Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Геофизика и геополитика
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
И "Форбс" публикува карти на света след глобалния потоп
09.2017

Към многобройните разработки, посветени на темата как ще изглежда светът след глобалния потоп, причинен от глобалното затопляне /или охлаждане/ се появи още една, на списанието Форбс, този път посветена на апокалипсиса заради изместването на полюсите на Земята.

Въпреки че методологията на изследването не е публикувана и изводите се различават доста от предишни разработки, които публикувахме в "Строго секретно" особено за височината на новия световен океан /при Форбс тя е най-висока в сравнение с всички други прогнози и съответно останалата суша е с най-малка площ/ изводът е ясен: климатичните аномалии, бушуващи по целия свят имат един и същ вектор – потоп, дължащ се на топенето на световните ледници или на изместването на полюсите.

Публикуваните карти отразяват отделните континенти, райони и актуални държави след потопа. Повечето от тях изчезват въобще.

Какви ще са последствията от глобалния потоп, дължащ се на изместването на полюсите, според Форбс:

Африка

В крайна сметка Африка ще бъде разделена на три части. Нил ще се разшири значително. Новият воден път ще раздели сушата от Средиземно море до Габон. С разширяването на Червено море, Кайро ще изчезне напълно под водата. По-голямата част от Мадагаскар също ще бъде погълната от морето. След това в Арабско море ще се издигнат нови земи.

Нови земи ще се развиват на север и запад от Кейптаун, нови планински хребети ще излизат изпод земята в този район.

Езерото Виктория ще се слее с езерото Нияса и ще се влива в Индийския океан. Брегът на централната част на Източна Африка ще бъде напълно потопен под водата.

Азия

Този силно сеизмичен район ще има най-сериозни и драматични изменения.

Сушата ще бъде потопена от Филипините до Япония и на север – до Берингово море в това число Курилските острови и Сахалин.

Когато Тихоокеанската плоча се измести с девет градуса заради изместването на полюсите с 16-20 или с 20-45 градуса, островът Япония ще потъне целият, ще останат само няколко малки островчета. Тайван и голяма част от Корея ще изчезнат. Целият крайбрежен район на Китай ще потъне на дълбочина 100 км.

Индонезия ще се разпадне на няколко острова, ще се появят нови суши.

Филипините ще изчезнат напълно под морето.

Азия губи значителна част от своята сухопътна маса заради тези драматични изменения.

Индия

Заради силното деформиране на Земята и снижаване на височината на страната, Индия ще се пренесе в Хималаите, в Тибет и Непал, в най-високите сега планини.

Антарктида

Антарктида ще стане плодородна богата почва и фермерска територия. Новата земя ще се появи от Антарктическия полуостров до Огнена земя и на изток – към остров Южна Джорджия.

Австралия

Австралия ще загуби почти 25 процента от своята земя заради крайбрежното потъване в океана. Районът на Аделаида ще стане ново море – към езерото Ейр. Пустините Симпсън и Гибсън ще станат плодородни селскостопански райони.

Съвършено нови земи ще се появят между пустините Сидни и Симпсън, в Куинсланд ще се появят лагерите за бежанци.

Нова Зеландия

Нова Зеландия ще се увеличи по размери и отново ще влезе в зоната на старата Австралия. Нова Зеландия бързо ще стане една от най-безопасните области на Земята.

Европа

Европа ще пострада от най-бързите и сериозни изменения на Земята. Голяма част от Северна Европа ще потъне под морето, тъй като тектоничната плоча под нея ще рухне. Норвегия, Швеция, Финландия и Дания ще изчезнат под водата и от тях ще останат малки острови. Голяма част от Великобритания – от Шотландия до Ламанша – ще изчезне под морето.

Голяма част от Ирландия също ще изчезне под морето, ще останат само най-високите земеделски райони.

Русия

Русия ще бъде отделена от Европа от съвършено ново море, тъй като моретата Каспийско, Черно, Карско и Балтийско ще се обединят. Новото море ще се простира до реката Енисей в Сибир.

Климатът в района ще остане умерен, заради което Русия ще доставя голяма част от продоволствието на Европа и света.

Черно море ще се свърже със Северно море, като голяма част от България и Румъния ще потънат под водата.

Някои райони на западна Турция също ще потънат, създавайки нова брегова линия от Истанбул до Кипър.

Голяма част от Централна Европа ще потъне и голяма част от земите между Средиземно и Балтийско море ще бъдат напълно загубени под водата.

Голяма част от Франция ще изчезне, само в района на Париж ще остане малък остров.

Швейцария ще бъде напълно отделена от Франция, създавайки нов воден път от Женева до Цюрих.

Италия ще бъде напълно разделена от водата. Венеция, Неапол, Рим и Генуа ще потънат във вълните. Нови земи ще растат в района от Сицилия до Сардиния.

Канада

Части от северозападния район ще бъдат потопени до 200 километра дълбочина. Районите на Квебек, Онтарио, Манитоба, Алберта ще станат център на оцелелите от Аляска и Британска Колумбия.

САЩ

Тъй като Северноамериканската плоча ще рухне, от Калифорния ще останат само няколко малки островчета. Западното крайбрежие ще отстъпи на изток към Небраска, Уайоминг и Колорадо. Големите езера и морският път на Свети Лаврентий ще се съединят и ще продължат през Мисисипи към Мексиканския залив. Всички крайбрежни райони – от Мейн до Флорида, ще бъдат потопени под водата на няколкостотин километра.

Мексико

Повечето райони на Мексико ще потънат дълбоко. Калифорнийският бряг ще стане серия от острови. Голяма част от Юкатаския полуостров ще бъде загубена.

Централна Америка и Карибският басейн

Централна Америка ще потъне напълно. Новият воден път ще се развива от Хондурас към Еквадор. Панамският канал ще изчезне.

В Южна Америка - Венецуела, Колумбия и Бразилия ще бъдат потопени. Районът на басейна на Амазонка ще стане огромно вътрешно море. Перу и Боливия ще бъдат под морето, както и Фолклендските острови.

Съвършено ново море ще се издигне, за да заеме част от Аржентина.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 267, September 2017
САЩ се пренасят от Инджирлик
Вероятно САЩ са започнали /или даже завършили/ изтеглянето си от голямата военна база на Турция и НАТО в Инджирлик. Това...
    След 100 години – ковчег сред потопа
Въпросът с глобалното изменение на климата съществува и учените само фиксират неговите прояви в околната среда.Например ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com