Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Западът губи Третата световна
09.2018

Най-важното в заобикалящия ни хаос е да не губим контурите на голямата картина. Какви са те?

Започналото геоинженерно раздвижване на континентите се съпровожда от още по-силно раздвижване на тектоничните плочи на глобалната геополитика. Дали второто се дължи на първото или обратното, не мога да кажа, но взаимната връзка е безспорна.

Най-кратко – Изтокът се изкачва, Западът потъва. Останалото са детайли към картината.

Падна ни се да живеем на прелома на геополитическа епоха, а епохите, поне досега, са се сменяли винаги със световни войни.

Така е и сега – с Третата световна война, стартирана от събитията на 11 септември 2011 г. в Ню Йорк.

Светът е в пореден преходен период, който не само е нов исторически етап, но и смяна на епохите.

Навлизаме в нова епоха на колосално трансформиране на политиката, икономиката, социалната среда, промишлеността, информационните и социални технологии. Поне досега човечеството не познаваше такъв всестранен и преломен преход с такава интензивност на сблъсъка Изток - Запад.

Досега основните средства за доминирането на Запада бяха две – доларът и оръжието.

И за първи път от столетия отговорът на Изтока е тотален и фронтален – дедоларизиране и хиперзвукови оръжия.

Ще започна отново с оръжията. Нещата не са толкова сложни. Досега геополитиката на Запада срещу Изтока, преди всичко срещу Русия и Китай, се основаваше на блокирането им откъм морето с военни флоти на Великобритания, и на САЩ. През последните десетилетия това роди и така наречената "класическа геополитика" на някои западни учени за борбата на Морето срещу Сушата. Истина е, че САЩ и Англия имаха флоти с които можеха да блокират всяка сухопътна държава, нейните речни изходи и морски пристанища. Тази стратегия винаги се съпровождаше от тактиката на "малкия срещу големия остров", т.е. Манхатън срещу Северна Америка, Великобритания срещу Европа, Хонг Конг и Тайван срещу Китай, Куба срещу Централна Америка.

И Крим, световният англосаксонски ционизъм имаше планове да превърне в нов Манхатън срещу СССР. Сталин обаче не беше наивен и им предложи Биробиждан.

И сега САЩ, Англия и Израел се готвеха да превземат Крим и да го превърнат в своя военна и финансова база. Но Путин ги удари жестоко. Тогава Западът пренесе атаката на сушата в Украйна, на което Русия отговори с приобщаването на Донбас.

И атаката срещу Китай се води от Хонг Конг и Тайван. Но и там предстои поражение на геополитика на Запада.

И именно в момента, в който геополитиката започна да се преобръща нагоре с краката се появи хиперзвуковото оръжие на Русия и на Китай, което унищожава напълно морската геополитика на Запада. Защо? Защото с това оръжие западните флоти ще престанат да съществуват за секунди, т.е. никаква блокада на Сушата откъм Морето, никаква блокада на основните морски, транспортни и търговски пътища, никакви финансови островни анклави – банки, от които на Сушата да се налага доларът.

Заради това от години постоянно обръщам внимание на оръжията на Изтока, особено хиперзвуковите. защото те носят и друг важен момент – отпада ролята на междинните, периферни държави, така наречените лимитрофи. Това става пред очите ни и с наше участие.

Най-важният от тях след Втората световна война беше Централна и Източна Европа, в това число и България. Това беше буферът между СССР и евентуалното възраждане на неофашизма във ФРГ, зад който беше англосаксонският ционизъм. Тогава параметрите на евентуалната война се изчисляваха със седмици и хиляди километри от двете страни – НАТО и Варшавският договор, като основното сражение трябваше да бъде в Централна и Източна Европа.

Сега с хиперзвуковите оръжия не само няма никакви блокади на сушата, но не са нужни и никакви буферни зони, никакви лимитрофи, които трябва да се изграждат и издържат. Ударът ще бъде нанесен за секунди по основните бази и военни инсталации на територията на НАТО в Европа и САЩ.

САЩ са много по-уязвими от Русия заради руските хипероръжия, но и защото само две руски подводници на 100 км от бреговете на САЩ за секунди ще ликвидират цялата северноамериканска държава. Да не говорим за новите подводни дронове – чудовища, които на мястото на САЩ могат да направят Северноамерикански пролив между Мексико и Канада.

Край.

Всичко, което е било досега, като теория и практика в световната геополитика, вече не е истина.

Това е нокаутиращ оръжеен удар на Изтока срещу Запада.

Вторият е срещу долара, т.е. дедоларизирането.

Доларът беше основното средство за колонизиране и покоряването на световното население. Поне от 50 години имаше колосално ограбване на световната икономика и на световното население чрез емисията на долара и глобалната медийна машина на основата на еврейските мрежови структури.

Доларът стана основно средство за преразпределение на глобалните печалби. Сред появата и внедряването на този метод още преди 100 години вече нямаше необходимост от налагане с военни методи на административен контрол и колонизиране на териториите, за да се източват техните ресурси в собствена полза. Достатъчно е да се установи над тях финансов контрол, да се въвлекат в своята финансова система под предлога за "свобода на словата" или "права на човека".

САЩ, по-точно банковият финансов интернационал на световния англо-ционизъм, ограбва с долара света.

Това е същността на момента.

Всички тези натрупали се в гигантски обем от столетия противоречия на измама и лъжи, на национални, геополитически, исторически, религиозни, финансови, културни конфликти вече не се поддават на мирно регулиране.

Западът слиза от сцената, моделът му е изчерпан.

Русия и Китай се движат в противоположно направление – към дедоларизиране и бягство от долара, към икономически и социален суверенитет, отказ от международната система SWIFT, към увеличаване на дела на юана в кошницата на световните валути, намаляване на държавния дълг, увеличаване на златните резерви и отхвърляне на диктата на международните финансови централи.

Доларът е основно разчетно средство в нефтодоларовата система на основата на нефта от Близкия Изток. Китай и Иран вече имат свои нефтени борси. И Русия – в Петербург.

Това е голямата картина.

При оръжията Москва е минимум равна на САЩ, а при хипероръжията ги изпреварва с десетилетия.

При икономиката Китай е минимум равен на САЩ, на реално – по покупателна способност е по-голям поне два пъти.

Геополитиката на Запада за задушаване на сухопътните държави откъм Морето вече не действа. Русия изгражда Северния морски път. Обратното – сега САЩ и Великобритания са обградени от хиперзвуковите Мечка и Дракон.

Шах и мат.

Западът губи Третата световна война.

Но пред Русия и Китай сега стои още по-сложна задача – за прехода от еднополюсния към многополюсен свят и осигуряване на икономически и военен суверенитет. Тук всичко предстои. На голямата шахматна дъска, както писах отдавна, не се играе шах, а се стреля по всички посоки с ракети, долари, интернети и всички, за което можете да се сетите...


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 278, Sept. 2018
Земята започва да кипи и да се руши
Всички знаят, че Националният парк на САЩ – Йелоустоун, се намира над исполински вулкан, за чиято структура обаче нищо н...
    Да изкараме гилотината
САЩ, с население от 319 млн. души, имат 535 депутата, а България, с население от 6 млн. души, има 240 депутата.САЩ би тр...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com