Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Геофизика и геополитика
Земята се готви за преобръщане
Континентите се раздвижиха
Геофизически анализ на "Строго секретно"

Поредното земетресение на Хаваите със сила 4,3 беше в центъра на главния вулкан на Големия остров – вулканът Мауна Лоа. Но това беше скрито от сеизмичната служба на САЩ, защото, ако изригне, Мауна Лоа ще изпрати към Калифорния цунами с височина 100 метра.

Ако към това прибавим и информациите за непонятната сеизмична ситуация, свързана с изместването на магнитното поле на планетата, може да се твърди, че континентите са преминали в движение и Земята се готви за "преобръщане".

През последните месеци в центъра на вниманието на сеизмолозите беше мегавулканът Йелоустоун в САЩ с въпроса дали ще бъде "самовзривен", т.е. дали някакви глобални сили готвят изригването на Йелоустоун, за да унищожат САЩ като държава.

На 3 май 2018 г. обаче започна активната дейност на вулкана Килауеа на Хаваите, който също може да донесе апокалипсис, но по друг начин – чрез разрушаване и падане на част от острова в океана и повдигането на огромна вълна с височина до 30 – 500 метра, която ще помете крайбрежието на САЩ със скоростта на реактивен самолет.

По най-скромните оценки на сеизмолозите височината на вълната, която ще покрие Сан Франциско, ще бъде 30 метра, според други – 100 метра, според трети – над 500 метра.

Веднага се появиха предположенията за заговор, който се превключи към Хаваите. Логиката е проста – защо да се взривява Йелоустоун с риск, че ще загине цялата планета, щом може да се направят няколко сонди на Хаваите и САЩ ще бъдат унищожени, но този път с могъща цунами, като другите няма да пострадат.

На тази тема се появиха подробни изследвания, като гвоздеят на програмата е така наречената Puna Geothermal Venture – работещата на вулкана геотермична електростанция, която, както се оказа е построена с парите на Ротшилд и е собственост на Израел.

Идеята беше по принцип правилна, тъй като геотермалната станция е обект, на който във вулкана пробиват сондажи и в тях никой няма да наднича. Значи, щом никой не наднича в тях може да се пусне например един ядрен боезаряд и да бъде взривен като вулканът ще се събуди или даже ще разкъса острова на парчета. А оттам и предположението за цунами 500 метра няма да е преувеличение.

Теорията беше убедителна, но нямаше никакви фактически доказателства до момента в който в интернет се появиха графични съобщения за земетресенията на Хаваите.

Тъй като земетресенията са хаотични и неуправляема стихия, за никакви сеизмични трусове в някакъв шахматен ред не може даже да се теоретизира. Не е възможно.

Но в мрежата се появиха графики от други източници, които показваха същата картина на земетресенията на Хаваите точно в правилна карета, т.е. някой там прави сондажи и вътре в тях нещо започва да се тресе.

Разбира се, американската агенция USGS рисува съвършено различна картина, т.е. фалшифицира реалността и разпръсква епицентрите в случаен порядък, за да не може да се разбере истинската картина.

Ако е така, на Големия остров на Хаваите някакви сили готвят "самовзривяване", което може да стане скоро, много скоро.

Реално основната сеизмична верига на острова се измести към Мауна Лоа, големият вулкан на Големия остров на Хаваите.

Ако се приеме, че в основата на събитията лежи движението на магмата, понякога на много малки дълбочини от порядъка на 300-500 метра, възможно е сега магмата да формира ново вулканично гърло или много голяма фисура. Мауна Лоа е най-големият от 6-те вулкана на Хаваите с височина 4169 метра.

Но най-тревожното е, че новите трусове не са онези на дълбочина 500 метра, а онези, които са на дълбочина над 10 км, т.е. те са по-дълбоко от дъното на океана, където в недрата на литосферните плочи е започнало движение на намиращия се под острова разлом, който може наистина да разчупи част от него, което да предизвика цунами, която да унищожи Западното крайбрежие на САЩ. Става дума именно на източния фрагмент на Големия остров, който ще тръгне по последния си път към потъване в океана и колосална цунами.

Онова, което се случва на Килауеа, може да бъде разделено на три части:

  1. сини пламъци;
  2. издигащи се облаци от вулканична пепел;
  3. огромни фонтани от лава.

Килауеа не прилича на другите вулкани, тъй като има дълги полегати склонове с огромен мащаб, който е трудно да се обхване. Ако сте върху вулкана ще можете да пътувате 30 км и да продължавате да сте на вулкана. Това прави Килауеа един от най-големите вулкани на планетата и ако избухне ще бъде мегакатастрофа.

Да погледнем най-лошия сценарий – т.е. склонът Хилина на Килауеа, който е 20 000 кубични километра, свлачище от Големия остров на Хаваите в южния край на вулкана. Между 1990-1993 г. той се изместваше годишно южно с около 10 см. Склонът има потенциал да се откъсне от острова във формата на подводно свлачище. На Хаваите свлачищата от този вид са наричани "лавинни боклуци". Ако целият Хилина се свлече в океана ще предизвика трус над 9 по Рихтер и мегацунами. Предишните мегацунами на Хаваите са били преди 110 000 години с височина 500 метра.

Тревожни новини идват и от континенталната част на САЩ, даже от щата Аризона. Какво отношение може да има Аризона към вулканите на Хаваите.

Има. Оказва се, че Аризона се готви за евакуацията в случай на земетресение или цунами в Калифорния. Последните учения продължиха три и половина дни, като този вътрешно-континентален щат се готви да приеме 400 000 евакуирани от Калифорния. Това са 10 процента от жителите на Калифорния. Това е доста за един щат, приемащ бежанци от друг щат.

Единственото логично обяснение на такива странни учения е тихата подготовка за евакуация в случай на застрашаваща Калифорния цунами. Тогава трябва бързо да се евакуират Лос Анжелис, Сан Франциско и всичко помежду им. Именно тогава ще са нужни палатъчни лагери, тъй като за всичко ще има само 5-6 часа жителите да се изтеглят максимално бързо в защитената от планинска хребети пустиня.

Но каква цунами може да заплашва Калифорния?

Отговорът е известен. Той се нарича вулканът Килауеа на Хаваите. Ако този остров започне да се руши, 20 000 кубически километра камъни, пръст и кал ще рухнат в океана и Калифорния ще бъде залята от вълна 30 метра. А ако се активизира още един вулкан, вълната може да стигне и 100 и да помете всичко на сушата на стотици километри.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 277, July 2018
Русия - САЩ: глобалното хиперзвуково противостоене
От няколко месеца глобалното противостоене между двата полюса – САЩ и Русия, е на напълно ново равнище, с напълно ново п...
    Ким Трети решава съдбата на света
На 12 юни 2018 г. в Сингапур, на остров Сентоса, започнаха да се снимат и да си стискат ръцете лидерите, които се намира...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com