Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

РАЗВИГОР BUSINESS CLUB
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
От комизма към дебилизма /част 2/
07.2017

Българската трагедия продължава няколкостотин игноранти и бандити, заврели се в Народното събрание, умуват как да бъдат избирани – мажоритарно, или по-иначе, докато хората, ако могат, ще ги удушат с голи ръце насред София, извършвайки юридически априори оправдано възмездие.

България продължава да е под окупацията на мафията – откровени криминалисти, политкретени и олигофрени, които продължават да смучат от нашите данъци, за да си плащат големите заплати, продължават да крадат еврофондовете, за да си пълнят гушите с комисионни и да ги раздават на свои фирми, а ние продължаваме да плащаме охраната на един дебелогъз селски бандит и шашкънин, за да не го ликвидират неговите аверчета.

България е под окупацията на няколкостотин маргинали, които ограбиха всичко изработено от другите и превърнаха страната в гангстерска джунгла, която е заобикаляна отдалеч даже от джихадистите от Афганистан, в която корупцията бие всички рекорди на световно ниво, а жизненото равнище е на последно място като изкарваме едва 20 на сто от средната за ЕС и живеем с по-малко от 2 евро дневно, т.е. с толкова, с колкото преживяват най-бедните 2,5 милиарда души на планетата.

Апокалипсисът у нас отдавна е настъпил, България е новият Джурасик парк на Европа, територия, в която политическият и обществен живот си е чист дарвинизъм, в която оцеляват по-тъпите и по-силни животни.

България, която се намира на един от най-важните геополитически маршрути, беше превърната от тези имбецили в диво поле, наркодепо и европейска евтина кръчма.

Заради това отдавна предлагаме вместо някакви мажоритарни, минотарни, пропорционални или прочие глупости да се разработи и въведе незабавно закон за лобирането, който трябва да покаже кой за кого работи и за колко, къде плаща данъци, /ако ги плаща/, кой го проверява и какви ги върши в къщата насред София в свободното от крадене време.

И, тъй като всичките тези умствено и физически увредени същества не представляват интересите на българите, а само на една мафийка – марионетки на чужди интереси, е необходимо приемане на закон за лобирането, т.е. за чуждестранното влияние, за да е ясно тези дебили кого и за колко го представляват.

Примери в тази насока много. Във всички европейски страни и в САЩ действат такива закони. Всички, които получават пари от външни източници или действат в чужди интереси получават статута на агенти – физически и юридически лица.

По този начин конституцията и правоохранителната система ще получат реален механизъм за изчистване на тази паплач от ешалона на така наречената власт.

Това е реалността. В България действат групи бандити срещу националния интерес и суверенитет. Другаде ги наричат пета колона, тук ги наричаме БГ-мафия.

Както предложихме в предишни броеве решението на проблема може да бъде заимствано от люлката на глобалната демокрация – САЩ, които решиха проблема с чуждестранното влияние на своята територия по следния начин – приеха закон за регистрация на чуждестранните агенти The Foreign Agents Registration Act /FARA/, който регулира реда на дейността на лицата, представляващи чуждестранните интереси вътре в страната. Законът беше приет още през 1938 г. в навечерието на Втората световна война.

Този закон задължава да се регистрират и редовно да се отчитат лицата, представляващи интересите на чуждестранните правителства, партии и организации, т.е. на чуждестранните принципали.

Регистрацията и мониторингът се осъществявай от Отдела за регистрация на чуждестранните агенти на Управлението за контраразузнаване на Департамента на националната сигурност на Министерството на правосъдието на САЩ.

"Лицата" в закона се определят като физически и юридически: партньорства, асоциации, корпорации, организации и всякакви комбинации на физически лица, т.е. покриват целия спектър на така наречените български партии и сдружения, неправителствени организации и т.н.

"Чуждестранният принципал" се определя като правителство на каквото и да било равнище, политическа партия, частно лице от чужда държава, партньорства, асоциации, корпорации, организации или други комбинации на лица, регистрирани или водещи основна дейност в чуждестранни държави.

За "агент на чуждестранния принципал" се счита всяко лице – агент, представител, сътрудник, служещ – действащ по заповед, молба или указание и направление на чуждестранния принципал. Той е длъжен да се регистрира като "чуждестранен агент".

Подотчетната дейност на агента според закона включва: политическа дейност, връзки с обществеността и медиите, информационни услуги, политическо консултиране, събиране или раздаване на финансови средства и ценни предмети /представляване на интересите на чуждестранни принципали пред всякакви ведомства и държавни служби на САЩ/. Под определението "подотчетна дейност" попада също така културата, икономиката и даже туризмът.

При първата регистрация се попълва "Регистрационно заявление" на 6 страници, пълна информация за агента, в това число всички сътрудници на организацията, описание на всички дейности на агента, не само дейностите в интересите на чуждестранния принципал, структурите на собствеността, информацията за чуждестранния принципал, получените от него средства и ценни предмети за какво са били похарчени средствата с посочване на получателите, разпространяваните информационни материали, в какви медии се разпространяват, по какви начини се разпространяват, кой участва в разпространението, в това число и подизпълнителите. На всеки 6 месеца агентът е длъжен да предоставя обновена информация, във формата на допълнително заявление.

В процеса на дейността на агента всички информационни материали и преписки с официалните лица на САЩ и американските медии се изпращат на федералния прокурор в течение на 48 часа в 2 екземпляра.

Наказание за неизпълнение на закона за предоставяне на неверни данни, сведения и т.н. е глоба до 10 000 долара или до 5 години лишаване от свобода или и двете наказания. Всеки чужденец, признат за виновен в нарушение на този закон или в заговор да наруши този закон, е депортиран.

От началния преглед на условията на евентуалния закон за лобирането у нас би трябвало да се регистрират по следния начин:

 • Б. Борисов и ГЕРБ – агенти на мафията, наркотрафика, на ограбените магистрали и саниране, нелегалната търговия с горива и оръжие, на педофилите, педерастите от Симитли, на плод-зеленчука от Банкя и др.;
 • така наречената десница – реформаторска и всякаква друга – агенти на ЦРУ и всички останали 15 разузнавателни служби на САЩ;
 • "Америка за България" – на финансовия далавераджия Сорос;
 • БСП – на останките от перестройчика Луканов;
 • така наречените социолози – на международния конкурс по надлъгване в Рейкявик /Исландия/ и на голфа в България;
 • ДОСТ – на турското разузнаване МИТ;
 • В. Симеонов – на бургаските кабеларки, мотелчето в Малко Търново и оградите по границата;
 • Каракачанов – на дебелите "македонци от Русе";
 • Сидеров – на крадците на фотоапарати, на психодиспансера в Ямбол, на педалчетата в ДАНС;
 • "Да, България" – на "Не, на България";
 • Прокопиев – на Цеца Секса;
 • "Воля" – на нелегалните аптеки;
 • Митьо – Гестапото и Шаренкова – на Мултигруп и окрадената "1300 години България";
 • очакваме и списъка на "агентите" на т.нар. "ген. Решетников";
 • останалите клинични идиоти – на 4-ти км.

You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 265, July 2017
Как се решаваше проблема с корупцията
...
    Пощаджията ни донесе
- Популизмът през ХХI век ще бъде като тоталитаризма през ХХ век.Пиер Росанвалон, френски историк- Моята биография е мно...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com