Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Мафията и смогът убиха България
03.2017

Мафията на Б. Борисов, заедно със смога, убиха България. Това не е метафора или преувеличение.

Именно през последните осем години при управлението на организираната престъпна група на Борисов, т.е. мафията, България се качи на първо място в Европа и на едно от първите в света по отровеност, като българските градове доминират в първата десетка на най-замърсените и задушени европейски градове.

През последните години писахме обширно за масовото убийство от управляващите на българския народ. От всички други техни престъпления това е най-опасното.

Писахме, че заради рекордната концентрация на бензопирен в нанограми на 1 кубически метър, жителите на Перник, Пловдив, Плевен, Добрич и София въобще не трябва да излизат от домовете си, най-вече децата, че най-продаваната стока трябва да са специалните маски срещу смога, че това, което ни съобщават малоумниците по телевизиите и радиата не е мъгла над летището в София, а смог, чиито източници се дължат на унищожената от същите бандити българска енергетика, нелегалното изсичане на горите от мадридския "дърт мошеник", от масовото използване на нискокалоричните въглища на Мариците, от събраните в България стотици хиляди бракми от Европа, заради безумното жилищно и офисно строителство в София и другаде, фаталната градска комуникация и пътни артерии, боклуците, трупащи се по улиците, липсата на завод за преработка на отпадъците и така нататък.

Това е и най-страшната информация, която никой не съобщава. Защото, ако хората разберат, този път наистина ще излязат на улиците и ще ги избесят пред така нареченото "народно събрание".

И защото европейската агенция за околна среда съобщава, че в България, в резултат на изключително високата концентрация на прахови частици с размер 2,5 микрометра /РМ 2,5/ преждевременно умират около 30 000 души годишно.

И че най-замърсените европейски градове са:

  1. Перник
  2. Пловдив
  3. Краков
  4. Плевен
  5. Добрич
  6. София

Абсолютен рекорд и първенство по масово убийство – геноцид, на собственото население.

И нищо. Никакви партии, правителства, администрации – централни, окръжни, градски, никакви еколози, зелени и прочие фикции. Никакви.

И чак когато вече нямаше къде да се укрива, защото хората масово се разболяват тази зима, не заради студовете, а заради смога, кметството на София купи един... автобус, движещ се на ток, за да стимулира борба със смога. Или те, или ние сме идиоти, или двете заедно. Защо?

Защото смогът е масов убиец – killer. Влизащите в състава на смога вредни химически съставки и прах са алергични фактори, които предизвикват астма и нейни атаки, както хронично възпаление на бронхите, дихателна недостатъчност, обструктивно белодробна болест. Смогът увеличава заболеваемостта от злокачествени ракове. От направените изследвания се вижда, че при замърсявания с 2,5 микрометра /РМ 2,5/ всяко нарастване на тяхната концентрация с 5 микрограма на 1 кубически метър води до нарастване риска от преждевременна смърт със 7 процента. Според оценката на Европейската агенция за околната среда и според Световната здравна организация фините частици са канцерогенни.

Във всички европейски държави отдавна са въведени някакви норми за контролиране на замърсяванията и смога във въздуха. Повечето държави са въвели нормативи от 50-100 мг на куб. метър, където 100 мг означава задължителна обществена тревога и обявяване на извънредно положение. Във Франция се алармира при 80 мг, в Словения – 100-150.

В България не знаем кой, кога и защо трябва да контролира и алармира.

Пълна шизофрения, безотговорност и престъпност. Има и норми, и забрани за продажбата на дърва за огрев, на въглища за огрев, за унищожението на отпадъците и т.н.

За дървата е ясно, че 50 процента от смога и около 85 процента от канцерогенния бензопирен се произвеждат от тях и от въглища за огрев, изсичани и продавани с благословията на споменатата мафия. Особено тежка е ситуацията в студените зими, като сегашната, когато от една страна се гори повече подобни горива, а от друга – обикновено студовете се съпровождат от високо атмосферно налягане и фините частици не могат да се движат нагоре към атмосферата и остават на височината на лицето на хората. В резултат, много бързо се появява канцерогенна смогова бомба с изключително висока замърсеност и опасност. В състава влизат описаните прашинки РМ 10, РМ 2,5 и бензопирен.

Но никой не съобщава и никой не прави нищо – хладнокръвни убийци на хиляди българи – деца и възрастни. А предизвикваните от тях белодробни болести са четвъртата причина за смъртните случаи в света.

Цинизъм и наглост на управляващата организирана престъпност и на нейната Софийска община е митът, че София е сред най-бързо развиващите се градове в Европа. Идиотизъм! Обратното. София е най-бързо пращащият ви в гробищата град, защото, даже и да не сте пушач, заради мръсния въздух в столицата годишно "изпушвате" над 3000 цигари.

Повтаряме – че по мръсен въздух Перник е на първо място, а София на шесто място в Европа, съответно със 180 и 122 дни смог. За сравнение дните със смог за Берлин са 31,5, Амстердам – 10,8, Брюксел – 28,5, Париж – 14,5, и Мадрид – 6,7.

Страшните данни бяха потвърдени и от Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental /CREAL/ от Барцелона. Според тях жителите на България са най-застрашени от болести на кръвоносната и дихателната система, от рак на белите дробове и сърдечна недостатъчност.

При бензопирена средната концентрация в България надминава 7 пъти средноевропейските норми.

РМ 10 е прах, чието наднормено концентриране е позволено от европейските нормативи максимум 35 дни в годината. А в България става дума средно за над 100 дни.

Това означава, че и да отидете на излет в планините, вместо да дишате чист въздух ще дишате канцерогенни газове, прахове и т.н. Ако годишно пребивавате по 2 часа всеки ден на чист въздух, това ще са равнява на "изпушени" от вас 3120 цигари. В София тези 2 часа на чист въздух се равняват годишно на изпушени 4600 цигари.

Прашният въздух унищожава дихателната система, сърцето, дробовете и работата на мозъка. Към колите, промишлеността и селското стопанство напоследък се добави и масовото горене на дърва в домашни отоплителни системи и печки. Заедно с въглищата това е възможно най-лошият сорт гориво и ресурс.

Димът от дървата, както и димът от въглищата, съдържа бензопирен. Най-много замърсявания идват от изгарянето на мокри дърва или от иглолистни дървета, в които има много смола. Трови и димът от брикетите, палетата, пресованите стърготини и т.н.

Нуждата от антисмогово законодателство в България е най-крещяща в цяла Европа.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 261, March 2017
"Няма начин да ги стигнем"
В Испания си направиха труда да изчислят как могат да стигнат американците. Оказа се, че и там не могат.Какво написаха и...
    Миграцията в Европа, от нова гледна точка
Чешкият лингвист и математик Якуб Мариан състави четири карти от данните на ООН за международната миграция. В тях европе...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com