Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

BULGARIAN BUSINESS CLUB
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Отново за еврейския /и ромския/ въпрос /1/
04.2018

Едва ли е неочаквано реанимирането на така наречения "еврейски въпрос" във варианта "холокост" в някои европейски държави, кулминирало в спора за историческата правда между Полша и Израел. Но не само...

На 26 януари полският Сейм одобри свой закон за холокоста /за полокоста/.

Тук се дължи малко пояснение – в превод от гръцки тази дума означава "пълно изгаряне" и в началото се отнасяше за всички етноси и общности – поляци, белоруси, украинци, евреи, цигани, комунисти, антифашисти, китайци и, разбира се, преди всичко руският народ, като само броят на избитите съветски военнопленници беше над 10 милиона, а общо жертвите на СССР във войната, според последни данни, са около 50 милиона.

С течение на времето обаче терминът "холокост" беше присвоен от израелтяните само за техните жертви във Втората световна война.

В смисъла на "унищожение на евреите" става дума за "Шоа", т.е. разрушение или катастрофа. Според еврейски данни избитите от Хитлер и съюзниците евреи са били 6 млн. но според данни на хитлеристките концлагери – около 70 000 души, или въобще няма.

В споменатия полски закон се отбелязва, че всякакви заявления, че поляците или Полша носят отговорност за нацистките престъпления, извършени от Третия райх на територията на Полша, ще бъдат лишавани от свобода до три години.

Не за първи път Полша съобщава исторически факти, потвърждаващи и причастността на евреи към престъпленията на нацистите по време на войната не само в Полша.

Едновременно Комисията по репарациите на Полша оцени понесените загуби и унищожения на Полша от нацистка Германия на 850 милиарда долара. Това е огромна, но справедлива сума.

По-просто казано, съвременна Полша не е съгласна с присвояването от евреите на "монопола" на холокоста и съобщава, че и тя има право на обезвъзмездяване, което предполага и ревизия на досегашните данни за геноцида на евреите, които отдавна се оспорват от експертите на Аушвиц, Биркенау и др.

Кнесетът на Израел, както обикновено когато се оспорват "изключителните права на евреите за компенсация", отговори на Полша с проектозакон, че Тел Авив ще помага на всички, които ще бъдат във фокуса на новия полски закон по същия начин като поляците, и в същия размер ще наказва отрицанието на поляците на еврейската "Шоа".

Паралелно се появи спорът за истината на събитията в Полша през пролетта на 1968 г., няколко месеца преди събитията в ЧССР.

В България междувременно продължаваше да се налага историческото извращение, че българските евреи при монархофашизма са "били спасени от Борис ІІІ". И веднага се появява въпросът защо и тук една етническа група си присвоява ролята на основна жертва на фашизма у нас и защо същият Борис ІІІ не спаси от разстрели, бесилки, изгаряния и обезглавяване 43 450 антифашисти, от които 20 070 ятаци, партизани и политзатворници, интернираните в 30 концлагери, черни роти, и т.н. Ще припомним, че по силата на параграф 36, от тогавашния бюджет на Борис ІІІ се плащаха по 50 000 лева за главата на убит партизанин или антифашист и че в числото на изтребените влизаха и евреи от Беломорска Тракия и Македония. И защо до сега жертвите на монархо-фашизма у нас и на нацизма в Европа не са потърсили обезвъзмездяване?

Това е истинският геноцид във фашистка България. И кой е дал право на разни днешни политизтърсаци /в това число и от така наречената БСП или някакви "антифашистки" групи, които постоянно плагиатстват от нас/ да си присвояват паметта на избитите и историческите факти, сред които, не на последно място, че една от основните жертви на холокоста въобще бяха ромите, в това число и в България.

Това е една от най-укриваните истини. Защо? Защото циганите бяха унищожавани от същите немци, заради същите причини и даже в по-голям мащаб, отколкото евреите. По време на войната беше екстерминиран всеки втори Ром или Синти в Европа.

Но това "пълно изгаряне" не се забелязва, въпреки че оцелелите роми след войната бяха вторично елиминирани от германската държава, в сравнение с по-добре организираната общност на евреите, за която холокостът стана претекст за монополизиране на търсенето на парично обезвъзмездяване.

Евреите успяха да наложат своето виждане за холокоста докато гетозирането на циганите остана без възражения или санкции.

Но в Третия райх циганите и евреите бяха поставени на една плоскост: "проблемът е че склонността им към престъпления се крие в тяхната натура, която ще изчезне когато започнат да работят и престанат да крадат". Заради това Хитлер постави над вратите на концлагерите Arbeit Macht Frеi – "работата ще ви направи свободни".

Но унищожението на Ромите и Синти се различаваше от унищожението на евреите – Шоа, с това, че беше по-лошо организирано от педантичните нацисти. Всъщност циганите бяха дискриминирани в Германия още от 20-те години на ХХ век, като раса с "вродени склонности към престъпления, бягащи от труда, с криминален начин на живот, генетично обременени" и т.н.

От друга страна евреите, като по-организирани от циганите, бяха от хитлеризма демонизирани като "заплаха и основен враг".

Ромите трябваше да бъдат елиминирани в рамките на "обществената хигиена, която ще доведе до очистване на немското общество".

Същото се отнасяше и за евреите, но със съществената разлика, че нацистката машина за унищожение на евреите беше разработена по-прецизно в рамките на "окончателното решаване на еврейския въпрос", а за циганите не си губеха времето за педантични планове и програми.

Заради това съюзниците на Хитлер, в това число и Борис ІІІ, имаха право на пълно импровизиране по циганския въпрос, т.е. всеки можеше да прави с тях каквото иска. Химлер искаше няколко чистокръвни цигани, които идвали от "древните арийци" /както и българите/ да изпрати в специални резервати, като индианците в САЩ. Борман не се церемонеше и искаше тяхното пълно ликвидиране.

В крайна сметка повечето цигани стигнаха до Аушвиц. Там, в "циганския лагер", смъртността на циганите биеше всички рекорди заради глада, страшните хигиенни условия, водния рак, т.е. струпеите, унищожаващи детските лица и т. н-.

SS-хауптщурмфюрерът Йозеф Менгеле експериментираше с ентусиазъм с циганския биоматериал, като "постиженията" си изпращаше в Института по антропология, наследственост и евгеника в Берлин. За тези "успехи" Менгеле беше повишен за главен лекар на целия Биркенау.

В крайна сметка в нацистка Германия и нейните концлагери бяха унищожени до 2 – 5 милиона цигани. Всъщност, никой не знае точно колко.

В страните-съюзнички на Хитлер циганите стигнаха до гетата и концлагерите, други бяха избивани на място от Einsatzgrupe, "ловци на глави" в циганските табори и катуни.

Същото се отнасяше и за България и администрираните Беломорска Тракия и Македония.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 274, April 2018
За Гина и Сланина
След като провали "Южен поток", "Белене", "Бургас-Александруполис" и др., така нареченият "премиер от Банкя" реши да си ...
    Пощаджията ни донесе
- Мисля, че общо взето съм добър човек. Имам голямо сърце, понякога говоря много, но след това съжалявам и се извинявам....

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com