Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Конспирация
Има ли опити за елиминиране на Путин
Анализ на "Строго секретно"

След катастрофата на 11 февруари на самолета Ан-148 на Саратовските авиолинии, излитащ от Домодедово, в който загинаха 71 души, се появиха обяснения за дефектирали датчици за скоростта, евентуално забравено обезледяване на крилата заради ниските температури.

Появиха се и други версии - за пътници, свързани със сделката Uranium Оne или за взривяване на самолета, което не беше без основание, имайки предвид площта за разпръснатите отломки, въпреки че катастрофата беше станала почти веднага след излитане.

Друга версия беше свързана също с терористичен акт на Моссад заради сваления от руска С-200 израелски F-16 в атаката срещу обекти в Сирия.

Третата версия, отново в сферата на въпросите без отговори, беше, че атаката била срещу самолет на Путин, който е трябвало да отлети на някаква предизборна среща. Срещата е била отложена.

И отново се появи въпросът, задаван отдавна – дали срещу Путин има извършени опити за убийство по един или друг начин.

На 2 юни 2017 г. в интервю с Оливър Стоун Путин спомена поне пет опита за убийство. "Пет пъти опити за убийство – ми казаха - не е толкова, колкото при Кастро, който сам ми разказа, че е имал над 50. Но за вас чух за 5." – каза Стоун.

"Да. Говорих с Кастро за това – отговори Путин – И той ми каза – знаете ли защо съм все още жив. Защо? Защото винаги бях човекът, който лично се грижи за своята сигурност".

Опитите за елиминиране на Путин със сигурност не са малко. Един от тях – почти сигурно щеше да бъде на срещата на Г-20 в Бризбейн /Австралия/, ноември 2014 г. Атаката срещу Путин започна още преди срещата от Лондон в лицето на Дейвид Камерън, който отправи физически заплахи срещу Путин. На място в Бризбейн заплахите бяха подновени от премиера на Австралия Тони Абот, който се държеше арогантно и подсказваше, че е готов да влезе в саморазправа с Путин, въпреки добрата физическа кондиция на Путин и неговото спортно минало. Създаваше се атмосфера за елиминиране на Путин.

Абот и Камерън искаха да прехвърлят вината за сваления над Украйна малайзийски МН17 върху Путин, който да се извини за жертвите, иначе ще бъде "отстранен от западната цивилизация". Разбира се, Путин не направи това, защото още тогава беше ясно, че Русия няма нищо общо с това престъпление.

Ще припомним, че самолетите на малайзийските авиолинии приличат на оцветяването на самолета на президента на Русия – "Борт 1".

Участието на Путин в Бризбейн изискваше от него лично мъжество, тъй като заплахата от покушение беше реална. Австралия е близък съюзник на САЩ и Англия, които са в челото на демонизирането на Путин.

Разбира се, Путин, по-точно службата на неговата охрана, не можеше да не предвиди това и да не противодейства. От някои източници стана ясно, че в Бризбейн Путин е използвал услугите на дегустатор. В хотела "Хилтън" блюдата за Путин са били изпробвани преди той да ги яде, за да се убедят, че не са отровни. Путин постоянно беше заобиколен от много сътрудници по сигурността.

Освен това се оказа, че в хотела 75 процента от стаите са били запазени за съпровождащи Путин лица. Ясно беше, че са имали информация за готвено покушение.

Но много по-странни събития се разиграваха във водите на Тихия океан по време на споменатата среща на Г-20 в Австралия, от която Путин отпътува по-рано, без да чака заключителните обеди.

Известно време преди визитата на Путин група военни кораби на Русия започна маневра северно от Австралия. В тях участваше флагманът на тихоокеанския флот крайцерът "Варяг", ракетоносец от проекта 1164 Атлант и "Маршал Шапочников". Каква беше причината за присъствието на тези руски кораби?

Така например "Варяг", освен атакуващите задачи по унищожение на американски самолетоносачи, е огромен подвижен чадър за противовъздушна отбрана, носещ известните и перспективни секретни разработки. Зоната, която "Варяг" може да осигури при необходимост е хиляди километри.

Какво например би могло да се случи? Да предположим, че самолетът, с който Путин се връщаше от Австралия, някъде над Тихия океан изведнъж изчезне от радарите, както се случи с Боинг МН370 на Малайзия през март 2014 г. също в този район, или пък с МН17 над Донецк през юли 2014 г., като според някои експерти това беше опит за унищожение на "Борт 1" на Путин, който тогава се връщаше от Бразилия. Това би могло да стане и над Тихия океан. Имаше самолет – няма го, имаше човек – няма го, имаше проблем – няма го.

Но явно Путин знае за какво става дума и заради това в дългите му пътувания на Изток се движи и "Варяг", прикривайки самолета на президента със своя противовъздушен чадър. А "Маршал Шапочников" е там, за да не вземе някоя "демократична" подводница да изстреля случайно ракета.

Западните командировки на Путин пък се прикриват от крайцера "Петър Велики" и от флагмана на Черноморския флот "Москва", който в онези дни се движеше около Израел. Това със сигурност не беше случайно и в Тел Авив знаят за какво става дума.

Както и откриването малко преди срещата на Г-20 на новия Център на главнокомандващия в Москва, който следи какво става в реално време по целия свят, кой накъде се движи, какво изстрелва и т.н.

Трета световна ли? Отдавна е започнала.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 274, April 2018
Йелоустоун готов за изригване всеки момент
През февруари сеизмичните датчици в щата Монтана /САЩ/ регистрираха странно сеизмично събитие, което стана или локално и...
    Как Израел и Google свалиха MH17
Вече 4 години продължава войната на Google срещу Русия. Търсачката продължава да е използвана като манипулатор – или обр...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com