Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Как ще изглежда Земята, ако всички ледници се стопят
01.2017

Глобалното затопляне напредва, но никой не си представя до какви промени то ще доведе на планетата.

Тези карти показват какво ще се случи, ако се разтопят всички ледници на Земята.

Равнището на световния океан ще се повиши, което ще промени облика на континентите, а някои градове и държави ще изчезнат напълно под водата.

Европа

Ако ледниците се разтопят равнището на морето на Земята ще се повиши приблизително с 65 метра. Лондон, Венеция, Холандия, Молдавия и голяма част от Дания ще изчезнат. Средиземно, Черно и Каспийско море ще увеличат размерите си значително.

Азия

Територии, които сега се населяват от 600 милиона китайци ще потънат под водата, както и цяла Бангладеш и солидна част от Индия. Планинските райони на Камбоджа ще се превърнат в острови.

Северна Америка

Цялото атлантическо крайбрежие на САЩ ще потъне под водата, в това число и бреговете на Мексиканския залив, Флорида и голяма част от Калифорния.

Южна Америка

В Южна Америка ще потъне под водата столицата на Аржентина – Буенос Айрес, както и крайбрежието на Уругвай и Парагвай. Делтите на Парана и Амазонка ще се превърнат в море.

Африка

В сравнение с другите континенти Африка ще загуби най-малко територии, но повишаването на температурите ще направи голяма част от континента необитаема. В Египет, заради повишаването на равнището на Средиземно море, ще бъдат заблатени Кайро и Александрия.

Австралия

Континентът, чиято голяма част се заема от пустиня ще получи вътрешно море, но ще загуби голяма част от тясната си крайбрежна ивица, където сега живеят четири пети от всички австралийци.

Антарктида

Западната част на Антарктида ще се разтопи напълно и бързо. Още сега тази област губи над 65 милиона тона лед годишно.

Източната част на Антарктида съдържа 4/5 от всички ледници на Земята. Именно оттам ще дойде и повишаването на равнището на световния океан.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 259, January 2017
Нови тревожни месеци около Йелоустоун
Октомври, ноември и декември бяха нови тревожни месеци около супервулкана Йелоустоун в две посоки – повишаваща се активн...
    Дали Хитлер е бил британски агент
Една от най-големите тайни на XX век се крие във въпроса дали Адолф Хитлер е бил британски агент. На тази хипотеза бяха ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com