Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
САЩ окупират Европа
02.2017

САЩ започнаха най-голямото прехвърляне и съсредоточение на свои войски в Европа след Студената война.

Основният плацдарм отново е Германия, която продължава да е окупирана от САЩ държава. Оттам войниците и бронетехниката се прехвърлят към Полша, Прибалтика, Румъния, България и т.н.

Целта е създаване на постоянна военна сухопътна, ракетна и ВВС-ударна групировка срещу Русия с централна база в Полша .

Фронтът на Третата световна война се измества в Източна Европа, която, в случай на открити военни действия, ще бъде унищожена напълно. Това е и целта на САЩ.

В момента активирането е в Полша – на север, и на юг – в Румъния, България. САЩ отново окупират Европа над предлога за защита от Русия.

Пентагонът започна прехвърлянето на 2800 танка и друга бронетехника в Германия. 4000 американски войници "пристигнаха" в пристанището Бремерхефен по пътя към Вроцлав, който става ключова база на НАТО в югозападна Полша. Започна и прехвърлянето в Румъния и България на военни и бронирани части на армията на САЩ.

Що се отнася до Бремен ще припомним, че още през 1947 г. "свободният град Бремен" беше изваден от състава на британската окупационна зона и стана анклав в юга на американската окупационна зона. Причината беше проста – в състава на "свободния град" влизаше не само Бремен, но и Бремерхафен – морското пристанище, чието логистично значение американците оцениха бързо. 70 години по-късно това пристанище отново има същата задача – база за удар срещу Русия.

През Бременхафен ще бъдат прехвърлени към Полша и Прибалтика 3500 американски войници. В Полша ще има батальон от 1000 американски военнослужещи. 2500 американци ще останат в Германия, като "компенсация" за прехвърлянето на 1000 немски войници в Литва. Но и немските, канадските и британски части ще бъдат под американско командване.

Над 60 хеликоптера, в това число 50 многоцелеви "Черни ястреби" и 24 "Апачи" ще бъдат прехвърлени в Бавария на базата Иллесхайм.

Продължава и ядрената ескалация от САЩ към Европа с прехвърлянето на най-напредналите американски атакуващи F-22 Raptor от базата Тиндал /във Флорида/ на базата Лейкенхелт /в Англия/, откъдето ще летят на други изнесени позиции с новите US-ядрени бомби В 61-12.

На 12 май 2016 г. на базата Давеселу в Румъния /на 40 км от границата с България/ застъпиха на бойно дежурство първите 24 противоракети SM-3 от изгражданата в Европа американска ПРО срещу стратегическите ядрени сили на Русия.

На 13 май 2016 г. в Полша на базата в Реджиково започна строителство на втория елемент от тази система.

И на двете места американските официални лица, заедно с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщиха, че инагурацията на наземната AEGIS "повишава възможностите на защита на европейските съюзници срещу балистични ракети извън евроатлантическата зона". Извън тази зона, както е известно, ракети има само Русия.

Двете наземни противоракетни бази се присъединяват към четирите кораба AEGIS също въоръжени с ракети SM-3 с вертикално изстрелване, изпращани от американската база в испанската Рота, през Средиземно, Черно и Балтийско море, свързани с радарна система в Турция и команден център в Германия.

На 18 май английският генерал Александър Шериф, бивш върховен командващ в Европа през 2011-2014 г., заяви, че "НАТО трябва да се готви за война срещу Русия".

На 20 май първият заместник-министър на отбраната на САЩ Робърт Уорк заяви, че външната политика на Русия се движи "към конфронтация".

Вече и най-големите пронатовски ентусиасти разбраха, че ПРО на САЩ в Полша и Румъния е груба провокация с антируска насоченост и те са напълно уязвими срещу руски отговор. Русия знае това. САЩ и НАТО знаят това. Значи, САЩ и НАТО готвят тези държави за пушечно месо срещу Русия.

Едновременно западните медии настойчиво транслират идеята, че Русия е агресор, който застрашава световния мир и че за всичко е виновен лично Путин.

На този етап целта е Калининград, руският анклав, изолиран от континентална Русия, където американците искат да провокират Русия да направи първия изстрел.

По този начин Полша постепенно се отзова в най-сложната геополитическа ситуация от времето даже отпреди Втората световна война.

Става дума и за още едно важно нещо, което избягна вниманието на медиите.

В края на ноември 2016 г. Държавният департамент на САЩ одобри предоставянeто на 70 крилати ракети AGM-158 JASSM-ER с разширен обхват за Полша. Договорът не привлече внимание обаче променя много неща. Защо?

Защото Полша става първата държава извън САЩ, която ще получи тези нови американски крилати ракети въздух - земя.

През 2014 г. Полша подписа и договор за приспособяване на своите изтребители F-16 към версията JASSM-AGM 158, които са предназначени за унищожение на големи и важни наземни цели на разстояние до 370 км. 370 км е твърде голяма далечина за самозащита. Но Полша явно иска капацитет за стратегически конвенционален първи удар.

Това беше постигнато със споменатите нови ракети JASSM-ER. Ракетата е със същите габарити, като JASSM, но има операционен обхват от 1000 км. По този начин Полша получава оръжие за пръв удар срещу основни стационарни инфраструктурни обети, дълбоко в територията на Русия.

Русия ще е принудена да направи съответните промени в своето военно планиране, като базите за полските F-16, носещи JASSM-ER ще станат обекти до първия руски удар в случай на конфликт.

Полша реализира и планове от 2015 г. за формиране на 50 000 паравоенни териториални защитни сили, резерв за редовната армия от 2015 г. Варшава планира и увеличаването на армията си с поне 150 процента – от 95 000 на 150 000, в това число създаването на три бригади за териториална защита.

Ако към това се прибави и базата на ПРО на САЩ в Реджиково, Полша се превръща в сериозен дестабилизиращ фактор за сигурността в Европа.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.



 Issue 260, February 2017
Пощаджията ни донесе
- Няма да оставя след себе си никакъв нов музей. Поне това ще спестя на французите.Франсоа Оланд, президент на Франция, ...
    БГ-приносът в маймунологията
98,7 процента от ДНК на човека са като тази на човекоподобните маймуни. Същото се отнася и за приликите между човешките ...

 



 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com