Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

От нашия архивен фонд
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Как Горбачов унищожи и ГДР
50 години контрареволюции
09.2018

Връщам се към нашата поредица за предателството на Михаил Горбачов спрямо съюзниците на СССР във Варшавския договор и в Съвета за икономическа взаимопомощ.

Има едно, което е особено цинично – унищожението на ГДР, една от най-развитите държави в света, членка на ООН, с огромни постижения в икономиката, социалната област, и в спорта.

Огромно беше и предателството спрямо лидерите на ГДР, начело с първия секретар на ГЕСП Ерих Хонекер, който през октомври 1989 г. беше принуден да излезе в оставка и свален като председател на Държавния съвет на ГДР.

В края на 1990 г., след обединението на Германия, съдебната власт пусна заповед за ареста на Хонекер, който най-напред беше в берлинската болница "Шарите", а след това в съветската военна болница в Потсдам.

През март 1991 г., Хонекер с жена си Марго, замин ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 278, Sept. 2018
Как Борис III отказа още половин България
Соболевата акция през есента на 1940 г. е забулена с тайна. СССР се готвеше за война и искаше да си осигури важните стра...
    Голямата игра САЩ – Англия – Германия – Русия продължава
С обявеното намерение на Сейма на Полша да търси репарации от Русия за "окупацията на Полша и нанесените щети" картината...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com