Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

На прага на Трета световна
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Имаше ли атака срещу "Лошарик" и "Посейдон"
Кое цивилно лице е било на борда на секретната подводница
08.2019

На 1-4 юли 2019 г. светът беше на "подводен косъм" от ядрения Апокалипсис.

И отново ставаха събития, чиято причина най-вероятно няма да разберем никога, както причината за трагедията през 2000 г. на руската атомна подводница "Курск".

Събитията се разиграваха едновременно на няколко отдалечени на хиляди километри места – в Баренцово море, в пустинята Мохаве в САЩ и някъде "около Аляска", като и до днес информацията е крайно оскъдна.

Все пак ще се опитаме да съединим точките, доколкото е възможно, на тези събития, както преди години направихме с трагедията на "Курск".

И така, какво се случи, по-точно какво би могло да се случи, в периода от 1 до 4 юли 2019 г.

Информацията за трагедията на суперсекретната дълбоководна руска подводница "Лошарик" с обозначението АС-12, започна да се появява в различни минимални версии на 1 и 3 юли.

В началото беше съобщено, че е имало авария в Северния флот в Баренцово море в териториални води на Русия на дълбоководния апарат "Лошарик", който, заедно с големите подводници "Белгород" и "Оренбург", най-вероятно обслужва страшното ново руско оръжие, т.е. гигантското подводно торпедо "Посейдон", като само едно такова топредо е достатъчно да унищожи половината САЩ с цунами и земетресение.

"Посейдон" е покрит с безпрецедентна тайна, както и самата носеща го подводница "Лошарик" /АС-12/.

"Лошарик" е с водоизместимост 2000 тона и с дължина 70 метра и може да се потопява на невъобразимата дълбочина от 6000 метра за суперсекретни операции.

И така, най-вероятно на 1 юли 2019 г. на руската суперсекретна подводница "Лошарик" АС-12 е имало авария. Тази подводница е уникална във всяко отношение. Има конструкция, която се състои от седем отсека, всеки във формата на сфера /шар – на руски, оттук и Лошарик/. Според някои данни всички отсеци са от титан.

От началото информацията беше противоречива и оскъдна. Такава остава и до днес. Не можеше да се разбере на коя подводница всъщност е имало авария и са загинали 14 души от екипажа – на "Лошарик" или на някоя от носещите я огромни подводници "Белгород", "Оренбург" или "Подмосковие". Не беше ясно /така е и до днес/, с какво се е занимавал екипажът на "Лошарик" – дали с картографиране на дъното на Баренцово море на 300 м /което е много малка дълбочина за тази подводница/, с унищожение на акустични станции, които САЩ и НАТО са инсталирали в огромно количество в района, или с някакъв уникален експеримент или операция. Защо?

Въпросите започнаха, когато беше съобщена официалната версия, че на "Лошарик" е имало подводен пожар и са загинали 14 души от екипажа, които в онзи ден са били най-висококласни старши офицери с най-голям опит.

От 14-те загинали висши подводничари седмина са капитани първи ранг и двама "герой на Русия", 4-5 души са останали живи, сред които и един цивилен, който е бил избутан от отсека в който се е появил пожара навън в друг отсек и е бил спасен. Тук се появява друг въпрос – кой е бил този цивилен, за да присъства на борда на суперсекретната подводница. Опциите не са много.

Споменатите жертви са огромна загуба за отбранителния потенциал на Русия и според спецификата на тези функции може да се сравнят само със загубата на цял отряд космонавти. Даже повече, тъй като работата на подводничарите е по-сложна от тази на космонавтите.

Когато на 2 юли по руската телевизия беше показана срещата на Путин с министъра на отбраната Шойгу, тези подробности още не бяха известни, а само заповедта на Путин към Шойгу да замине на място и да бъдат изяснени причините на аварията.

След това беше съобщено, че вероятно пожарът е избухнал в акумулаторния отсек на "Лошарик" от нова йонно-литиева батерия.

Погребението на загиналите беше закрито. Шойгу съобщи, че те са извършили истински подвиг и са успели да предотвратят "планетарна катастрофа". А това можеше да означава няколко неща – че на "Лошарик" или на носещите я подводници "Белгород" или "Оренбург" е имало някое от споменатите суперторпеда "Посейдон", и че срещу "Лошарик", т.е. срещу "Посейдон", е могло да има диверсия отвън – например атака, или отвътре – например саботаж.

Така или иначе, ако е имало "Посейдон", при лошо стечение на обстоятелствата той щеше да унищожи цяла Европа и Русия – наистина планетарна катастрофа.

Ще припомня, че срещу "Курск" през 2000 г. най-вероятно имаше атака на американската или британска подводница в момент, когато на борда му е било изпробвано супербързото торпедо "Шквал".

Тогава "Шквал", сега "Посейдон"? Почти по един и същ начин.

Почти сигурно е, че на "Лошарик" е било тествано някакво суперсекретно оборудване, иначе какво ще правят няколко капитана първи ранг и герои на Русия на нея, както и споменатото цивилно лице. Или пък е имало операция срещу някакъв секретен подводен обект на САЩ, или някой обект на САЩ е извършил атака срещу "Лошарик", която би трябвало да доведе до началото на Третата световна ядрена война. Защо?

Според теорията на вероятностите, вероятността седем капитана първи ранг да се окажат едновременно на една и съща подводница е равна на 1/10 000, вероятността от пожар на подводницата е равна на 1/1000, а вероятността от пожар на подводница, на която има едновременно седем капитана, първи ранг е равна на 1/10 000 000.

Логичният извод е, че това е било или предварително подготвена диверсия от хора, които са знаели: 1/ какво ще се тества на тази подводница в присъствието на 7 капитани или е било: 2/ външна атака срещу "Лошарик" и "Посейдон" от враг, който е знаел кога, какво и от кого ще се тества на 1 юли в Баренцово море в териториални води на Русия тоест дълго подготвян и организационно сложен терористичен акт, или това да е била: 3/ автономна авария, причинена от пожар на йонно-литиева батерия в акумулаторния отсек. И какво ще правят 7 капитани първи ранг едновременно в тази подводница и каква картография на дъното на 300 м щом като познават района по-добре от джобовете си.

По-скоро съм привърженик на втората версия. Защо?

Защото по същото време, в което Путин извика Шойгу, а вероятно и началника на Генералния щаб Герасимов, на доклад в Кремъл, на хиляди километри от Кремъл – в САЩ, се разиграваха още по-странни и страшни събития.

За какво ставаше дума?

На 2 юли почти по времето, съвпадащо с бедствието на суперподводницата "Лошарик", в САЩ беше съобщено, че вицепрезидентът Пенс, който трябваше да отлети за Ню Хемпшир, е бил върнат от борда на самолета за извънредни консултации в Белия дом.

Какво общо имаше Вашингтон с бедствието на "Лошарик" в реално време? Или пък двете страни трябваше да установят спешен контакт за изясняване на онова, което се беше случило. Но защо в Белия дом така ще се тревожат от катастрофата на руската подводница? Или пък имаше нещо вярно в съобщението, че около Аляска е имало "битка между руска и американска подводници" – американската е била напълно унищожена, а руската е пострадала.

Появи се и друга информация – че срещу руската подводница "Лошарик" е бил нанесен удар с оръжие с директна енергия. Ако е така – от кого?

По това време се включи и Тръмп, който съобщи, че за случилото се вероятно ще се разбере след 1-2 седмици. Какво се беше случило?

За "Лошарик" вече беше съобщено. За какво още трябваше да се съобщава? И защо Путин подчерта, че случилото се е в руски териториални води в момент, когато САЩ оспорват правата на Русия над Северния морски път?

На 7 юли в Холандия се появиха снимки на най-секретното американско космическо оръжие Х-37, чиято мисия е да носи секретно въоръжение и шпионски сензори срещу Русия и Китай, като тази "холандска снимка" най-вероятно беше подхвърлена от МОССАД на Израел.

Но най-страшното за САЩ започна на 4 юли, един ден след като започнаха да постъпват някакви сведения за бедствието на "Лошарик", когато Калифорния беше ударена от земетресение със 7,1 по Рихтер. На следващия ден, само на няколко километра от епицентъра на първото удари второ земетресение, още по-силно.

Паниката беше огромна – дали не се събужда разломът Сан Андреас, който ще се пренесе към разлома Ню Мексико или на Север – към Йелоустоун?

Но с постъпването на повече информация стана ясно че това не бяха земетресения, а подземни ядрени взривове в северната и южната част на суперсекретната база на американските военноморски сили в пустинята Мохаве, по-точно до Езерото Китай – Lake China. Двата труса бяха най-силните в Калифорния през последните 20 години.

Въпросът е кой се опитва да разцепи Калифорния точно в суперсекретната база в Езерото Китай с ядрени взривове по същото време, когато беше ударена "Лошарик", която е носела "Посейдон", който може да свърши същата работа и да разцепи Земята?

И защо на 5 юли Путин замина спешно за Рим да се срещне с папа Франциск?

И защо на 8 юли в Баку се срещнаха непланирано началниците на генералните щабове на Русия и САЩ? Такива срещи са много редки и само при наистина извънредни обстоятелства.

И защо точно на 6 юли в САЩ беше арестуван педофилът на "всички времена" Епщайн, който може да унищожи цялата върхушка на САЩ и Запада?

Ще продължим да следим събитията от началните дни на юли, през които планетата беше пред тотално унищожение и през които почти никой на тази планета не си даваше сметка какво можеше да се случи. И все още може. Както и въпросът кой все пак беше цивилният на борда на "Лошарик", когото седемте загинали руски капитани първи ранг са успели да спасят избутвайки го от отсека с пожара навън към друг отсек.

Някои от нашите версии ще споделим в следващия брой.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 288, August 2019
Кокаинова надпревара за мястото на Тереза Мей
Преди няколко десетилетия бившият комисар на Федералното бюро за наркотици на САЩ Хари Якоб Анслингер описа марихуаната ...
    Войната на САЩ срещу Иран
Рязкото изостряне на ситуацията около Иран през последните дни – свалянето на дронове, отвличането на танкери, шантажът ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com