Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Все пак ни четат
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Кой иска да убие "Строго секретно"
10.2019

Създадох "Строго секретно" още през 1991 г., като първа защита на свободното слово срещу зараждащата се България на мафията. Това не беше началото, а продължение на предишната ми журналистическа кариера. Общо – над 45 години, с което съм един от доайените на българската журналистика и със сигурност един от пионерите на алтернативните медии в света.

Заради това продължението или изчезването на издавания от мен "Строго секретно" – в книжен или интернетен вариант, както и евентуалното приключване на моята кариера като журналист, издател, икономист, геополитик, международник, учен и т. н., е и политически въпрос с международен мащаб. Няма нужда от излишна скромност.

Защото:

  • бяхме първото – на Изток и на Запад, печатно и интернетно издание, появило се преди повече от 25 години, на алтернативния мироглед, анализ и перспектива;
  • вече над 25 години феноменът "Строго секретно" и нашата журналистическа, публицистична и политическа дейност, се финансират само с лични средства, заради което аз съм единственият повтарям единственият, напълно независим издател не само в България.;
  • през отминалите 25 години станахме един от най-важните глобални информационни и аналитични агрегати.

Отдавна съм свикнал с атаките срещу мен лично и защищаваните от мен идеи във века на мракобесието. Не се оплаквам. Всеки си плаща за мисията, ако я има, и за нейните рискове.

Но все пак живеем в конкретна обстановка в България, която по свобода на словото е на 114-то място в света и на последно в ЕС, което доведе до пълно деформиране и израждане на медийния пазар. Разпространението на медиите е в ръцете на мафията заради което сме принудени да поскъпваме. Иначе, в нормални условия, би трябвало да струваме 3 лева, колкото през 2014 г. Но пазарът не признава "ако". Това е положението.

Медийният пазар в България е в огромна криза. Това е пиковият момент в неговото деградиране.

Хората даже не си дават сметка колко зле са нещата. България стана медиен затвор и медийна колония.

Това са реалности, които не могат да се пренебрегват.

Заради това, още преди няколко месеца предупредих, че през 2020 г. заради вътрешни и външни провокации, заплахи и поръчки – може да се наложи спирането на "Строго секретно", т.е. обстоятелствата може да се окажат по-силни.

В момента анализираме няколко опции:

  • спиране на книжното издание на "Строго секретно", което става вероятно заради горните обстоятелства;
  • преминаване към двумесечно издание при същата цена, но в по-голям обем, което също е вероятно;
  • пренасяне на изданието в интернет на сайта на "Строго секретно" и др.

Докато намерим решението ще правим всичко, което зависи от нас, за да останем в безпрецедентната информационна война, която наистина е историческа, глобална, космическа.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 290, October 2019
Геополитиката е по-важна от парите
Най-важната тема на последните години е коренната промяна на съдържанието на глобалната геополитика, дължаща се на поява...
    Как тоалетната хартия завладя света
"Финансовият и икономически Армагедон е зад ъгъла". Щом това го казва президентът на Франция Емануел Макрон, който беше ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com