Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Логиката на хаоса
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Ракетите на КНДР вече летят по бойни траектории
11.2017

За военните експерти този момент е един от най-важните – когато ракетите на КНДР започват да летят по така наречените бойни траектории.

Става дума за това, че след изпитателните пускове по високи траектории, КНДР пристъпи към пускове на ракети по така наречените бойни траектории, първият от които беше през юли 2017 г.

Пролетта и почти цялото лято на 2017 г. бяха за САЩ, Япония и Южна Корея време за трескава работа. Практически всяка седмица Пхенян пускаше свои ракети, които летяха все по-високо, показвайки колко се е придвижил със своите ракетни разработки.

Ракетите летяха недалеч, не пресичаха територията на Япония, въпреки че понякога падаха и в нейни териториални води. И само специалистите разбираха, че малката далечина на пуска на ракетите е привидна. Защото така наречената енергетика на ракетите показваше на какво още са способни.

Така например изстреляната на 4 юли ракета, според Пхенян, достигна височина 2802 км, прелетя 933 км и се намираше във въздуха 39 минути. Това означаваше, че енергетиката на ракетата е много по-висока от ракетата, която КНДР изстреля на 14 май 2017 г. и че КНДР прекрачи "червената линия", която обозначи за нея Доналд Тръмп, т.е. чертата, зад която може да бъде ударена континенталната част на САЩ.

Изчисленията не бяха много сложни. Благодарение на тях беше установено, че първата ракета от 14 май можеше да има далечина при нормален полет от 4500 км, а втората ракета не по-малко от 5500 км, но реално над 8000 км. А това означаваше, че територията на САЩ вече е в обсега на севернокорейските ракети, което променя напълно и стратегическата страна на правителството САЩ – КНДР.

В Калифорния започнаха да готвят за евакуация.

Изчисленията показаха, че и цялата долина на Мисисипи може да бъде ударена.

Едновременно американците бяха шокирани от съобщението, че още през 2018 г. КНДР ще реши и вторият най-важен проблем и ще създаде ядрен щит срещу евентуална ядрена атака на САЩ.

Очевидно беше, че рано или късно, за да завърши програмата за изпитанията, КНДР ще пусне свои ракети не на височина, а на далечина, т.е. по онези траектории, по които ракетите летят в бойни действия. В този случай вече те ще могат да заобикалят територията на Япония.

САЩ проведоха комплексни изпитания на своята система за ПРО, които показаха, че тя е пореден блъф и демонстрация на безсилие. И КНДР пристъпи към бойните траектории.

Вече никой не можеше да оспорва, че КНДР разполага с междуконтинентална балистична ракета.

Новата ракета е мобилна и най-вероятно ще бъде постоянно дислоцирана в едно от скалните хранилища, чието унищожение е невъзможно даже с мощен ядрен заряд.

Сега следващият въпрос е кога междуконтиненталната балистична ракета на КНДР ще застъпи на бойно дежурство. В САЩ стигнаха до извода, че това ще стане през 2018 г., като става дума за сериен и мобилен вариант на ракетата.

"Ракетата ще носи ядрена бойна глава още през 2018 г." Това е изводът, който се съдържа в доклада на Агенцията за военно разузнаване на САЩ.

Според експертите един от малкото останали технически проблеми е атмосферният вход, т.е. създаването на система за защита на бойната глава от повреждане при влизането в плътните слоеве на атмосферата. Най-вероятно инженерите на КНДР вече са решили и този проблем и първият пуск на тази композиция вече е бил направен.

Обикновено за разгръщането за серийното производство в КНДР е нужно около една година, а това означава, че през лятото на 2018 г. новата междуконтинентална балистична ракета на КНДР може да застъпи на бойно дежурство с ядрена бойна глава.

Шах и мат. И за САЩ, и за Израел.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 269, November 2017
Дали ще се появи държава на кюрдите
Кюрдистан е разположен на територията на Ирак, Иран, Сирия, Турция и Армения. И във всяка от тези държави един от сериоз...
    КНДР изпробва и водородна бомба
В началото на септември КНДР извърши и опит с водородна бомба на ядрения полигон Пангири в североизточната част на стран...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com