Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Тема на месеца
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Принос към теорията на глобалния паразитизъм
12.2017

Още в началото на 80-те години, като един от малцината икономисти в Източна Европа /за Западна Европа и за САЩ не можеше и дума да става/ обърнах внимание на зараждането на онова, което по-късно беше наречено глобализъм, либерален капитализъм, неолиберализъм или по-просто – паразитизъм.

Ставаше дума за появата на така наречените тогава транснационални корпорации, т.е. фирмичките за разнасяне и доставка по света на стоката "американски долар".

Това беше същността на съвременния "капитализъм", или по-просто на бандитизма и банкстеризма.

Слагам "капитализъм" в кавички защото той приключи своето земно съществуване още през 1973 г., когато САЩ, при Ричард Никсън, излязоха от така наречения златен стандарт, т.е. откъснаха връзката между долара и неговата еквивалентна оценка в злато.

Постепенно, с течение на годините, започнах да стигам до още по-интересни изводи, които, даже в тогавашния официоз, минаваха все по-трудно, а именно за същността на пладнешкия грабеж и бандитизъм, прикривани с някакви теории на добавената стойност, законната печалба и въобще за това космическо безобразие, в което беше набутано човечеството.

Както се оказа, май не бях сбъркал и ако имаше все още мислещи хора на тази планета, би трябвало отдавна да са ми дали "Нобелова награда", въпреки че и нея слагам в кавички, тъй като и тя няма нищо общо нито с нейната идея, нито с нейния създател.

И, тъй като няма опасност в обозримо бъдеще да я спечеля, ще ви обясня за какво става дума, без претенции за Нобелов патент. Напротив.

Крайно време е хората да разберат икономическия идиотизъм, събран в "причинно-следствената" връзка, според която парите съществуват сами по себе си, т.е. те са оценка и стока, значи и стоките, които са купувани с тези пари се раждат сами по себе си, и властта, която идва от тези пари няма нищо общо с хората и със собствеността, че богатите ще си бъдат богати, тъй като така са се "родили", а бедните са бедни, само защото са мързеливи, а ако умират от глад сами са си виновни.

Създаваната на тази основа "наука", наречена по някакви съображения "икономика", няма нищо общо нито с икономиката, нито с науката, а си е една огромна лъжа.

Ще се опитам да ви обясня по максимално прост начин същността на станалото, и ставащото.

Опитайте се да се концентрирате за 5-10 минути и напрегнете главите си.

Нещата не са много сложни. В основата на капитализма е така наречената добавена стойност и нейното частно присвояване, т.е. експлоатацията, която е същността на капитализма.

Добавената стойност се превръща в печатане на добавени пари и в присвояване на тези добавени пари. В началото капиталистът присвояваше обвързаните със златото добавени пари. Значи, експлоатацията носеше емисионен характер и капитализмът беше най-тясно свързан със златната паритетност на парите.

Но в резултат на отмяната от САЩ на златната паритетност на долара – официално това завърши през 1976 г., схемата на пускането и присвояването на добавените пари се промени, капиталистите загубиха възможността да си присвояват добавените пари, добавената стойност и печалбата.

Значи, капитализмът изчезна още през 1976 г. Но не го забелязахме, защото се занимавахме с глупости.

И оттогава се появи онова чудовище и мутант, което се нарича глобализъм, но си е чист бандитизъм, в който добавените пари се присвояват от крадци, паразити и частни банкери, незаконно отпускащи на себе си пари, на които вече не е нужно нито производство, нито наемен труд, а чисто и просто "отпечатване" с няколко клика на компютърчето на няколко милиарда или трилиона.

Задачата на споменатите транснационални корпорации беше да разнасят тези банкстерски долари по целия свят, така че 7 милиарда души на планетата да бъдат обхванати от банкстеризма, в който няма нито капитал, нито капиталисти, нито капитализъм, нито добавени стойности.

Нищо няма. Нищо! Днешното състояние се нарича олигархизъм и глобализъм, но си е чист паразитизъм. Всъщност точното название още не е измислено.

Отмяната на златния паритет отмени капитализма, капитала и капиталистите. Формационното развитие на човечеството завърши. В момента е в своята окончателна формация.

Появи се и окончателният за човечеството начин за производството на материални блага, на неограничено производство на стоки и услуги, заплащани с произведени от нищото пари.

А това означава, че който пуска парите, той има и стоката. Произвежданите пари днес са в крадците и банкстерите. Значи, в крадците и банкстерите днес се намира цялото развитие на човечеството, При останалите хора няма никакво развитие. Има само просто възпроизводство, което замира все повече.

Всички нови пари и нови стоки получават крадците. А човечеството няма пари и стоки и е обречено на деградиране и гибел.

Така се появи най-големият грабеж в историята на човечеството – ограбването на всичките му пари, присвоявани от крадците и банкстерите. По-голям грабеж не може да има.

Той е и основата на глобалната корупция, на глобалния бандитизъм и глобалния тероризъм.

Лишаването на хората от правото на реално "производство" на пари е лишаване на хората от право на труд, право на достоен живот, право на самия живот.

В ЕС отпусканите от Европейската централна банка пари за бюджетите на отделните страни – членки се ограбвани още на границата от местните мафии /както в България/.

Отмяната на златния паритет на парите ликвидира не само капитализма и капиталистите, но и класовата борба. Бандитите дойдоха на мястото на капиталистите. Те не са класа, а са декласирани елементи, колкото и да откраднат.

Дали тази теория има и космическо приложение? Едва ли в другите светове ще се появи цивилизация, която да има толкова дебилни политици, бизнесмени, чиновници, учени идеолози, която да е в такава безумна ситуация, в която едни бандити строят капитализъм, който никога няма да построят, а други водят срещу тях неистова "класова борба" с несъществуващи капиталисти и несъществуващ капитализъм, в която всичко да е ограбвано от бандити, мафиоти и пройдохи, които си присвояват 99 на сто от труда и богатството на останалото население.

Заради това от 25 години пиша, че това човечество се намира в системна криза, криза на системата на грабежа, безумието и глупостта.

Прочетете тези редове. Те ще ви заменят всички марксизми, кейнисизми, тачеризми, рейгънизми, бушизми и всякакви изми.

С една дума, тези бандитчета ни изработиха като последните глупаци. Заслужаваме си го!


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 270, Dec. 2017
"Ценният" продукт на Макдоналдс
Англичаните действат по-бързо от нас. Преди няколко месеца публикувахме инсайдерски разказ за ставащото за кулисите или ...
    Визуализиране на 63 трилиона долара световен дълг
Според последни данни от МВФ всички държави са натрупали над 63 трилиона долара дълг, като на САЩ се падат над 30 процен...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com