Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Вижте поне картинките бе, тъпаци!
11.2017

Така наречените "магистрали" на един бивш пожарникар в България станаха синоним на корупция, некадърност, наглост и колосални кражби, възлизащи на над 30 милиарда евро.

На темата се спираме от много години. Ще се спираме и в бъдеще.

По-долу даваме само няколко снимки от технологията на изграждането на прословутите магистрали в Германия. Поне да видят на картинка как се правят нещата.

На немски "аутобан" означава само "път за автомобили". И нищо повече. Никакви магистрали. Но те са обхванали цялата страна и послужиха за пример за изграждането на магистралите в САЩ след войната от Айзенхауер.

Но да сравняват "магистралите" на Борисов и аутобаните на Германия е безумие. В Германия това наистина са пътища за автомобили, а в България калдъръми за убийство на шофьори.

Много от аутобаните в Германия са строени още през 30-те години на ХХ век, но служат и до днес. Те се правят от циментобетон, а не от краден от циганите асфалт.

В България ремонтът им започва веднага след "рязането" на лентичките, а в Германия чак след 30 години. И не винаги има нужда.

Ремонтът на пътя в Германия означава да бъде построен отново, а не да му запушат дупките след дъжда. Работниците в Германия работят по 12 часа, започвайки в 5 часа сутринта. За един ден се полагат от 700 до 1000 метра, а в България не могат и 10 метра.

Пътят в Германия е сандвичов. Основата е дебела 50 сантиметра, върху нея циментобетон 27 сантиметра, отгоре финалната обработка с фрезоване. Под целия сандвич има текстилна подложка – слой от геотекстил, изпълняващ и дренажна функция.

Целият процес по широчината на едното платно на аутобана се осъществява само от три машини и не повече от 15 работници. В Германия 1 километър – три платна, плюс аварийно, със стандартна широчина, струва 1,5 милиона евро. В България данни няма, защото нито един договор не се спазва, а стандартната широчина винаги е съкращавана заради кражбите. Липсва и аварийното.

Минималният срок на служба на бетонният аутобан в Германия е 30 години, а на асфалтирания – 13-15 години.

А в България един селски бандит се пъчи, че "ни прави магистрали", чиито ремонт започва веднага след рязането на лентичките за да краде отново милиарди.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 269, November 2017
По "магистрали" сме последни в Европа
Според класацията в годишния доклад на Световния икономически форум за качеството на инфраструктурата в различните стран...
    Кой стърчи зад кулисите
Появява се и друг опасен момент, както неведнъж в миналото при подобни събития, а именно прехващането им от ционизма и п...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com