Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

BULGARIAN BUSINESS CLUB
Шамарите на Брюксел заради мафията
Анализ на "Строго секретно"

Европейският съюз нанася няколко удара срещу България заради управлението на мафията, начело с Борисов.

На първо място е очакваното съкращение на бюджета на ЕС за страните-членки за следващия период 2021-2027 г.

На второ място е разпадането на ЕС на няколко сектора с различни скорости. Това означава, че оставаме трета категория, и че заради мафията ни се налага икономическа, политическа и финансова карантина в ЕС.

На трето място, което е свързано с горното, е безусловното обвързване на еврофондовете с върховенството на закона, т.е. отпускането на новите средства ще се обвързва с нивото на корупцията, лошото управление или кражбата на еврофондовете. Както е известно България е на първо място в ЕС по корупция, по лошо управление и по кражба на еврофондовете.

На четвърто място е оставането на България извън така наречената "чакалня на еврозоната" - ERM-2, като преди това би трябвало да влезе в новия европейски банков съюз. Ако мафията даде заявка това означава ревизия в ретроспекция на целия банков сектор – държавен и частен, национален и чуждестранен. Това пък ще доведе до загуба на контрола на управляващата шайка върху банковата система, където са най-големите престъпници от времето на приватизацията до актуалното състояние на банките и медиите.

Българската банкова система е архивът и "черната кутия" на така наречения преход. В нея са прането на пари, корупцията, сделките, кражбите, убийствата и т.н. Светлината върху това блато ще разкрие огромна мръсотия. Това би било и краят на "прехода" в България. Мафията е пред твърде сложен за нея избор. Отказът или умишленото забавяне означава, че България ще остане извън интеграционния проект на ЕС след 2025 г.

Първият етап на интеграцията трябва да завърши преди изборите през 2019 г. България не участва в този процес на интеграция на капиталовите пазари и банковия съюз.

Вторият етап, който завършва през 2025 г. с пълно валутно интегриране, т.е. еврозона за всички, които искат да останат в ЕС и банков съюз, и единен регулатор на капиталовия пазар.

Какво означава банковият съюз? Това означава общ регулатор на банките в ЕС и общ гаранционен фонд за вложителите в ЕС, т.е. българският фонд за гарантиране на вложителите няма да съществува. Третият механизъм е общ фонд за реагиране при кризи и спасяване на банки. Иначе през 2025 г. българските банки ще загубят лиценза си за предоставяне на услуги в ЕС, ако не сме членки на банковия съюз. Но без контрола върху банките българската мафия е обречена.

Силен шамар за Борисов дойде от френския президент Макрон в Аахен, заради имитацията на реформи, корупцията в правосъдието и медиите и т.н.

Съкращенията на бюджета на ЕС за периода 2021-20127 г. засягат кохезионните фондове – със 7 процента, на селскостопанските субсидии – с 5 процента, с 4 процента – на директните плащания, при увеличаване на 1,1 от БНП на членския внос на страните.

Това е вдигане на вноската за нас годишно със 100 млн. лева и загуби на стотици милиони от други позиции, плюс буря от глоби и наказания. Селските простотии вече няма да минават. Строи се новият затвор в Кремиковци.

При усвояването на средствата по еврофондовете сме на последно място в ЕС - 16,1 процента реално изплатени към 2 май 2018 г. От общо 23,6 млрд. за усвояване сме взели 3,8 млрд., като повечето са откраднати от мафията.

Най-зле е земеделската програма – само 5,32 процента, усвоени за периода 2014-2020 г. Тук е най-голямата сума от всички фондове – от 5,9 млрд. сме получили само 317 млн. И всичко това за наша сметка.

При околната среда са усвоени само 6,8 на сто от 3,5 милиарда лева.

Програмата "държавно управление" е трагична – само 8 процента усвояване.

При "електронното правителство" още по-лошо. Какво да очакваме от хора, които не стават и за чистачи на градски тоалетни.

Новият бюджет на ЕС за 2021-2027 г. предвижда 1,1 на сто от брутния продукт на всички членки на ЕС - около 1,1 трилиона евро, като ще бъде прекратено използването на тези средства за осигуряване на поддръжка в изборите.

Проектът предвижда и финансово наказание при одобрение на 55 на сто от гласовете на държавите-членки, които представляват 65 на сто от населението от ЕС. Ще последва намаляване на финансирането, ако Еврокомисията реши, че една или друга страна не разпределя правилно средствата от ЕС. А тук сме на първо място.

Иначе при всички други категории сме на последно. Включително и при пожарната.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 276, June 2018
За "газовия" социален екскремент
От формална и реална гледна точка идеите за някакъв нов "Български поток", особено след визитата на главатаря на мафията...
    Пощаджията ни донесе
- Убедих се, че да въведеш мир е по-сложно, отколкото да водиш война.Гери Адамс, бивш лидер на католиците от Северна Ирл...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com