Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

НЛО и генезисът на човечеството
За значението на космическата тоалетна /2/
Документация "Строго секретно"

Одисеята на последния екипаж на Международната космическа станция продължава.

Ще ви припомним накратко предисторията, за да се спрем на някои изводи, направени от специалистите по... космическите тоалетни.

И така, на 30 август от Космоса над Земята дойде шокиращо съобщение. На Международната космическа станция, на чийто борд присъстваха шестима космонавти – двама руснаци, един немец и трима американци, /от тях една жена – Серена Чанселър/, е започнало спадане на налягането на въздуха. Двамата руски космонавти на борда са намерили отвор в обшивката и са го херметизирали с космическо лепило.

Главата на държавната корпорация Роскосмос съобщи, че обшивката на кораба е била преднамерено повредена със свредло, т.е. с бормашина. "Следа от свредло има не само вътре – в битовия отсек в руския регион, но и на екрана на противометеоритна защита, която покрива кораба отвън, и е направена на 15 мм от херметичния корпус" – съобщиха от Роскосмос.

Първоначалната реакция на американците беше както обикновено в тези случаи – виновни са руснаците. От западни източници беше съобщено, "че всичко се е случило заради гаф на Земята в Русия, заради грешка още в завода и че това е била планирана още в завода диверсия".

Но от руска страна спецкомисията, разследваща инцидента, съобщи, че за случилото се на станцията са подозирани американските космонавти. Те, според мнението на руските специалисти, са могли да направят отвора преднамерено, за да принудят по-бързо Русия да върне на Земята един от заболелите на борда – споменатата американка жена-космонавт Серена Чанселър.

След взаимните обвинения и последвалото затишие се появи още една версия – с извинение фекална, но иначе не може да се определи, която може да е причината за "одисеята".

Появиха се слухове, че гордостта на американската космонавтика, така наречената космо-тоалетна, се била запушила и в американския сектор летели миришещи памперси, използвани за фекалии, които няма къде да се приберат. Американците са били отлъчени от руската тоалетна, която няма този капацитет на обработка на фекалии. Сложилата се ситуация е напрегнала американците, както и Серена, която започнала да истеризира, но от Хюстън не искали да платят преждевременното й връщане.

И американците взели и измислили гениален план.

Когато двамата руснаци са излезли в открития космос, в модула на руснаците, в който има отлично функционираща руска тоалетна и отгоре на всичко руски космически душ, са проникнали US-астронавтите (след запушването на тяхната тоалетна) и са пробили една малка дупка, но чак след 7 неуспешни опита – на осмия, но така са натиснали, че са продупчили и външната нехерметична обвивка на станцията. Налягането паднало до една атмосфера.

Руснаците веднага открили дупката и са я запушили със специално лепило, което може да издържи много градуси и казали на американците – никаква евакуация, стига сте ни правили дупки, оправяйте се сами с вашата дама.

От Земята руският център попита НАСА: "Вашите космонавти психически нормални ли са, кого сте ни пратили и какво правят тези хора, разхождащи се с бормашина в МКС, дупчещи стените й".

Разбира се, от Хюстън са отговорили "Не можем да ви кажем нищо, това е нашият отсек".

На 4 октомври в степта на Казахстан кацна Союз-МС-08, отделил се от МКС, с руснака Олег Артьомов и американците Ричард Арнолд и Ендрю Фойстел.

Серена Чанселър остана на орбита.

На 11 октомври се случи много тежка авария по време на изстрелването на Союз-МС-10 към МКС. По време на старта ракетата носител аварира, но за щастие от нея се отдели системата за спасяване с Алексей Овчинин и Тайлър Хейг, които останаха живи. От Роскосмос съобщиха, че полетите към МКС засега се отлагат, а намиращите се на станцията трима космонавти, в това число и Серена, биха могли да се върнат аварийно на Земята, но не е ясно кога и как.

За всичките 20 години от съществуването на МКС, Союз за първи път претърпя авария след пуска.

Но причината на аварията на МКС продължава да е неизвестна. Някои специалисти на Земята, с помощта на достъпната в интернет информация и снимки от Космоса, успяха за 10 минути да разгадаят причината за "значението на космическата тоалетна и защо не трябва да се влиза там с бормашина".

И така, американката Серена Чанселър в Космоса се нуждае от по-особени хигиенни условия.

20 август 2018 г., около обед, бординженерката Серена Чанселър влиза в американската високотехнологична тоалетна – Waste and Hygiene Compartments, която е гордостта на американската астронавтика, след което тоалетната излиза от строя и, както става ясно по-късно, не подлежи даже на ремонт.

21 август 2018 г., командирът на екипажа Ендрю Фюстел води дълги преговори с руските космонавти. Настоятелно ги моли да им позволят да посещават тоалетната в руския модул, която функционира от години без никакви проблеми, без да е "първа гордост", но, тъй като руският санитарен възел и неговите резервоари са разчетени само за двама души и ново натоварване няма да издържи, оттам получават отговора "нет".

22 август 2018 г., американските астронавти и присъединилият се към тях немец обсъждат бурно въпроса: "Сега, след напълването на всички налични контейнери за боклук, къде ще складираме памперсите, използвани вместо тоалетната?". Взимат решение временно да складират памперсите в скафандрите A7L, предназначени за излизане в открития Космос. Серена продължава да истеризира и иска към себе си особено отношение, като към жена, все пак.

23 август 2018 г., Ендрю Фюстел докладва в Хюстън за проблема и моли да бъде изпратен авариен кораб за евакуация на Серена, заради "здравословно състояние", но от Хюстън отговарят, че пари за космическо такси не са предвидени и да се оправят както могат.

24 август 2018 г., в американския сегмент избухва сериозен скандал. Серена отново е възмутена от антисанитарните условия в Космоса.

25 август 2018 г., руските космонавти излизат в открития Космос за пускане на 4 наноспътника, за оптиране на антената на руско-немския експеримент ICARUS и др. Утилизираните контейнери с памперсите обаче руските космонавти не изхвърлят, тъй като нямат такова полетно задание и няма подобен прецедент в Космоса. По същото време обаче Серена вътре в станцията прониква в тоалетната на руския сегмент на станцията, изважда портативна електробормашина и започва да пробива отвор в стената на тоалетната, успява чак от осмия опит.

Руските космонавти след връщането в станцията откриват сигнал на системата за сигурност за разхерметизиране и веднага компенсират загубата на налягане с подаване на въздух от резервоарите на товарния кораб Прогрес-МС-09.

26 август 2018 г., в американския сегмент Серена признава какви ги е извършила. По същото време руските космонавти с помощта на електронен видеозапис откриват в тоалетната дупка с диаметър 2 мм, през която излиза въздуха и след съгласувано решение с Центъра за управление на полетите запушват отвора със специална лента. Налягането постепенно се стабилизира на работно равнище от 760 мм живачен стълб.

След това космонавтите докладват на Центъра за управление на полети, че проблемът е отстранен.

Но не е и до днес. Той продължава над главите ни в Космоса с неговите обрати и изненади.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 281, Dec. 2018
Точки на тялото, които активират организма
На тялото има много точки, позволяващи да се контролира организма. Ако се масажират определени места за 3-5 мин. може да...
    Приватизаторите на войната
"Кралят на наемниците" – Ерик Принц, би искал да приватизира не само армията на САЩ, но и американската външна политика....

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com