Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Анализ - прогноза СТРОГО СЕКРЕТНО
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Днес Сирия, утре – Украйна
05.2018

Рязкото изостряне на ситуацията в Сирия и Близкия Изток се съпровождаше от същия процес и на другите фронтове на Третата световна война.

Ще припомним някои от тях:

 • допинговият скандал и забраната на руските спортисти да участват под свой флаг и химн в Южна Корея;
 • появата на нов "корейски фронт" на източните граници на Русия;
 • вероятност от военен взрив на Южен Кавказ и дестабилизиране от радикалния ислям;
 • "руската намеса" в изборите в САЩ, обвиненията в кибератаки;
 • отравянето на Скрипал, изпъждането на руски дипломати и т.н.;
 • засилване на санкциите от страна на САЩ и Запада, подготовка от САЩ и НАТО на военни плацдарми на западното направление – Прибалтика, Германия, Полша;
 • засилването на давлението от Япония по повод "северните територии" – Курилите, с превръщане на японските сили за самоотбрана в пълноценни въоръжени сили със сериозен ядрен потенциал;
 • настъпление на радикалния "черен ислям" в Афганистан и Централна Азия по южното направление на Русия.

Но на първо място, като алтернатива на провала на САЩ и НАТО в Сирия, е Украйна, по-точно режимът, дошъл на власт след преврата от 2014 г.

Докато силите на САЩ, Англия и Франция, циркулират в Средиземно море, "дълбоката държава" на САЩ се опитва да въвлече Русия във война с Украйна. От тази гледна точка Порошенко, Тимошенко, Коломойски, ционистката мафия във Вашингтон е по-голяма опасност от Тереза Мей в Средиземно море.

Позицията на връщащата се на сцената Юлия Тимошенко остава неизменна – разпалване на война с Русия. Като запасен вариант се готви военен конфликт с Полша и Прибалтика.

В определен момент - април-май-юни, в зависимост от състоянието на пътищата в Украйна, украинската армия и отрядите на нацистите ще бъдат хвърлени срещу Донбас и Крим. Руснаци със собствени ръце ще убиват културния, научно-технологичния, образователен, демографски, производствен и военен потенциал на руската цивилизация и руския супер етнос. Това е целта на САЩ и Израел от началото.

Атаката ще започне срещу Донбас, което ще доведе до ответно настъпление на ЛДНР. Западът веднага ще премине към плана "Русия – втора агресия" и ще изстреля няколко свои крилати ракети... по Върховната Рада насред Киев. Останки от руските "Калибър" в Сирия вече са били събрани от джихадистите и изпратени на режима в Киев, за да бъде представена атаката като по заповед на Москва.

Провокацията с обвинение на Русия в нападение срещу Украйна ще послужи за въвеждане на сили на НАТО. Вече са набелязани училища и болници, но главният удар ще бъде срещу Върховната Рада.

След това ще се разиграва сценарият на война на НАТО срещу Русия. САЩ ще въвлекат цяла Европа в своите планове срещу Москва.

Сценарият с Украйна е напълно вероятен. Той е първият вариант, ако войната в Сирия зацикли. Украйна е даже за предпочитане за САЩ по няколко причини:

 • основният съюзник на САЩ – Израел, не е съвсем близо и няма да има опасност от неговото унищожение, както сега от войната в Сирия;
 • Киев не е Дамаск. В Украйна Западът ще застане на страната на държава, която има територия, органи на власт, инфраструктура и т.н. Ще обвинят ЛДНР за терористи, ще започнат да ги бомбардират;
 • Украйна е много по-удобна за плановете на САЩ в Европа за пълното подчинение и контрол на ЕС и НАТО на европейския производствен потенциал от американската "дълбока държава".

Европа се превръща в реално ядрено бойно поле. Фронтът на Третата световна война ще се измества в Източна Европа, която, в случай на открити военни действия, ще бъде унищожена напълно. Това е целта на САЩ.

Пентагонът започна прехвърлянето на 2800 танка и друга бронетехника в Германия.

Продължава и ядрената ескалация от САЩ към Европа с прехвърлянето на най-напредналите американски атакуващи F-22 Raptor от базата Тиндал /във Флорида/ на базата Лейкенхелт /в Англия/, откъдето ще летят на други изнесени позиции с новите US-ядрени бомби В61-12.

Според Пентагона В61-12 трябва да влезе на въоръжение през 2018 г., като за нейното серийно производство ще бъдат предназначени над 18 милиарда долара. В61-12 е пореден вариант на базовата В61, която се окачва към корпуса на американските щурмови самолети А-10, многофункционалните изтребители F-16, изтребителите от пето поколение F-22 и F-35, както и европейското Tornado. Средно тежи 320 кг, но може да варира в зависимост от модификацията на боеприпаса, който има едно уникално качество – времето на взрива му може да се управлява в зависимост от това къде трябва да стигне – над земята, на земята или дълбоко под земята.

САЩ, според различни източници, имат 700 бомби от серията В-61. Половината от тях се намират в Европа в пет страни – Германия /на базите на ВВС на САЩ Рамщайн в Райнфелд Пфалц и на базата в Бюхел/, Италия, Белгия, Холандия и на базата Инджирлик в Турция. По този начин и тези пет държави са ядрени, но за това не се говори.

Новата бомба В61-12 ще се насочва. Тя вероятно ще използва термоядреният заряд от бомбата В61-4, отличаващ се с най-малка мощност в цялото семейство – 50 кг.

Започна процесът на предислоциране на военната структура на НАТО и на отделни формирования към границите на Русия, и на американски части от ФРГ към страните от Източна Европа, в това число и България.

Едновременно западните медии настойчиво транслират идеята, че Русия е агресор, който застрашава световния мир. За всичко е виновен Путин.

На този фон Балканите отново се превръщат в барутния погреб на Европа. Сега ситуацията е още по-трагична, защото се сбъдва мечтата на англо-саксонско-ционистката геополитика да воюват срещу Русия непряко тоест използват славянските държави и православието. Такъв шанс едва ли ще се повтори в бъдеще.

През последните дни се появи един нов момент – Сърбия и Русия планират да разположат постоянна военна база в юга на Сърбия – в Прешево, с евентуално дислоциране на нея на ракетни комплекси "Искандер". Това променя разстановката на силите в Европа. В случая в зоната на поражение на "Искандер" ще се намира най-крупната американска военна база на Балканите – Кемп Бондстийл в Косово. Тази база ще бъде изтрита от лицето на земята без проблеми. Губят смисъл и позиционните райони на ПРО на САЩ в Полша и Румъния. "Искандер" в неговата версия – К, ще стигне и до Лондон. По това направление НАТО няма никакви системи за отбрана.

Нищо не е решено, докато всичко не е решено.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 275, May 2018
Нещо става със Земята
През последните години нещо става със Земята.На стотици места повърхността на планетата се напуква, разкъсва се с огромн...
    Каква е реалната ситуация
Данните за брутния национален продукт /БНП/ на всяка държава са илюзия. За да се разбере реалната ситуация трябва да се ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com