Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

На прага на Трета световна
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Третата световна война – междинни резултати
Отсрочка или броени дни до ядрения апокалипсис
05.2018

На 14 април в 03.42 ч. през нощта САЩ, Англия и Франция започнаха съвместен масиран ракетен удар по Сирия.

Атаката, продължила до 05.10 ч. по военни и граждански обекти, беше нанесена от въздушни и морски носители на САЩ и съюзниците.

Руските системи за отбрана откриваха и контролираха всички пускове на ракети на САЩ и Великобритания. Участие на френската авиация въпреки анонса не беше фиксирано.

Бяха задействани военни самолети на САЩ F-15, F-16 и самолети на ВВС на Англия – "Торнадо" над Средиземно море. Корабите на ВМС на САЩ действаха от акваторията на Червено море и Средиземно море. Стратегическите бомбардировачи В-1 и В-2 навлизаха над Сирия в района на Ат Танф, незаконно окупиран от САЩ.

Ударът беше насочен срещу сирийски летища, промишлени и научно-изследователски обекти.

По предварителни данни жертви сред мирното население и военните нямаше.

Според руски информации бяха използвани 103 крилати ракети на САЩ, в това число с морско базиране Tomahawk, както и управляеми авиобомби GBU-38 от самолетите B-1B.

В отразяването на атаката участваха предимно сирийски ПВО-части, използващи по-старите зенитно-ракетни съветски комплекси отпреди 30 години С-125, С-200, "Бук", "Квадрат", "Оса", т.е. не бяха използвани С-300 и С-400.

Съвременните "Панцир" С-1 бяха доставени на Сирия през 2011 г. и вероятно са били използвани.

Според президента Тръмп ударът беше "превъзходен" и всички поставени цели, задачи и обекти бяха реализирани.

Реално обаче ракетният удар беше пореден провал на САЩ. По-старите сирийски системи за ПВО прехванаха, унищожиха или отклониха 71 от всичките 103 американски крилати ракети.

Английските ракети въобще не долетяха.

Къде полетяха френските ракети и до днес не е известно.

Тръмп обаче съобщи, че "мисията е изпълнена с перфектен удар".

Путин отговори, че това е агресия срещу суверенна държава, засилваща само страданията на сирийския народ в борбата срещу международния тероризъм.

Атаката на 14 април беше кулминацията на операцията на САЩ, Англия и Израел срещу Русия, започнала с отравянето на двойния агент Скрипал, с нанасянето на удара от Израел по базата F-4 в Сирия на 9 април и с така наречената химическа атака в Дума.

Но бързо се оказа, че Скрипал е бил отровен /ако въобще е бил/ не с "Новичок", а с бойно отровно вещество, произведено от САЩ, и че ударът по базата F-4 в Сирия беше извършен от Израел като подготовка за атаката на 14 април, и че в Дума, която междувременно беше освободена от сирийските сили, не е имало никаква химическа атака, хората там не бяха чували за нея, а беше задействано киностудиото на Пентагона за филмчетата на ужасите с ниско качество.

Що се отнася до отразяването на атаката на 14 април, наред със споменатите ракетни системи още от времето на СССР, не е изключено да са били използвани руските станции за радиолокационна борба "Красуха-4", "Борисоглебск-2" и "Ричаг-АВ" или летящият радар А-50У. Вероятно с тях е заглушаван сигналът за глобално позициониране GPS и е било нарушено управлението на полета на ракетите на противника. В резултат, те просто са падали на земята без огнево въздействие.

Така вероятно на 7 април 2017 г. беше отразена и първата ракетна атака на САЩ срещу сирийската авиобаза Шайрат. Но и тя, както и сегашната се оказаха от военна гледна точка пълен провал и некадърно шоу в изпълнението на строителния предприемач и организатор на конкурси за красота Доналд Тръмп.

Но има и нещо по-важно и опасно, което трябва да се каже. Тръмп е поредната марионетка на неоконсервативната – ционистка върхушка, т.е. мафия, която върви неотклонно към разпалване на ядрената фаза на Третата световна война.

Атаката на 14 април е подготовка и за войната срещу Иран.

Досега самите американци определяха Джордж Буш – младши като най-лошият президент в историята на САЩ с разпалената война в Ирак. Сега Тръмп заема неговото място – страхливец и предател на интересите на САЩ. Повечето американци гласуваха за Тръмп, защото вярваха, че той ще спаси Америка и Близкия Изток от ционисткото блато и неоконсерваторите на глобално равнище, за които САЩ са само военен плацдарм в тяхната война за световно господство завинаги.

Тръмп е поредната марионетка на ционистки Израел и пораженията, нанесени от него на САЩ и света само за една година вече са непоправими. Сега бомбардира Сирия, защото била извършила "химическа атака". Доказателствата? Какви доказателства?

Дали ционисткият режим е представил някакви доказателства за своите престъпления през последните 50 години? И дали и американците не са измамени жестоко отново?

Тръмп можеше да реши проблема за САЩ, като затвори политическата врата за Израел и психопата Нетаняху и да се съобрази с реалността, че именно Сирия и Асад воюват срещу тероризма, подпомагани от Русия и Иран. Но как ще направи това щом като тероризмът беше създаден от САЩ, Израел и Англия, а Асад защитава християнското население и малцинствата в своята страна.

Но заради подчиняването си на режима в Израел, който го държи с някакви компромати, Тръмп, по подобие на Бил Клинтън, оглави идеологията за унищожението на Сирия. По този начин той върви към Трета световна война в интерес на Израел и заради Израел, не работи за американския народ, а за режим, който е залял с кръв целия Близък Изток.

Израел изгуби войната в Сирия. Това е истината и последиците на САЩ ще бъдат огромни.

Във Вашингтон е режим на войната и ционизма.

Основните постове са заети от неокони и ционисти: Джон Болтън – ционист и ястреб, ционисткият хардлайнер Майк Помпео, "кървавата Джина" Хаспел – шеф на ЦРУ, представителката в ООН Ники Халей, която беше избрана от Израел за... посланик на САЩ в ООН.

С назначението на Болтън за съветник на националната сигурност вратата към войната беше отворена широко. Атаката срещу Сирия започна още в първия ден на неговата нова "служба". И зад химическата атака в Дума, както обикновено, стояха ЦРУ, Моссад и MI-6.

Настроенията срещу Тръмп растат бързо. Междинните избори през 2018 г. ще бъдат унищожителни за неговата администрация. Но и Сорос, Обама и Клинтън ще се опитат да докарат Тръмп до импийчмънт. Защо?

Законът за разходите беше политическо поражение на Тръмп. Така наречените фискални консерватори го напуснаха окончателно. Националният дълг надмина 22 трилиона. Трилионните бюджетни дефицити се връщат. Търговският дефицит удари 10-годишен максимум. Богатите стават все по-богати, бедните – все по-бедни.

Стената с Мексико остава илюзия, както преди една година.

Имиграционната политика – провал.

Контролът на оръжията – също.

Пълен провал и във външната политика.

В Близкия Изток – бедствие. Преместването на посолството на САЩ в Йерусалим е действие на пълен игнорант и провокатор.

С Русия – катастрофа.

С Китай – търговска война.

Със Северна Корея – капитулация.

В Европа – погребение.

В Украйна съюзяване с неофашисткия ционистки режим.

Тръмп може да направи само едно нещо – да пусне горещата фаза на Третата световна война.

Това е неговата задача като агент на "дълбоката държава" в САЩ и Израел, които са с една щаб-квартира.

Тръмп е уязвим от десетки страни и всеки момент онези, които го контролират, могат да го елиминират. Този месец – или година, може да е най-катастрофален за текущото десетилетие.

Или за века.

Или за хилядолетието...

С агресията срещу суверенна Сирия Тръмп е и военен престъпник. Нетаняху го чака на скамейката отдавна.

На 14 април ставаше дума преди всичко за военна операция на САЩ Франция и Англия, като и трите са ядрени държави, което не се забелязва и което е най-опасно.

Всъщност това, което пиша, е доста меко в сравнение с анализите на Запад под заглавията "военна мастурбация на Тръмп", "ракетна порнография", "шизофрения на Тръмп и Нетаняху" и т.н. Пълен провал. Защо?

Според американските оценки всички крилати ракети и насочвани бомби са си свършили работата и са ударили предвидените обекти, преди всичко обектите, произвеждащи химически бойни вещества. Нито една ракета не е била свалена от сирийската ПВО, ударът е имал ограничен характер и САЩ не са искали да провокират война, тъй като са отговорна държава. Русия трябва да се извини, да се покае, да прекрати връзките със Сирия и Иран. Асад трябва да признае своята вина и да си ходи.

По-голяма наглост не съм наблюдавал във всички войни още от 70-те години, които съм имал възможност да отразявам.

Да припомним отново какво съобщиха от Генералния щаб на Русия.

На 14 април са били изстреляни по територията на Сирия 103 крилати ракети от различен клас. Сирийската ПВО успешно е прехванала 71 ракети и са намалили щетите до минимум. Участвали са С-125, С-200, "Бук", "Квадрат" и "Оса".

Резултатите са смехотворни в сравнение със задействаните сили. Никакво химическо оръжие в Сирия няма и атаката на САЩ е международна агресия и нарушение на международното право. Ако САЩ твърдят, че с тези 75 ракети са унищожили завинаги трите обекта на химическо производство защо още отсега предупреждават, че ще нанесат нова атака срещу Сирия въпреки че тя вече няма никакви химически мощности?

Сирия унищожи своите химически оръжия още преди години, а споменатите ударени сгради бяха без никаква ПВО-защита, тъй като бяха предвидени за разрушение. /Всъщност в тези сгради са се произвеждали лекарства срещу рак/.

Британците са изстреляли осем ракети "Скалп", като гордо съобщиха, че всяка е дълга по 5 метра, но забравиха да кажат къде са отишли, тъй като са разработени преди повече от 20 години.

Не е ясна и историята с французите, които, според техните началници, също са изстреляли осем "Скалп"-а от изтребители и три - от кораби.

Но според руската страна френски "Рафал" не са летели в небето. Така че участието на съюзниците беше виртуално, а не реално.

Още за резултатите:

  • не загина нито един мирен жител и нито един войник на сирийската армия;
  • не беше разрушен нито един самолет или хеликоптер на сирийската армия;
  • нямаше нито едно навлизане в зоната на руските системи за ПРО;
  • не пострада нито едно летище на сирийските въоръжени сили;
  • няма и нищо, което да дава повод за някои коментари в Израел и САЩ, че е имало предварителна договорка между Москва и Вашингтон. Тези хора нямат и понятие какво означава руската военна машина и до какво равнище вече е стигнала войната в Сирия и в Украйна.

Що се отнася до оръжията, използвани от руснаците срещу атаката, за тях знаят само в Генералния щаб, още повече на фона на слуховете, че е имало и опити за физическо елиминиране на Асад.

С една дума, Русия, без да направи нито един изстрел със своите С-400 ефективно установи рамките, в които Западът може да "циркулира" в района. Но и те ще бъдат променени. Защо?

Защото след предупреждението лично от Путин към Нетаняху след удара на Израел срещу базата F-4 "не ни принуждавайте да предприемаме драматични решения", Нетаняху може да прочете малко литература какво означават такива думи, казани все пак от главнокомандващия на руските въоръжени сили.

Като първа мярка вероятно ще бъде доставката в Сирия на комплексите С-300 "Фаворит". По-рано тези комплекси не бяха доставени заради сополивите молби на същия Нетаняху, тъй като покриваха неговото въздушно пространство – имат радиус около 200 км. Заради липсата на С-300 Нетаняху се чувстваше недосегаем и нарушаваше когато си иска въздушното пространство на Сирия, като се опитваше да внесе разногласия между Русия и Иран под предлога за някакви "тайни договорки" с Путин.

Доставката на С-300 за Сирия вече е направена, както и за Иран. С това няма проблеми, тъй като в Русия ускорено върви превъоръжаването със С-400 и С-300 могат вместо на склад да отпътуват за съюзниците. С-300 в Сирия и Иран ще е огромна промяна – покрива целия район и приземяват самолетите на Израел, САЩ и Турция.

Заради това трябва да се очаква нова провокация на Израел, чиято цел в крайна сметка е Иран, но прозорецът на възможностите вече е почти затворен.

Ще посоча още един важен момент, който не се забелязва – тихото въвличане от САЩ и Израел на НАТО и неговите две ядрени държави – Англия и Франция, в конфликта именно срещу Иран. Англия и Франция са двете ядрени държави в НАТО и Израел ще се опита да се скрие зад тях, да ги противопостави на Иран и, ако се наложи, на КНДР. Именно. Не забравяйте, че сегашната атака започна срещу КНДР. Във Вашингтон и Тел Авив знаят защо. Но това знаят и Пхенян, и Пекин.

По този начин след въвличането на НАТО в Украйна, става и въвличане в Близкия изток, т.е. ядрено обкръжение на Русия.

Западът обаче постига обратния ефект – ускорено разширяване на военното сътрудничество на Русия с Китай и Иран. По време на сегашната криза тежките руски бомбардировачи Ту-95 и Ту-22М бяха дислоцирани на авиобази в Иран, като съкратиха полета до Сирия и Ирак с 4 часа, което е много важно за руската страна.

Ударът на САЩ в Сирия няма да спре шествието на армията на Башар Асад към победата нито приближаването на началото на мирното регулиране.

Победата на Дамаск вече е извън съмнения. Позициите на Русия и Иран след удара на 14 април няма да се променят, двете страни ще помагат на Асад да възстанови контрола над страната и да принуди опозицията към преговори.

Турция, която подкрепи американския удар, няма да промени своя курс към съвместни с Русия и Иран действия за сирийското регулиране. Турско-американските отношения отново ще се изострят.

Ударите на САЩ по Сирия не компенсират даже частично техните военни и материални загуби. Опитите за скалъпване на някаква международна коалиция, както при Либия, засега не са успешни. Лондон и Париж имат достатъчно проблеми. Германия и Италия засега отпадат.

Но опитите за обяснение на невменяемите постъпки на невменяем човек са безсмислени. Заради колосалната криза на САЩ – Тръмп ще продължи да тича по целия свят, да плаши и шантажира. Нищо ново. Това е последен етап на агонията на всяка империя, която се опитва да се спаси с всякакви средства.

Това е най-острата военно-политическа криза след Карибската криза през ХХ век. Цялата картина на този район и на света се променя.

Но не бих бързал, както други аналитици, да анализирам какъв ще бъде следвоенният период на Големия Близък Изток. Засега повече ме интересува дали библейското пророчество, че Армагедон ще започне именно в Сирия, няма да се сбъдне, т.е. дали тук няма да започне ядрената фаза на Третата световна война.

Западът в момента се намира на равнището, на което беше нацистка Германия в средата на 30-те години. Но има една фундаментална разлика. Наистина ли на Запад искат да тръгнат на война срещу най-силната ядрена държава – Русия.

Лошото е, че днес, въпреки глобалната информираност човечеството все още не осъзнава, че войната е на прага и жертвите ще са стотици милиони. Защото на Запад на власт е банда от невежи, нагли, крадливи извратеняци, психопати и дегенерати.

Заради това нещата ще стават все по-лоши. Кошмарът ще продължава.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 275, May 2018
Супермафията: албанците, косоварите и Ндрангета
Срастването на наркотрафика с тероризма в Европа продължава, т.е. тероризмът се храни с парите от наркотърговията.В Евро...
    Малко ядрена аритметика
От всички аналитични центрове постъпват постоянно сценарии за "новата ядрена война между САЩ и Русия".Както пишем от мно...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com