Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Логиката на хаоса
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Как да си направим атомна бомба
Има ли ядрен трафик през България
08.2017

Търговията и контрабандата с ядрени материали има направо радиоактивно бъдеще.

Един грам от стоката, която двама непознати са искали да купят на битпазар в Грузия е бил по-скъп от грам злато! Продавачът знаел къде да намери стоката, но не е знаел, че непознатите са полицаи.

Разбрал чак когато ги завел при един "колега", за да покаже оловна кутия с големината на смартфон с неголеми количества оръжеен уран 235.

За да се направи ядрено оръжие е достатъчно да се произведе "мръсна бомба" – смесица на обикновени взривни материали с радиоактивни субстанции.

Черният ядрен пазар е доста по-различен от филмите. Няма шпиони в костюмчета, пътуващи с подводници, разполагащи с най-нови IT-материали. Реалностите са по-различни. Разбитата в Тбилиси мрежа е била съставена от строителни работници и търговци на вторични суровини.

Правенето на мръсна бомба не се нуждае от специални познания по физика. Достатъчно са взривни материали и радиоактивни отпадъци от болници или от промишлени предприятия, в това число от АЕЦ.

Мръсна бомба с големината на куфарче, взривена в град, може да зарази летища, метро, жилищни райони за няколко месеца.

Така например от началото на 2016 г. три транспорта с отработено ядрено гориво в украинските АЕЦ са тръгнали от Одеса през Черно море до Грузия, от там са минали през Турция в Сирия, и оттам до лагерите на Ислямска държава в Ракка и Мосул, където от тях са били произведени ядрени оръжия в лабораторни условия в местни университети, които имат оборудване за тази цел.

Такова оръжие досега беше използвано няколко пъти в различни места, въпреки че хората не вярват, че така лесно може да бъде произведено ефективно ядрено оръжие от 80% изразходвани ядрени горивни елементи на атомни централи.

От Израел съобщиха, че са предупредили САЩ, че Ислямска държава има ядрено оръжие – три или повече бройки по 1,5 килотона. Експлозията винаги може да покаже къде е бил произведен уранът.

Проверките от разстояние за наличието на ядрени оръжия с различни средства дават пълна информация за вида на оръжието, откъде идва уранът и т.н. Получателят е Ислямска държава в ирак и Сирия. Това е потвърдено от няколко източника.

  • Ислямска държава е ЦРУ.
  • Ислямска държава е Саудитска Арабия.
  • Ислямска държава е Моссад.

Ядрените отпадъци и отработено гориво има навсякъде по света при всички атомни централи, складирани по различен начин, заравяни, обогатявани отново и т.н.

Сега от тези "неща" се правят ядрени експлозиви, които не са мръсни бомби или тактически ядрени оръжия.

Ще става все по-горещо. Ще се чуят силни взривове, някъде в Европа, Близкия Изток или САЩ.

По принцип става дума за ниско обогатени микроядрени оръжия на бойното поле. Това са така наречените ядрени оръжия от 5-то поколение, напълно нов клас малки ядрени оръжия, които използват водород и/или деутерий, т.е. хибридни. Ако уранът е "натоварен" с достатъчно водород може да започне ядрен процес. "Натоварването" на урана с деутерий над известно равнище също стартира верижна ядрена реакция. Така се елиминира проблемът с така наречената "критична маса", която се нуждае от големи количества ядрен материал. Сега милиграми уран могат да се използват за производството на оръжия с размерите на оръжейни патрони.

1. Първото поколение ядрени оръжия вече са стари над 70 години. Те бяха ураново-плутониеви, много мръсни и много неефективни. Една нормална бомба от първо поколение освобождава около 20 килотона енергия, използваща около 8 кг уран-235 или около 1000 кг естествен уран.

2. Второто поколение ядрени оръжия бяха с гигантски мегатонни размери, двустепенните водородни бомби. Твърде големи, за да бъдат използвани.

3. Третото поколение ядрени оръжия бяха миниатюризираните оръжия на 60-те и 70-те години на ХХ век, използвани в американските ракети Trident и Minuteman.

4. Четвъртото поколение оръжия бяха неутронните бомби от 80-те години.

5. Петото поколение бяха въведени на бойното поле през 90-те години и вече не се нуждаят от допълнителна уранова среда. Това рязко намалява вторичният ефект на радиация и не се нуждае от достигането на критична маса. Тези най-нови оръжия от 5-то поколение имат ограничен радиоактивен ефект. Това ги прави най-доброто оръжие за модерните армии и за държавно спонсорирания тероризъм.

Те са лесни за производство и са много ефективни. Не е необходим никакъв ядрен реактор или големи заводи за тежки елементи. Масовото производство става бързо и лесно.

Ядреното оръжие от 5-то поколение се нуждае само от около 100 грама U-235, за да произведе сила на експлозията от 2 тона ТНТ. Силата се повишава с добавянето на малки количества уран.

Тази тайна беше укривана над 25 години, но сега е общодостъпна. Тези оръжия не произвеждат електромагнитен импулс – ЕМР, реално нямат радиоактивно замърсяване и съвсем малко радиация, която изчезва за няколко часа. Мощта им е много малка в долните килотони, започвайки от 0,5 килотона. Заради това те са много лесни за използване, за разлика от старите мегатонни чудовища. Тези малки неутронни бомби са прости и евтини за производство и структура като Ислямска държава може да се справи с това.

Те могат да бъдат направени от използвани ядрени горивни елементи на атомните централи, които могат да се купят на черния пазар.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 266, August 2017
Сирийският военен театър
Срещата на Путин и Тръмп в Хамбург в рамките на Г-20 не беше съвсем напразна.След двучасовото обсъждане на разни въпроси...
    Голямата игра и голямата война
Двоумях се дали да пътувам до Хамбург за срещата на Г-20, тъй като знаех, че всичко, което можеше да се случи там, вече ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com