Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

НОВО ДЕЛО
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Няколко въпроса към Интерпол
12.2016

От Интерпол дойдоха важни съобщения. Според китайската агенция Синхуа заместник-министърът на обществената безопасност на КНДР Мен Хунвей е избран за президент на Интерпол.

Едновременно официалната страница на Интерпол съобщи, че началникът на Националното бюро на Интерпол към Министерство на вътрешните работи на Русия ген. Александор Прокопчук е станал вицепрезидент за важната международна организация.

Основната задача на Интерпол в момента е борбата с Ислямска държава и нейните покровители и помагачи по целия свят, в това число и в България.

Ислямска държава е призната от целия свят за терорист № 1. САЩ оглавиха коалиция срещу ислямистите. Русия започна военна операция срещу тях по молба на президента на Сирия Башар Асад

В операцията срещу Ислямска държава и другите терористични групировки в Сирия участват десетки държави.

Но има едно правителство, което е основен помощник на терористите Правителството е на България, на така наречения "премиер", бившата мутра Бойко Методиев Борисов.

От юридическа гледна точка Борисов би трябвало да бъде задържан от действащи международни структури и изправен пред международния съд, като военен престъпник за съучастие в престъпленията срещу човечеството на терористите в Сирия и Ирак.

Заради него и цяла България в момента се превръща в държава-терорист. Дотам ни докара мафията и нейните господари отвъд океана.

Редица медии и в България и в чужбина преди време публикуваха доклада за контрабандата на цигари за джихадистите, в който се споменаваха Борисов, Флоров и др. Докладът, чийто автори са обозначени като "служители на Република България, Министерство на финансите, ДАНС, ГДБОП", беше потвърден и от турски източници.

Друго, още по-опасно за Борисов разобличение дойде от американския източник BuzzFeed News, според който България е основният доставчик на оръжия за терористите в Сирия.

Последва и обобщаващият материал "България доставя оръжие и наркотици на Ал-Кайда и ИДИЛ", на френския разследващ журналист Тиери Майсън. Какво пишеше Мейсън:

"Всичко тайно става явно. На мафиотския български картел не се отдаде да съхрани в тайна доставките по поръчка на ЦРУ на оръжие и наркотици на Ал Кайда и ДАЕШ в Ливан и Сирия. При това България е член на НАТО и ЕС. Главата на един от двата български мафиотски картела – Бойко Борисов, е министър-председател. Въпреки факта, че неговата страна е член на НАТО и ЕС, той доставя наркотици и оръжие в Ливан и Сирия за Ал-Кайда и ДАЕШ.

Борисов е сътрудничил с помощник шефа на ЦРУ Джон Маклаулин, като е помогнал да се разположи в България секретна база и да се предостави военна база за нападение на Иран. През 2008 г. немският публицист и криминален журналист Юрген Рот нарича Бойко Борисов "българският Ал Капоне".

След като става премиер, а страната влиза в НАТО и ЕС, ЦРУ го използва в тайната война против Муамар Кадафи. Борисов доставя каптагон, изготвен от Security Insurance Company на джихадистите от Ал-Кайда и ДАЕШ.

Но най-значимото събитие е закупуването от ЦРУ от встъпилата в НАТО бивша членка на Варшавския договор, въоръжение съветско производство, включвайки 18 800 преносими гранатомети и 700 противотанкови системи "Конкурс" за сумата от 500 милиона долара."

Последваха нови разкрития, че България е доставяла оръжия за терористите от Ислямска държава и Ал-Кайда в Сирия и Ирак. От така нареченото българско правителство отговориха, че износът на оръжие е в рамките на "международните норми", че е бил за Саудитска Арабия и че оттам не знаят нищо за реекспорта – обяснения от престъпници за идиоти, ако има кой да им повярва. Заради няколко причини.

На първо място, Саудитска Арабия е най-големият клиент след Израел, на американско оръжие и никога няма да помисли да купува бившо съветско оръжие за собствени нужди, а ако купи, това ще е само за тероризма в района. Защото, Саудитска Арабия от десетилетия е основният спонсор – финансов и оръжеен, на тероризма в Афганистан, Северна Африка, Сирия, Ирак, Йемен и т.н. Това означава, че изнесеното от България оръжие има само един краен получател – тероризмът в Сирия и Ирак, Ислямска държава и Ал-Кайда. Обясненията за някаква "легалност" на износа звучи налудничаво.

В края на септември дойдоа още разкрития за доставките на оръжие от България за така наречената "умерена опозиция в Сирия". Умерената опозиция е онази, която "умерено" реже главите на мирното население и "умерено" е отнесла живота на стотици хиляди жители в Сирия и Ирак.

Според един от командващите на така наречената "Свободна сирийска армия" полк. Фарес ал Байюш "някоя чужда държава" е доставила на ислямистите, действащи северно от Алеппо, ракети за реактивните системи за залпов огън "Град". В битката за Алеппо "умерените" джихадисти с удоволствие демонстрираха залповите пускове на ракетите по позициите на правителствените войски в района на лагера Хандарат.

На разпространеното в Интернет видео се вижда, че "чуждата държава", откъдето в големи количества са получавани ракети, е България.

Това е въпросът към Интерпол. Б. Борисов би трябвало да е задържан и изправен пред международен съд, като военен престъпник за съучастие в престъпления срещу човечеството според Резолюция 2253, неотдавна приета единодушно в Съвета за безопасност в ООН.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 258, December 2016
Нарковойната се изостря
Войната в световния наркотрафик – от Афганистан до Косово, се изостри, както в началния и крайния пункт, така и по маршр...
    СЕТА, задната врата на корпорациите към ЕС
На 30 октомври председателят на ЕС Туск, председателят на Еврокомисията Юнкер и канадският премиер Трюдо подписаха търго...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com