Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Конспирация
Кой унищожи аржентинската "Сан Хуан"
Анализ на "Строго секретно"

На 15 ноември 2017 г. аржентинската подводница "Сан Хуан", на чийто борд се намираха 44 моряци и офицери, изчезна във водите на океана. В района на предполагаемото изчезване е бил регистриран силен единичен взрив. Командването на военно-морския флот на Аржентина започна мащабна операция по издирването. След 44 дни подводницата беше обявена за потънала, а нейният екипаж – за мъртъв.

Според първоначалната версия подводницата е имала проблем с акумулаторите, заради което е възникнал пожар. Съобщени бяха и "виновниците" за катастрофата – две немски фирми, които били продали на Аржентина некачествени акумулатори.

Но сюжетът продължи да се развива. Оказа се, че непосредствено преди изчезването си "Сан Хуан" е бягала от преследването на британски противоподводъчен хеликоптер, поддържан от военноморски кораби на Чили. За това съобщи сестрата на един от моряците, който преди гибелта е успял да предаде кратко съобщение. "Това беше странно съобщение, в което той ни каза, че тяхната лодка е търсена от британски хеликоптер и чилийски военен кораб. За съжаление разговорът се прекъсна и това беше последното съобщение".

И преди това тя е получавала съобщения, че подводницата е до Фолкландските /Малвинските/ острови, заради което между Британия и Аржентина през 1982 г. имаше война. Това обяснява и преследването на "Сан Хуан" от британския хеликоптер.

На 17 декември беше съобщено, че руският телеуправляем подводен апарат "Пантера плюс" изследва обект, който може да се окаже подводницата "Сан Хуан". Беше уточнено, че е открита неравност на дъното на океана и се изследва дали става дума за особеност на релефа или за някакъв обект. Руският апарат се намираше на борда на аржентинския кораб "Ислас Малвинас".

Но изненадите не свършиха дотук. Появи се един напълно неизвестен секретен проект, който англичаните, заедно с Израел и Чили, реализират на територията на Аржентина.

Ще припомним, че след края на Фолкландската война Лондон наложи на Аржентина жесток мирен договор. Въоръжените сили на страната бяха сведени до минимум. Контролът на въздушното пространство на страната и цяла Антарктида беше предаден на ВВС на Англия, като Аржентина трябва да информира Лондон за всички свои операции. От началото на ХХІ век, използвайки този договор, Англия и Израел започнаха да реализират в Патагония – в Южна Аржентина, нов проект.

С парите на британския милиардер Джо Луис в юга на Аржентина и в съседно Чили бяха изкупени огромни територии, разположени на Огнена земя. Там беше построено и летище с писта, която може да приема както граждански, така и военно-транспортни самолети.

Ще припомним, че още през ХІХ век правителството на Англия имаше намерение да създаде нова държава Израел, но се колебаеше в избора на територия – Уганда, Аржентина или Палестина. Аржентина по онова време беше под властта на Англия и по инициатива на френския барон Морис Гирс стана убежище за евреите, избягали от Централна Европа. През ХХ век, след военния преврат срещу Хуан Перон, се появи брошура, която обвиняваше новосъздадената държава Израел – на територията на Палестина, в подготовка за нахлуване в Патагония според плана "Андания".

През 1982 г. започна войната за Малвините. По същото време военната хунта се опитваше да си върне Малвинските острови, Южна Джорджия и Южните Сандвичеви острови. ООН призна исканията на Аржентина за законни. Но Англия и САЩ използваха сила. Очакваше ги награда, тъй като териториалните води на тези архипелази са ключ към богатството на антарктическия континент.

През 1994 г. в Аржентина стана взрив на най-крупния завод за фирмата "Кондорс", загинаха синовете на президентите Карлос Менем и на Хафез Асад. По-късно бившата президентка на Аржентина Кристина Киршнер беше обвинена в сключване на сделка с Иран срещу доставки на нефт.

Зад тези случаи стърчаха ушите на Тел Авив и Лондон, които в началото на ХХІ век, започнаха реализацията в Патагония на проекта "Андания".

На споменатите изкупени от милиардера територии в Южна Аржентина всяка година Израел провежда отпуските на около 10 000 израелски военни. В построените там казарми могат да бъдат разположени хиляди войници. Чили, граничещо с Аржентина, отпуска своята военно-морска база, предназначена за разполагане на подводници на Израел. Изненадващо в района се появиха и индианците Мапуче, живеещи в Аржентина и Чили и започнаха да искат независимост, финансирани от Джордж Сорос.

На този фон се появиха информации, че подводницата "Сан Хуан" е изпълнявала секретна мисия в близост до Малвинските острови и е била атакувана – под водата или от въздуха, преминавайки през спорните води, от британски бойни кораби или от британски хеликоптери.

Аржентинските моряци са успели да изминат около 2000 км, избягвайки преследването. Но накрая са били унищожени. Взривът в района е могъл да бъде взрив например на торпедо, изстреляно от британска атомна подводница от класа Трафалгар, или от израелска. Още един "Курск"?

На 20 декември в Москва изненадващо се появи външният министър на Англия Борис Джонсън, който за пореден път се правеше на клоун. Не е изключено да се опитваше да разбере дали руснаците с техния подводен апарат знаят нещо за убийството на "Сан Хуан" и, ако знаят, дали ще го съобщят.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 272, February 2018
10 трилиона долара в Евразиатския суперконтинент
Инициативата "Един пояс и един път" и нейната концентрация в Централна Азия и Източна Европа, издигната преди 4 години о...
    От Атланта към Израел – ядрени глави W80
На 17 декември 2017 г. настъпи пълен блекаут, т.е. внезапно изключване на цялата електроенергия на най-оживеното летище ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com