Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Анализ - прогноза СТРОГО СЕКРЕТНО
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Голямата война може да започне до 6-ти ноември
09.2018

През август кучетата на войната бяха отново пуснати от Белия дом и Тел Авив. едновременно на всички фронтове – срещу Китай, Русия, Иран, Сирия, Европа, Венецуела, КНДР...

Маймуната с гранатата отново е на сцената на световната зоологическа градина.

Наемателят на Белия дом Тръмп продължи да се вихри. Светът още никога не е виждал толкова слаб президент на една от най-големите ядрени държави. Дърпат му конците като на кукла. Натрапват му решенията психопати като Болтън и Помпео, а Тръмп се старае да ги надмине.

Англо-саксонско-ционистката върхушка на Лондон, Вашингтон и Тел Авив е обхваната от параноя, която постепенно покрива цялото западно общество. В такова опасно състояние светът не е бил от 70 години.

До 6 ноември, т.е. до междинните избори в САЩ, новата война трябва да изгърми. "Дълбоката държава" в САЩ вече загуби всички граници между блъф и реалност и не вижда друг изход освен въоръжения сблъсък.

Войната ще отпише всички дългове на САЩ. Че предстои, е извън съмнение. Сценарият е колапс на долара – втора депресия – Трета световна.

Всъщност Третата световна върви от 30 години, от падането на Берлинската стена. Тя беше предшествана от Студената война, която завърши с капитулацията на Горбачов пред Запада. НАТО, със своя паразитен близнак – ЕС, тръгна на Изток като поробваше и унищожаваше държава след държава. Сега стигна до Украйна, Грузия и Армения.

Но Тръмп прекрачи чертата, зад която вече няма връщане назад. И гледаме пейзажа на поредната икономическа война на САЩ срещу всички, навсякъде.

1. Тръмп въведе мита и тарифи на китайски стоки за 500 милиарда долара, т.е. на целия китайски внос, надявайки се да подобри търговския си баланс. Нищо подобно. Държавният дълг на САЩ е 22 трилиона и продължава да расте.

Китай отговори и въведе мита на 5200 американски стоки. Пекин няма да се откаже от покупката на нефт от Иран.

Продължава изграждането на Новия Копринен път с важна роля на Иран и Турция.

Пекин се отказа от американския втечнен газ и ще получава руски – от Ямал.

Досега Китай не бързаше да форсира събитията, но вече са налице признаци за ускорено освобождаване от дълга на САЩ. Америка ще рухне за няколко часа.

2. На 22 август влезе в сила нов пакет санкции срещу Русия при стоките с двойно предназначение, кредитите за руските енергийни компании, блокирането на "Северен поток – 2", евентуална забрана на полетите на "Аерофлот" до САЩ, забрана за износа на американски стоки за Русия и т.н. И отново са ултимативни – ако Русия не промени своето поведение ще последват нови санкции през ноември.

Москва веднага отговори – това е обявяване на икономическа война и Русия ще отговори по икономически, политически или "по друг начин". Интересно е какво се разбира под "друг начин", тъй като Медведев направи това изявление в Далечния Изток, който е близо до САЩ и за руските ракетни оръжия.

Всъщност Москва предупреди Тръмп – вразумете се, докато е време, още една враждебна крачка и ще има война – икономическа, финансова, след това и истинска.

Целта на САЩ е ясна – да използват действащата все още в Русия финансова система, свързана до някаква степен с долара, за организирането на вътрешен преврат. Всички останали канали бяха пресечени. Но Русия се готвеше за това, което съобщи Тръмп. Доста отдавна създаде своя платежна система на МИР, аналог на системата SWIFT, последва освобождаване от 85 процента от американските облигации и връщане в Русия на целия резервен фонд от американските банки.

Ще последва ускорено национализиране на финансовата система на Русия и окончателно отпадане на либерализма.

Системата, която ще се появи в Русия, ще бъде съвършено различна. Както Китай строи социализъм с китайска специфика, така и Русия вероятно ще започне да строи система с руска специфика. Това е осъзната необходимост.

Тенденцията е обозначена, може да се променя скоростта, но не и направлението.

Русия вече направи своя исторически избор за отхвърляне на хегемонията на Запада, сега ще върви по този път до края.

3. САЩ въведоха санкции и срещу Турция, на което Ердоган отговори с укрепване на връзките с Русия, Иран и Китай и с изостряне на позицията срещу режима на Нетаняху в Израел. Анкара въведе свои санкции срещу Вашингтон, което потвърждава колко бързо се променят остарелите шаблони на международните отношения.

4. КНДР съобщи, че няма никакви намерения за едностранно ядрено разоръжаване и потвърди, че това може да стане само с мирен договор за обединяване на двете Кореи, изтегляне на американците от полуострова и неговото пълно денуклеизиране.

5. Спиралата на различните санкции на Тръмп започна от Иран с излизането на САЩ от ядрената сделка. Белият дом съобщи за въвеждане на санкции срещу Иран в два етапа – на 4 август и евентуално на 6 ноември, т.е. датата на междинните избори в САЩ. Каква глупост!

Техеран отговори с дедоларизиране на националната икономика и замяна на долара с еврото, юана, рублата и т.н.

Това означава, че атаката срещу Иран, чиято опасност се оценява като крайно висока, може да съвпадне с началото на ноември. Планът за съвместни действия на САЩ, Саудитска Арабия, Израел, е към своя край. Часът "х" може да е в първата половина на ноември, когато Иран ще се сблъска с кризисни за него проблеми в износа на нефт и може да започне спрямо САЩ и техните съюзници в района затваряне на Ормузкия пролив.

Давлението върху Иран е огромно. САЩ и Израел искат Техеран да отстъпи възлови точки в Сирия, Ирак, Йемен и отчасти Ливан, което по-скоро ще премине в пряка военна конфронтация в зоната на Персийския залив. Иран не е страна, която ще се огъне пред ултиматуми, които целят икономическо и политическо дестабилизиране. Ултиматумите спрямо Техеран са прекият път към войната.

Страстите отново се нажежават. Роухани предупреди Тръмп, че "войната с Иран ще бъде майка на всички войни".

Горещото лято преминава в още по-гореща есен и вероятно в нова голяма гореща война.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 278, Sept. 2018
Мафията въоръжава джихадистите
Появиха се нови фото-доказателства за нови доставки на оръжие от българската управляваща мафия за джихадистите от Ислямс...
    Най-добре е китайците да ни окупират
Само преди няколко дни беше осъден кметът на 4-милионен град в Китай за корупция при "реформиране" на градския транспорт...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com