Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
"Битката на Края" приближава
05.2018

Още не беше паднала пушилката от унищожените американски ракети в атаката срещу Сирия на 14 април, когато на 20 април американската самолетоносачна групировка "Хари Труман" влезе през Гибралтар в Средиземно море, районът, откъдето една седмица по-рано САЩ, Англия и Франция атакуваха Сирия. От военна гледна точка това е гарантирано самоубийство срещу новите хиперзвукови оръжия на Русия. Но дали именно това не е целта на Тръмп? Да създаде нов Пърл Харбър като увертюра към Третата световна...

Междувременно се появи информация, че Русия е започнала и транспортирането към Сирия на зенитно-ракетните комплекси С-300 в отговор на терористичните въздушни атаки на Израел срещу сирийската армия и нейната инфраструктура.

С-300 ще променят коренно ситуацията в Близкия Изток, тъй като приземяват военната авиация на Тел Авив и нулират нейните атаки. Нетаняху отново тегли една от своите "червени линии" срещу С-300, на което от Техеран, по време на военния парад на 18 април, му отговориха, че израелските летища са в обсега на иранската авиация и ракети.

В Близкия Изток отново замириса на Третата световна война.

Дали пророчеството, че Армагедон ще бъде в Сирия, ще се сбъдне? Светът е пред ядрена катастрофа, като този път срещу традиционната англо-американско-ционистка ос за първи път е нова геополитическа ос – Русия-Ирак-Китай, с ракетно хиперзвуково превъзходство на Москва.

Но, както всяка слизаща от сцената империя, САЩ ще се опитват да обърнат ситуацията в Сирия в своя полза.

Кризата ще продължи. Развръзката се отлага. Изходът е неясен.

На 14 април в Сирия се състоя най-голямата засега ракетна атака в Третата световна война. Ракетите на САЩ бяха унищожени или рухнаха в сирийската пустиня. Заедно с тях рухна и тежката завеса на досегашния еднополюсен свят. Идва времето на променящите се геополитически конфигурации и на фрагментирането на световната система.

Сирия е началният полигон, на който се отработват тези промени. Но във военно отношение Русия, както неведнъж в миналото, се възстанови бързо и отново е преградата за САЩ към безусловно господство. Кръгът се затвори. Русия се отблъсна от дъното и започна контранастъпление.

Наред с хиперзвуковите ракети върви още по-важен процес. В близко време територията на Русия ще стана напълно неуязвима за ракетни атаки на противника с въвеждането на най-новата руска системи С-500. С радиус на откриване на целите 750 км тя едновременно ще поразява до 10 балистични свръхзвукови цели, летящи със скорост до 7 км/сек. и бойните блокове на хиперзвуковите крилати ракети.

Това означава, че Русия ще създаде над територията си практически непроницаем противоракети "чадър", който ще отрази каквато и да било ракетна атака на САЩ и НАТО с каквито и да било сегашни или перспективни ракети.

Заради това САЩ, Англия и Израел бързат. Но споменатата тяхна ракетна атака на 14 април беше ликвидирана. Вероятно предстоят други.

Дали това ще е Голямата война не знам. Но със сигурност няма да е лек бой, а тежка битка към апокалипсиса.

Ще припомня, че думата апокалипсис – apokalypsis, е производна от глагола apokalyptein – откривам, намирам, свалям покривката, завесата. Завесата падна. Това означава, че в Сирия сега е момент на истината, т.е. такива, които не се падат на всяко поколение.

В момента Путин се опитва да предотврати или поне да отложи апокалипсиса, чрез възстановения паритет със САЩ в стратегическата, т.е. ракетно-ядрената област. Но на демонстрацията на новото руско хиперзвуково оръжие англосаксонците реагират по същия начин, както някога Хитлер – не отменят войната, а бързат да я започнат, докато руската военна промишленост не е произвела достатъчно количество нови образци ракети.

От друга страна е Тръмп в ролята на агитатор на побеснелия Запад. Какво иска Тръмп и дали въобще нещо може да иска засега не е ясно. Не е ясно и какво искат генералите на САЩ.

Но, ако разгънем историческата ретроспектива ще видим, че Русия през последните векове последователно победи всички претенденти за световно господство. Сега, на финала, я очакват англо-ционистите, обладани от властта над света чрез чудовищната симбиоза на международния тероризъм и юдейското лихварство. Това е най-черното, надменно и коварно зло, което някога е съществувало на планетата. Това даже не е Хитлер. Това е силата, която е раждала всички хитлери на този свят. Това не е лирика. Войната е неизбежна.

САЩ и Западът са решени да започват глобална война с ядрено оръжие. Това е краят на западната капиталистическа цивилизация и на "американския век", който трябваше да продължи 200 години, но продължи точно 1 година – до 1 септември 2001 г., след което започна агонията.

Тогава започна и първата Глобална Велика Депресия. Капиталистическата система се оказа балонен мит, опиращ се на печатането на зелени хартийки. САЩ в нито един момент не успяха да постигнат реално превъзходство над останалия свят. Те сами се изпратиха в нокдаун и сега висят на въжетата на ринга.

Вече не става дума за преход от еднополюсен към многополюсен свят. Става дума за нов цивилизационен модел, или както се казва, парадигма, която ще е нещо напълно ново, неизвестно и непроучено.

Досега минахме няколко етапа. Първият бяха корпоративните банкрути, вторият – банкрутите на цели държави, третият – преразпределението на световните пазари, сега е четвъртият – преразпределението на политическата карта на света.

В момента имаме поредица от паралелно развиващи се локални военни конфликти, преминаващи в глобална хибридна война с опасност от ядрен обмен. Това ще бъде петият етап на кризата, който ще е и изходът от кризата.

Всъщност, с войната в Сирия глобалната криза навлезе в окончателна фаза. "Дълбоката държава" на САЩ е взела решение за началото на горещата фаза на Третата световна война, т.е. за силово преустройство на света и демонтаж на международната система за сигурност.

Фигурите на дъската започнаха да падат. Светът отново е пред радикален прелом. Но всички радикални преломи винаги са ставали с големи войни. В този смисъл Третата световна война е започнала. Тя върви отдавна. Война на изтощение и на заемане на позиции.

Сега в Сирия се отчитат междинните резултати.

Така нареченото "казино на края на вселената" е пред катастрофа и топчето на рулетката всеки момент ще падне върху двойната нула.

Продължава бясната надпревара между започналата война и галопа на тоталната криза на Запада. За нещастие и двете са в една и съща посока.

И това не е лирика, а реалност. И в Сирия.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 275, May 2018
Малко ядрена аритметика
От всички аналитични центрове постъпват постоянно сценарии за "новата ядрена война между САЩ и Русия".Както пишем от мно...
    Нещо става със Земята
През последните години нещо става със Земята.На стотици места повърхността на планетата се напуква, разкъсва се с огромн...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com