Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Анализ - прогноза СТРОГО СЕКРЕТНО
Новата спирала на Третата световна
На дъската няма фигури, а военни карти
Военен анализ на "Строго секретно"

Спиралата на Третата световна война обходи отново всички фронтове – този път по-бързо и по-интензивно, от Север, на Юг и Изток:

  • Северноевропейският фронт, т.е. фронтът на противостоенето на САЩ и НАТО срещу Русия в Прибалтика;
  • Централно- и Южно-европейският, т.е. в Полша, Румъния, България и Черно море;
  • Сирийският, т.е. войната на Русия, Сирия и Иран срещу САЩ, Израел и Саудитска арабия;
  • Кавказкият, т.е. сблъсъкът между САЩ и Русия в Грузия, сега и в Армения;
  • Афганистанският – с изострянето на войната на САЩ и НАТО в тази страна и включването отново на талибаните;
  • Централно-азиатският, - с опитите на САЩ за дестабилизиране на Казахстан, Узбекистан и Таджикистан;
  • Корейският – с новата хибридна атака на САЩ срещу КНДР;
  • Китайският, с изострянето на ситуацията в южно-Китайско море и около Тайван;
  • Централно-американският – с подривната война на САЩ срещу Венецуела и Куба;
  • за да се върне тези дни отново в Прибалтика и Украйна...

Това са основните фронтове на Третата световна война.

Реално, в преки или непреки бойни действия, на тях участват два пъти повече държави, отколкото във Втората световна война. И само глупаците могат да не забелязват, че Третата световна върви отдавна и че сега светът се намира в нейната гореща фаза, която, само преди няколко дни, премина и в ядрена, с няколко атаки на Израел срещу Сирия, а преди това срещу Йемен.

Следя разположението на фронтовете на новата война още от събитията на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк, и по-рано – от войната на НАТО срещу Югославия, която беше новото Сараево, а 11 септември – подпалването на Райхстага и атаката на Хитлер срещу Гливице.

Оттогава войната обикаля света с все по-бързи спирали. Ситуацията е катастрофална. За първи път така наречената "световна върхушка" /елит, плутокрация, клептокрация, Нов световен ред/ се сблъсква с такава криза, че на дневен ред е самото тяхно съществуване. Такава криза не е имало досега в историята на катаклизма. Това е същността. Всичко друго е второстепенно.

Последният път, когато "елитът" се сблъска с нещо подобно, но с по-малки мащаби, избухна Втората световна война.

Сега мащабите са много по-големи. И от началото на ХХІ век светът е в менгемето на Третата световна война, в епицентъра на урагана на глобалната икономическа и финансова криза. Те са взаимно свързани и взаимно определящи.

Ясно е, че кризата ще продължи докато не изчезне самата система. Системата е наричана либерален катаклизъм, но тя не е нищо друго, освен познатият ни англосаксонски-ционистки проект, който е изчерпан напълно.

Досега смъртта на стария строй и раждането на новия винаги са били с хаос и войни. И сега сме в хаоса на войната.

Това е голямата дъска, върху която отдавна няма шахматни фигури, а само военни карти, на които се стреля във всички посоки.

Глобалната геополитическа операция на англосаксонският ционизъм да обкръжи Русия с дъга от враждебни държави – членки на ЕС и НАТО, кулминира с инсталирането в Киев на русофобския режим, чиято задача е да започне война срещу Москва.

Предвиденото от САЩ разполагане на база на НАТО в Крим щеше да позволи на Пентагона не само да контролира Черно море, но и да вземе под пряк прицел с крилати ракети цялата европейска територия на Русия до Урал и да спре газо- и нефтопроводите от Русия към Европа.

В Москва обаче разбраха целите на тази операция и си върнаха Крим.

Тогава САЩ решиха да играят "ва банк" и започнаха бързо придвижване на НАТО към границите на Русия и превземане на самата Украйна. Но контраударът в Донбас беше мигновен.

С провокацията със сваления Боинг САЩ се опитаха да си върнат инициативата. Наложиха на ЕС и Третия енергопакет, който задължи страните-членки да "диверсифицират доставките на газ", за да го купуват по-скъпо от САЩ, а не от Русия. Провалиха "Южен поток", като използваха българската управляваща шайка. Русия реагира и пренасочи южната тръба като "Турски поток".

Междувременно в Сирия беше провален английският газов проект – от Катар за Европа, от контрапроекта Иран – Ирак – Сирия, заради който САЩ и Израел започнаха войната срещу Асад.

Подобна е и ситуацията сега със "Северен поток – 2". Неговото евентуално проваляне е единственият шанс на САЩ да влязат на европейския газов пазар и да провалят зараждащата се икономическа и енергийна ос Берлин – Москва – Пекин. Но това е кошмарът за САЩ, Англия и Израел. Играта за тях свършва. Реализацията на "Северен поток – 2", който е жизнено важен за Германия, ще промени кардинално цялата геополитическа ситуация в света за десетилетия.

Заради това САЩ противодействат с активирането на украинския фронт и с излизането от ядрената сделка за Иран 5+1.

Но и недоволството на ЕС срещу САЩ преминава към действие. На законодателно равнище Берлин блокира опитите на САЩ да разширят санкциите срещу Иран и фактически беше разрешено на европейски компании да продължат да водят бизнес с Техеран. Разбира се, нещата са много по-сложни, тъй като същевременно ЕС запазват санкциите срещу Русия. Прозира и ясна маневра САЩ да излязат от ядрената сделка, но Германия и Франция да останат в нея като оказват давление върху Иран да не пристъпи към изработката на ядрено оръжие. Заради това Техеран иска гаранции, за да остане в 5+1.

Меркел от своя страна потвърди в Сочи изграждането на "Северен поток – 2", но иска от Москва да не спира газовия транзит през Украйна. Путин отговори с "може", но, ако това "отговаря на икономическата целесъобразност". Този термин беше въведен именно заради такива случаи.

Украинският и сирийският фронт действат като скачени съдове, т.е. действията на тях на САЩ, Израел и Киев са съгласувани.

Заради това през юни-юли трябва да се очаква изостряне на ситуацията около Донбас, което всъщност вече започна още в края на май. Предполага се, че Киев в началото на юни ще се опита да започне война срещу Донбас и да постави Кремъл пред избор – или предателство на народните републики, или намеса и срив на световното първенство по футбол в Русия. Москва вече противодейства и изпревари с пускането на Кримския мост.

На 14 юни трябва да започне световното по футбол. За 3-15 юни са назначени мащабни военни учения на НАТО по границите с Русия, в Прибалтика, Полша и Балтийско море. От 3 до 15 юни в Литва, Полша, Естония и Латвия ще се проведат международни учения с участието на 18 000 военни от 19 страни от НАТО и партньори от пакта. За ученията, от Германия към Латвия, през Чехия, Полша и Литва, ще бъдат изпратени около 1100 единици военна техника от САЩ. Техниката ще пристигне по така наречения Сувалски коридор между Литва и Полша с широчина 100 км, който на запад граничи с Калининградска област, а на изток – с Беларус.

Според украински военни експерти, на армията на Украйна ще е нужна "една седмица", за да съкруши армиите на "Донбас". За всеки случай военното ръководство на Русия заяви, че "моралната и психологическа готовност на военнослужещите за изпълнение на задачите е висока".

За да стане всичко още по-сложно на 9 май президентът на САЩ Тръмп подписа указ 447 за "компенсиране на жертвите на Холокоста със стойността на загубеното от тях имущество в Полша", т.е. поляците ще трябва да платят на евреите около 300 милиарда долара. Дали това е давление на ционисткото лоби на САЩ и Израел върху Полша заради предстоящи военни събития, ще разберем тези дни.

Третата световна продължава в условията на системната криза на Запада и капитализма. Надеждите са все по-малко. Решението е силово.

Красимир Иванджийски


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 276, June 2018
Има или няма С-300 в Сирия
Въпросът или по-скоро мистерията с доставката на С-300 за Сирия продължава – дали С-300 ще бъдат доставени на Сирия или ...
   
...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com