Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Малорусия вместо Украйна
08.2017

На 18 юли избухна "голямата бомба". Главата на Донецката народна република /ДНР/ александър Захарченко съобщи за учредяването на нова държава под името Малорусия, която, според него е правоприемник на бившата Украйна.

Какво беше съобщено:

"Ние, представители на регионите на бивша Украйна, с изключение на Крим, заявяваме за учредяването на нова държава, която се явява приемник на Украйна. Новата държава ще се нарича Малорусия, тъй като самото название Украйна се е дискредитирало. Столица на новата държава ще е Донецк. Киев ще остане неин историко-културен център без статута на столичен град.

За държавен флаг на Малорусия се признава флагът на Богдан Хмелницки. Учредителите изхождат от това, че Донецката народна република наред с Луганската народна република, са единствените територии на Украйна, без да се счита Крим, в които се съхрани законната власт.

За да се избегне хаосът предлагаме да се въведе извънредно положение за три години, като за това време е забранена дейността на всякакви партии. В този срок ще започне разследването, с привличане на международната общественост, за престъпленията в Одеса, на Майдана и в Донбас.

Ние предлагаме нов план за регионализиране. Не толкова отдавна пуснахме държавна програма за обединяване на народите на Донбас. Ние предлагаме на всички жители на Украйна изход от войната чрез преучредяване на страната. Това е мирен изход".

Малорусия ще се състои от 19 области на бивша Украйна. Тя ще е федеративна държава с широка автономия на регионите. Правото на регионалните езици ще се запази.

Новата държава ще вземе курс към присъединяване към Съюзната държава на Русия и Беларус при запазване на независимостта и суверенитета и на безвизовия режим с Евросъюза.

Към основните принципи са борбата с корупцията и олигархията, въвеждане на забрана за продажба на селскостопанска земя, отказ от политическите партии с въвеждане на елементи от пряка демокрация.

Новата държава отказва да плаща дълговете на "властта на Майдана" и въвежда наказателна отговорност за опитите за преразглеждане на резултатите от Втората световна война и героизиране на Бандера.

Други важни точки от бъдещата конституция:

  • независима суверенна държава;
  • териториална цялост с признаване на референдума в Крим;
  • неутрален извънблоков военен статут;
  • опора на традиционните ценности, която базира на православната картина на света;
  • равноправие за всички традиционни религии и конфесии;
  • в икономиката равнопоставеност между Изтока и Запада, Севера и Юга;
  • разрешение за притежание и носене на оръжие;
  • денацифициране;
  • реабилитиране на съветското наследство;
  • възстановяване на държавното празнуване на Деня на победата 9 май и др.

Има още много крачки, които ще бъдат постепенно реализирани в проекта Малорусия. Но за разлика от проекта Новорусия, проектът Малорусия обхваща цялата континентална Украйна, до западните граници, а не само югоизтока.

Така идеята за Малорусия може да бъде разглеждана като развитие на проекта Новорусия, който се появи на масата още през 2014 г.

Но защо именно днес и каква е целта.

Същността на идеята е да не се признае превратът в Киев от 2014 г. и да се провъзгласи на източната територии, а след това и другаде, приемник на съветска Украйна /УССР/, същата държава, която получи признание след Втората световна война и място в ООН, което сега самозвано беше заето от антисъветската Украйна.

В геополитиката няма нищо ново. Но днес вече става дума за цяла Украйна, която трябва да бъде освобождавана с ресурсите на Донбас и Русия.

Ясно е, че ционистко-нацисткият режим в Киев няма намерение да спазва или изпълнява договореностите от Минск-2. Напротив, постоянно ескалира антируската си политика във всевъзможни форми, в това число и военната, както и в реабилитирането на бандеровщината и фашизма в някои райони на Украйна. Разбира се, за Запада е изгодно тази агония да продължава колкото се може по-дълго, територията да остава без население, докато бандите от неофашисти и националисти я чистят с убийства и терор.

Заради това се създава и проектът Малорусия, на първо място, като елемент от информационната война, на второ, като платформа, чиято реализация може веднага да започне при посочените условия.

Това е преходен етап между сегашното положение и преформатирането на Украйна. Правителството на Малорусия трябва да изработи основата на новата идея – прехвърлянето на Украйна на нови принципи.

Общо взето проектът Малорусия, както и предишният за Новорусия, е алтернатива на Минск-2, от който засега Москва и републиките се отказват. Но, ако САЩ продължат ескалацията вътре в Украйна новият проект ще позволи на Москва да разруши тези планове на Вашингтон.

Паниката и истерията в САЩ и ЕС е огромна. На Запад разбират, че губят окончателно контрола над ситуацията, но целите за тяхното преформатиране на Украйна няма да бъдат постигнати.

Конфликтът в Украйна отдавна има очертанията на гражданска война. Значи, Захарченко призовава към действия на народа срещу режима в Киев.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 266, August 2017
И Триморието тръгна на Изток
Един ден преди срещата на Г-20 в Мюнхен, във Варшава се проведе форум, посветен на реализацията на инициативата на трите...
    Турция купува С-400
Преговорите между Москва и Анкара за продажба на Турция на най-напредналите руски зенитно-ракетни комплекси С-400 са пре...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com