Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Досие - актуална тема
Още за "наследството" на Симеон Кобургготски
Документация на "Строго секретно"

С "наследството" на Симеон Борисов има и много въпроси от друго естество. Те се свеждат до основния – дали той наистина е физически наследник на Фердинанд и Борис. И защо не поиска да се намерят тленните останки на Борис. Дали заради неговото ДНК?

Защото в публикуваното преди години в "Строго секретно" интервю, големият български банкер Атанас Буров поставя именно тези въпроси. Буров разкри истината, че Борис ІІІ не е бил син на Фердинанд – дядото на Симеон, и че майката на Борис, т.е. бабата на Симеон, се била оженила за Фердинанд, т.е. дядото на Симеон, когато е била в напреднала бременност от друг мъж.

Никой никога не се е съмнявал в думите на Буров. Защото ако е имало човек, който е познавал тайните на двореца, това е бил именно той.

Всъщност Буров едва ли е имал повод да лъже, тъй като интервюто е взето след 9 септември 1944 г., когато от царската фамилия не е било останало нищо и когато и луд не би предполагал, че някога този въпрос ще се върне отново на дневен ред.

Буров е говорил онова, което е знаел с 200 на сто сигурност.

В интервюто си Буров споделя: "Трябва да кажа едно нещо, което го зная аз и Павел Груев. Фердинанд беше сексуален маниак. Едно недоразумение на природата. Той беше педераст, но двуфазен. Какво значи то? Еб..ше и го еб..ха. А в същото време еб..ше и жени. Жена му от това умря, защото узна истината, но беше много късно... Именно това казаха на Борис... Казаха му, че са едно царско семейство с тежки поражения на духа. Природата и съдбата ще си отмъстят на вас... Над вашето семейство тегне проклятието на майка ви. Тя е проклела баща ви и вас... Защото носите заразата на цар Фердинанд, който обеси любовника на майка ви пред нейните очи и тя умря... Казах му, че е правен от друг, не от Фердинанд, че майка му е дошла бременна... Тя затова се е съгласила да се омъжи за баща му, защото нямало къде да се дене".

Това са думите на Буров. Ясни и прости. Борис, бащата на Симеон, не е син на Фердинанд, което означава, че Симеон, колкото и да иска, няма наследствени права към българския трон а още по-малко към някакви имоти които, отгоре на всичко не са на Фердинанд и Борис.

Разбира се, нещата могат да бъдат решени. Вероятно някъде все още се пазят медицински изследвания с кръвните групи:

а/ на Фердинанд и Борис;

б/ на Фердинанд, Борис и Симеон.

Но проблемите на Симеон Борисов не свършват дотук. Неговите наследствени претенции са още по-спорни. Преди няколко години в печата се появиха твърдения на все още живи свидетелки, които са били с майката на Симеон в клиника в Германия, където тя го била заченала така да се каже "ин витро". Но тогава тази техника, както е известно, не е била позната. Някои супер секретни архиви на Третия райх обаче предлагат друго, по-логична и закономерна теза за раждането на Симеон.

Според нея, Борис ІІІ не е негов баща. Баща му е друг мъж с арийски произход, с доказано "генетично дърво", според нацизма. Всичко това е станало в рамките на провежданата след 1935 г. от Хитлер политика на изчистване на нацията, наричана Lebensborn.

Това, което се разиграва със Симеон Борисов в България е последният етап от една трагедия. Ако не ставаше дума за толкова важни неща, той щеше да предизвика нашето съжаление.

Но всякакво съжаление би било кощунство към паметта на десетките хиляди жертви на това вредно за България небългарско семейство.

Както трябваше да се очаква, Симеон Борисов прояви невероятно историческо нахалство, безочие и алчност, присъщи за това семейство. Театър на абсурда беше връщането на тази личност, титулуваща се като "цар", в републиканска Българя и включването му в политическия живот. По-голяма обида към Конституцията не може да се срещне в нито една страна в света.

"Легендите" за "наследството на Борис ІІІ" от него можеше да стане само в условията на реабилитирането на фашизма, извършено от появилата се след 1996 г. политическа шайка. именно тя отмени решенията на Народния съд и върна "имотите" на Симеон Борисов.

Оставяйки настрана въпроса на какво основание Симеон Борисов иска "имотите на Борис ІІІ" /който беше съюзник на Хитлер и обяви война на Англия и САЩ/, ще посочим, че самото решение за връщането на имотите беше нагла и цинична ревизия на резултатите от войната и обезвъзмездяване на фашизма. Друго определение тази операция не може да има.

Това семейство тласна страната ни към втората и трета национални катастрофи с огромни жертви и още по-огромни загуби.

Поради това всеки международен съд също така ще погледне на това от другата страна и ще даде ход на искове спрямо наследниците, които освен плюсовете трябва незабавно да наследят и минусите на наследството. По-голям правен абсурд съвременна Европа не знае.

А това наследство, което Борисов също трябва да наследи, колкото и да не му се иска, е ужасно.

Общо монархията на Борис уби 29 480 антифашисти, от които 20 070 ятаци и помагачи, а останалите – партизани и политзатворници. По силата на параграф 36 от тогавашния монархистки бюджет на Борис ІІІ за главата на убит партизанин или антифашист се плащаше по 50 000 лева. изгорени бяха 2139 къщи. В числото на убитите от монархията на Борис влизат и 11 400 извозени и убити в концлагерите български евреи от Беломорска Тракия и Македония

Кой и кога е казал, че всички тези българи и техните наследници, засегнати по един или друг начин от монархията на Борис, онези, които останаха без бащи и майки, кой е казал, че близките на убитите, осъдените и малтретираните нямат право да искат обезщетение от Симеон Борисов?


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 279, October 2018
За оръжейните доставки от София за терористите
Досега няколко пъти в интернет се появиха доказателства за доставки на оръжие от управляващата шайка в София за терорист...
    Босфор № 2 ще промени геополитиката на Европа
Каналът Истамбул – т.е. Босфор № 2, ще промени геополитиката на Балканите и Европа.В средата на август президентът на Ту...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com