Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Царят на идиотите
Какво наследи Кобургготски

Оставяйки настрана въпроса на какво основание Симеон Борисов въобще "наследява" "имотите" на Борис ІІІ /който беше съюзник на Хитлер и обяви война на Англия и САЩ/, ще посочим, че самото решение за "връщането на имотите" беше нагла и цинична ревизия на резултатите от войната и обезвъзмездяване на фашизма. Друго определение тази операция не може да има.

Поради това всеки международен съд, в това число и споменавания спекулативно от Кобургготски Страсбург, трябва веднага да започне дело за цинична и престъпна ревизия на резултатите от Втората световна война и да отмени "връщането" на тези имоти като даде ход на искове спрямо наследниците, които, освен плюсовете, трябва незабавно да наследят и минусите на наследството.

По-голям правен абсурд съвременна Европа не знае.

А това наследство, което Симеон Сакскобургготски трябва да наследи, е ужасно.

През годините на антифашистката война, за три години, два месеца и 17 дни, по вина на монархофашистките правителства, назначавани от Борис и с решения, скрепяни с подписа му, бяха арестувани, бити и премазани 64 345 антифашисти. Европа и светът трябва да си спомнят за това.

Други 31 520 антифашисти бяха интернирани в 30 концлагери и черни роти. Европа и светът забравиха ли това?

През този период бяха осъдени 12 416 антифашисти в това число 1590 от военнополеви съдилища.

Хиляди увиснаха по въжетата и бяха разстреляни. Пак в името на Борис, бащата на Симеон Борисов.

Европа и светът трябва най-накрая да разберат какво се разиграва през последните години в България.

Общо монархията на Борис уби 29 480 антифашисти, от които 20 070 ятаци и помагачи, а останалите – партизани и политзатворници.

По силата на параграф 36 от тогавашния монархистки бюджет на Борис ІІІ за главата на убит партизанин или антифашист се плащаше по 50 000 лева. Изгорени бяха 2139 къщи.

В числото на убитите от монархията на Борис влизат 11 400 извозени и убити в концлагерите български евреи от Беломорска Тракия и Македония, което цинично днес се премълчава не само в Европа, но и от определени еврейски общности в Израел и по света.

Кой и кога е казал, че всички тези българи и техните наследници, засегнати по един или друг начин от монархията на Борис, онези, които останаха без бащи и майки, кой е казал, че близките на убитите, осъдените и малтретираните, нямат право да искат обезщетени от Симеон Борисов, щом той иска да наследява имотите на същия Борис?

Всеки съд по света ще приеме тези искове чрез утвърдената вече международна практика на морално и материално обезвъзмездяване на жертвите на фашизма.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 272, February 2018
Истината за Народния съд /2/
Сурови са и присъдите на народния съд срещу полицаите и военните престъпници на монархофашизма не само в страната, но и ...
    Важни събития и процеси на газовия фронт
Последните месеци на 2017 г. на газовия фронт се характеризираха с важни събития:1. От Москва беше съобщено, че само кор...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com