Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

НОВО ДЕЛО
16 милиарда лева откраднати от ДДС

Над 16 милиарда лева е дължимият към държавата ДДС от 2000-та година досега. Тези пари се равняват на бюджета за всички пенсии за 2 години.

Грандиозният дълг е установен при ревизии от външни институции, ангажирани за борба с данъчните измами.

Оказва се, че от тези 16 милиарда лева, които са за влезли в сила ревизионни актове, 6 милиарда лева са доказани дългове от самата приходна агенция.

Голяма част от средствата не могат да се съберат по никакъв начин, защото хората, които ги дължат, не притежават никакви активи и имущество.

Или казано накратко – държавата се е отказала да си ги търси, т.е. харизала ги е.

Шокиращите данни за тоталния грабеж на държавата са за трите периода на управление на ГЕРБ. Куриозното е, че на запитване за дължимото ДДС, финансовите министър Горанов отговорил, че ведомството му не разполага с никаква информация. Странно как Горанов няма данни за несъбраното ДДС, при положение, че подопечната му агенция разполага с точни разчети.

Какво означават "16 милиарда установените ДДС-измами"?

Означават следното:

С 16 милиарда от днес за следващите пет години пенсиите на два милиона български пенсионери могат да бъдат увеличени със 100 лева още от утре и пак да останат 5 милиарда.

С тези 5 милиарда могат да се изплатят задълженията на всички общински и държавни болници и да се назначат полицаи във всяко село и да им се платят заплатите за следващите пет години, включително да бъдат осигурени с автомобили. И пак ще останат 4 милиарда.

С тези 4 милиарда могат да бъдат увеличени заплатите на всички лекари в държавните и общинските болници с 1000 лева и пак да останат 3 милиарда.

С тези 3 милиарда може да бъде построена магистрала от София до Видин с тунел под Петрохан и пак а останат 2 милиарда.

С тези 2 милиарда можем да осигурим достъп до качествена здравна помощ и грижа на всеки български гражданин и пак да остане 1 милиард.

Този 1 милиард можем да го оставим на айдуците да го окрадат.

Само че мафията е задигнала всичките 16 милиарда, а народът само е платил сметката – по 15 лева всеки месец от всички шест милиона българи за последните 17 години! От еднодневното бебе до сто-годишният дядо. Всеки месец! От 2000 г. по време на управлението на ГЕРБ и Борисов. По същото време ни убеждаваха, че трябва да стягаме коланите и че държавата няма пари дори за лекарства за онкоболните, или за животоспасяващо лечение на деца в чужбина. Рекордни са годините 2011-та и 2012-та, като за 2011 г. сумата на несъбраното и отписано ДДС е в размер на над 1,1 милиарда лева. През същата тази година ГЕРБ откраднаха резерва на Здравната каса – над един и половина милиарда, за да покрият дупката в бюджета от източеното ДДС. С източване на ДДС и прехвърлянето на фирми със задължения на малоимотни лица са се занимавали дори депутати и други приближени до ГЕРБ.

От данните, предоставени от НАП, разбираме какви са сумите на несъбираемото ДДС по години, установени с влезли в сила ревизионни актове на НАП. Видно е, че най-голям е размерът на източеното ДДС през 2011 г. и 2012 г., сумарно почти 2 милиарда лева и то по време на финансова криза, замразени доходи и социални плащания, докарали българите до отчаяние, мизерия и бунтове, довели до оставката на правителството на Борисов през 2013 г.

В същото това време в НАП са си раздали над 150 милиона лева бонуси и ДМС (допълнителни материални стимули).

Само за 2011 г. в НАП са си раздали над 42 милиона бонуси, а за трите години управление на ГЕРБ по време на Буда 1, в НАП са раздадени над 150 милиона лева бонуси. Колкото повече ДДС се краде, толкова началниците са по-доволни и награждават слугите си. Явно управляващата ни мафия е намерила начина да си осигури "слепотата" на НАП за измамните схеми за източване на ДДС и бюджета.

В Министерството на финансите следват същата схема. И там по същото време са раздадени десетки милиони за ДМС.

От Министерството на финансите замълчаха обаче за това точно колко бонуси са взели лично Симеон Дянков, Красимир Стефанов и техните заместници, тъй като това би довело до разкриването на лични данни. Парадоксално е, че всички, за които се иска информация са публични длъжности и приходите им не са тайна за никого, защото те са длъжни да ги декларират всяка година пред Сметната палата. още повече, че в тази връзка има и съдебно решение, според което бонусите в администрацията не са лични данни. Решението е на Върховния административен съд и е от началото на тази година.

През всичките тези години Дянков, Цветанов и Борисов убеждаваха, че трябва да затягаме коланите, че пицата е постна и пари в държавата няма. Оказва се, че в същото време милиарди са източени през ДДС схемите, а стотици милиони са раздадени за бонуси. Внесени са сигнали в прокуратурата и ЕК срещу Борисов, Горанов, Дянков и всички финансови министри, премиери и шефове на НАП след 2000 г.

Мафията трябва да бъде изрината от управлението и то по такъв начин, че никога повече да не се връщат във властта. И да платят за престъпленията си, съсипията и ограбването на държавата.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 275, May 2018
Сделката за ЧЕЗ води към карето за карти в Банкя
Български и чешки медии направиха разследване на престъпната верига около сделката за ЧЕЗ, премиера Б. Борисов и неговот...
    Правила за действие при ядрено бедствие
Правила за поведение и действие на гражданите при ядрено бедствиеПОВИШЕНА РАДИОАКТИВНОСТОпасност от РАДИОАКТИВНО ЗАМЪРСЯ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com