Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Световна икономика
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Измамата, наречена "икономическа наука" е и идеология на лъжата
12.2016

Доста отдавна се опитвам да обяснявам, че съвременната икономика няма нищо общо с реалната икономика. Тя си е чисто лихварство, т.е. мошеничество на световните лихвари и банкери, които правят "пари от въздуха". Сами си ги печатат и с тях изкупуват реалните ресурси на планетата, ограбвайки, мамейки, поробвайки и обричайки на изчезване цели държави и нации.

Това обяснява и защо едни, или по-точно няколко страни, живеят в разкош, а други, по-точно почти целият свят, работят за тях и затъват в мизерия.

Заслужава да припомня, че бях може би единственият икономист в тогавашната Източна Европа, който още в средата на 80-те години на ХХ век насочих вниманието към появата и развитието на така наречените многонационални корпорации, които станаха основен носител на съвременния капитализъм към глобализирането, т.е. налагането на американския долар като основна валута, използвана от същите банкери и лихвари за посочените по-горе цели.

Днес това израждане е очевидно и чак сега се задава въпросът "Какво да се прави?".

Още древногръцките философи са предупреждавали, че лихварството може да стане "норма на живота", че това е безумие, когато "парите правят пари".

Има "икономика", която от превод на гръцки означава домостроителство, задоволяване на необходимите жизнени потребности. Има и "хрематистика" – натрупване на богатство. На съвременния език именно това означава капитализмът – трупане на богатство, т.е. когато парите правят пари, а не трудът и реалната икономика.

Това означава, че хората в миналото са разбирали нещата по-добре от нас. Забрана за лихварството се съдържа и в Библията, и в Корана, и в Тората.

В миналите времена с лихварство са се занимавали нелегално и този занаят е бил преследван. В средните векове на християните е било забранено да дават пари "срещу ръст". За тях това е било небогоугодно, мръсно дело. И така се е случило, че с това мръсно дело, т.е. с лихварството, са се занимавали евреите, местно и нелегално.

След това дошла така наречената буржоазна революция и, ако се погледне внимателно тази революция. Кой я е готвел, кой е бил главният печеливш от нея, ще се окаже, че това отново са били лихварите, т.е. юдеите. Именно буржоазната революция даде простор за развитието на капитализма, но не на промишления и търговския, а преди всичко на банкерския.

През 1913 г. беше създадена частната Федерална резервна система на САЩ под покровителството на клана Ротшилд, която стана основната печатница за производство на долари и колонизиране на САЩ от Великобритания. Получила по-широки пространства американската олигархия, производна на английската – реалните собственици на Федералния резерв и банките от Уол стрийт, превзеха властта най-напред в отделни западни страни, а след това по целия свят, именно със споменатия октопод на транснационалните корпорации.

Не е тайна, че световните банкери подготвиха и разпалиха двете световни войни, в чиито резултат доларът стана главната валута на човечеството. Банковата олигархия периодично сама организира икономически и финансови кризи. В резултат става ограбване на цели държави или на огромно количество хора, които губят своите спестявания и богатство.

Така стана и с цяла Източна Европа при така наречената "перестройка", която беше цветна революция или преврат на западните банки. Само от СССР бяха ограбени около 800 трилиона долара. Повтарям – 800 трилиона долара.

Така се стигна до безумието, че светът е управляван от онзи, който печата парите, а не който произвежда повече и по-добре. Така наречените централни банки на отделните страни са само механизми за събиране и трансфериране на богатството на отделните страни към банковата метрополия в САЩ и Англия.

Ограбването на целия свят става чрез всевъзможни финансови институции, като Международния валутен фонд, Световната банка и централните банки на държавите. Целта на банкокрацията, т.е. на световната финансова олигархия и глобалните лихвари, е тоталната власт над цялото човечество.

Така се стигна до момента, в който цялата съвременна световна икономика се гради върху кредитните пари. Парите в нея винаги са по-малко от събраното значение на всички съществуващи парични задължения заради така наречения банков мултипликатор. Появява се паричен дефицит, а оттам и предпоставки за икономическа криза. Това е неизбежна закономерност и присъща на капитализма черта, като законът за гравитацията. Това е и законът, че богатствата се привличат от паричния капиталист, т.е. онзи, който мами колкото си иска чрез печатане на парите.

Но какво ще стане, ако хората масово отидат в банките и си поискат парите. Наличните пари, т.е. така наречената ликвидност, ще стигнат само за няколко хиляди. А останалите милиони? Банката трябва да бъде обявена за банкрут. Ако наричаме нещата с техните истински имена съвременният капитализъм е лихварство и узаконено фалшиво мошеничество, печатане на фалшиви пари, който е банкрутирал. И винаги от това губят обикновените вложители, които наивно си мислят, че техните пари са инвестирани някъде, че работят в тяхна полза. Нищо подобно. Те са вложени в една огромна финансова пирамида – глобализирането.

Появява се и въпросът за така наречената икономическа наука и какъв е нейният смисъл щом прикрива толкова примитивна и нагла кражба.

Въпреки че съм от десетилетия анализатор именно в тази област, отговорът ми е категоричен – "икономическата наука" не е никаква наука. Това е зона на шамани и врачки, които си съчиняват и показват някакви графики, говорят с неразбираеми понятия и термини, принуждават хората да ги слушат и да им вярват, да си носят парите в банките, т.е. платени лъжци на банкстерите.

Това е не само отминалата, но и днешната икономическа наука – идеология на лъжата, на зомбирането и промиването на мозъците на хората. В нейната основа лежи преклонението пред маммона, т.е. заложеният във всеки човек стремеж към бързо и лесно забогатяване за сметка на другите или наивност и откровена глупост.

Повечето "известни" икономисти са работили или работят именно по поръчка на лихварството. Давид Рикардо е бил борсов спекулант и служител на Натан Ротшилд, който пък е един от най-големите банкови мошеници в историята на човека. И Маркс със своя "Капитал" по-скоро е изпълнявал социална поръчка в полза на финансовия, а не на промишления капитал, обяснявал е как се появява някаква добавена стойност, но нито веднъж не е обяснил, че става дума за банката и лихвата. Нещо повече. Идеите на Маркс доведоха до революции, особено в Русия, от които спечелиха преди всичко западните банкери, начело с Ротшилд за сметка на десетки милиони жертви.

Съвременните икономически учебници са написани от същия този вашингтонски център по поръчка на банките.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 258, December 2016
Революцията с новото ядрено гориво mixed oxide fuel MOX-(2)
Помните ли за какво се разказваше в първата част на публикацията – говорехме за използваното ново гориво в атомните реак...
    Смяната на глобалната система ще стане с глобална революция
Светът навлиза в последната фаза на съществуването на капитализма като система. Съществуващата система за възпроизводств...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com