Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Досие - актуална тема
Отново за "магистралите" на строителната паплач
Джамбулай Джамбулаев

Нашата публикация за идиотите в България, които, вместо да са в затворите или в психиатрията, са се захванали да строят пътища и да заравят в калта милиарди, като крадат половината от тях, беше препечатана от много други издания. Съобщено ни беше, че докато са я чели на споменатите бандити са треперили задниците.

За да продължат да треперят ще посочим още няколко примера от по-далечното минало на строителството, което продължава да функционира и днес въпреки вековете, за разлика то техните "магистрали" и "саниране".

Вгледайте се в тези картинки вдясно. Те са от времето на Римската империя. Историците ни учат, че в първото хилядолетие над 500 години е съществувала Римската империя – от 30 до 476 г. Разпространението на римската цивилизация е продължило няколко столетия по прословутите римски пътища. Римляните са построили стотици крупни градове с развита инфраструктура и в единен архитектурен стил, покрили са почти цяла Европа с мрежа от пътища, които в много страни се използват и до днес като основа за съвременните пътища. Малко хора знаят, че основните пътища в България минават по маршрути от времето на Римската империя, разбира се, докато мафията с нейния тиквен главатар не се захвана да ги превръща в "магистрали".

От онези векове са останали и много акведукти, фортификационни съоръжения, храмове, форуми и театри за разлика от... Всъщност, знаете за разлика от кого и какво.

Въпросът е до кога ще траем тази паплач, която унищожи една от най-старите европейски държави с древна и богата история, в това число в строителството.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 272, February 2018
Пощаджията ни донесе
- Било каквото било.Емерсън Мнангагуа, новият президент на Зимбабве в първата си реч след отстраняването на Робърт Мугаб...
    Кока-кола може и да е полезна
След нашата публикация за вредата от пиенето на Кока-Кола получихме, наред с одобрението на все още живи привърженици на...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com