Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Око към еко
Задкулисната машина зад "безумната" Грета Тунберг
Сашо Левов

Как едно болно шведско момиче се превърна в глобалистичен проект, дискредитиращ борбата за екологията на планетата.

Коя всъщност е Грета Тунберг?

Грета Тунберг е най-известното болно момиче на планетата Земя. Но никой не събира пари за нейното лечение, лекарите не се борят помежду си за лечебните методи, богатите не са готови да изпълнят последните й желания...

Вместо това писъците на това болно момиче се излъчват по целия свят от трибуната на ООН. Изкривеното лице и психопатичните маниери втрещиха дори онези, които все още се отнасяха снизходително към младия екоактивист. Думата е "екофашизъм", означаваща подход, когато в името на преодоляване на реални или въображаеми заплахи за екосистемата задкулисието възнамерява да жертва хората и прибягва до мерки, свързани с тероризма.

Грета Тунберг е шестнадесетгодиша шведска ученичка, чиято бърза промоция като екоактивист започна през 2018 г. Тя печели конкурси, получава награди, а най-грандиозното й действие е "екологичната стачка на учениците", идеята за която беше предложена от екоактивиста Бу Бо Торен. Грета просто спря да посещава училище и протестира заради изменението на климата в шведския Риксдаг, като изисква политиците да спазват парижките климатични споразумения.

Но защо от десетки хиляди ученици, които са готови да се разхождат по света в името на социалния активизъм, медийната машина избра Грета за символ на войнствена педокрация?

Работата е в нейната трудна диагноза – синдром на Аспергер в комбинация с обсесивно-компулсивно разстройство.

Грета страда от силно функционална форма на аутизъм – тя е обсебена от супер идеи, има лош контрол над себе си, лошо е свързана със социалната реалност, лесна е за манипулиране отвън и в същото време притежава непоколебимия фанатизъм. С други думи, тя може да се използва като таран, докато е защитена от критика, тъй като индикацията за болестта ще се възприема като "политически некоректна" и като дискриминация на човек за свойства, които не са по силите му, т.е. като форма на расизъм.

И тук възникват онези зад кулисите – структурата на либералния милиардер Джордж Сорос. Грета не само се среща с него, но според социалните мрежи го поздравява: "Честит рожден ден, дядо!" (Дядото обаче бързо изтри поздравленията, за да избегне ненужните слухове.)

Въпреки че Грета може да е наистина загрижена за съдбата на планетата, нейното послание е внимателно изработено от онези, които я контролират, за да генерира конкретен отговор от младите хора.

Накратко, Грета е лице на нова маркетингова схема и тясно координирани международни усилия за "продажба" на глобално затопляне чрез страх, паника и неотложност.

Класическо налагане чрез мерките на определен глобален дневен ред.

Повечето медии са собственост на шепа мегакорпорации, което улеснява елита да наложи конкретно послание. А възходът на Грета е резултат от такова медийно налагане. Всъщност цялото й движение е доказателство за мощта на средствата за масова информация в днешния свят, които са в състояние да създават масови движения от нищото.

Програмирането на средствата за масова информация е особено ефективно за онези, които не са развили критично мислене – по-специално за младите хора. И феноменът на Грета беше създаден, за да се погрижи за тази специфична демографска категория.

Бащата на Грета Тунберг е актьорът Сванте Тунберг, чийто баща е актьор и режисьор Олоф Тунбергг.

Нейната майка е известната оперна певица Малена Ерман, която остана знаменитост на конкурса за песен на Евровизия през 2009 г. През 2010 г. Ерман беше обявена за Ховсенгерска (придворен певец) от Карл ХVІ Густав от Швеция.

През 2017 г. Ерман печели наградата на WWF "Герой за околната среда" за "участието си в проблема с климата през последните няколко години".

Около година по-късно 16-годишната дъщеря на Ерман беше забелязана да протестира пред шведския парламент. Започна перфектната буря.

На 20 август 2018 г. Грета Тунберг седна пред шведския парламент с надпис "Училищна стачка за климата". Четири дни по-късно книгата "Сцени от сърце" беше публикувана от нейната майка.

Написана като "семейна автобиография", книгата обсъждаше различни въпроси като синдрома на Грета – на Аспергер, който Ерман описва като "свръхсила". В един причудлив пасаж Ерман заявява, че Грета всъщност може да види въглероден диоксид, излъчван от превозни средства и сгради. И стачката на Грета не остана незабелязана.

В деня на първата стачка беше публикувана снимка на Грета в "Нямаме време", "социална мрежа за изменение на климата". Страницата се управлява от Ингмар Рентзхог – специалист по финансов маркетинг.

Рентзхог е също председател на Global Utmaning Board, мозъчен тръст, който "насърчава устойчивото развитие в социални, икономически и екологични измерения". Global Utmaning Board е основан от шведския политик и икономист Кристина Персон, която е дъщеря на милиардерския политик и предприемач Свен О. Персон.

Подкрепена от тази машина привлече към Грета медийното внимание в Швеция и скоро по целия свят. След няколко месеца стачки, Грета загуби една година от училище, за да се съсредоточи върху "промените в климата" и започна обиколка по европейските градове.

По време на тези събития една жена – Луиза-Мари Нойбауер, съветваше Грета. Нойбауер е член на ONE Campaign, организация, управлявана от Бил Гейтс и Боно, която се финансира сериозно от Фондация "Отворено общество" на Джордж Сорос.

Чрез тези мощни връзки Грета изскочи на световната сцена. Тя четеше речи пред Европейския парламент, ООН и дори беше номинирана за Нобелова награда. Тя се срещна със световни лидери и известни личности по целия свят, включително с папата.

Разбира се, средствата за масово осведомяване превърнаха Грета в икона, която украси кориците на списанията по целия свят.

След като обиколи Европа, Грета се качи на кораб и отплава до Америка и до трибуната на ООН.

Грета стана "важен фактор" в международната политика и направи глобалното затопляне основен приоритет на западния свят.

Каква е точно ролята на Грета в голямата схема? Грета е просто пешка. Тя се контролира от мощни хора и големи пари за насърчаване на конкретна програма. Програмата не е само за изменението на климата, а за изменението на климата под специфичен ъгъл.

Нейната роля беше отлично определена от самата Грета по време на реч на (много елитния) Световен икономически форум. "Възрастните продължават да казват, че са длъжници на младите хора, да им дадат надежда. Не искам вашата надежда. Не искам да се надявам. Искам да изпаднете в паника. Искам да усетите страха, който изпитвам всеки ден."

Паника и страх – две думи, които водят до ирационални отговори, базирани на отрицателни емоции. И този страх и паника се вкопчват в младите хора, създавайки поколение, което е убедено, че светът гори. Това е целевата аудитория на Грета.

Грета е лице на мащабен проект, за да бъдат убедени децата, че "къщата им е запалена". Тъй като децата поглъщат информацията, която им се предоставя, без какъвто и да е въпрос, този тласък създаде ново тревожно явление: Еко-тревожност.

Вместо да се радват на детството си, децата растат с чувство на ужас и предстояща обреченост. Изследователите вече свързват опасенията за околната среда със случаи на тревожност, депресия и дори самоубийство. Самата Грета съобщи това чувство по време на речта си в САЩ:

"Как смееш. Ти открадна мечтите ми и детството ми с твоите празни думи."

Тези, които стоят зад нея, имат много по-мрачен дневен ред: Да създадат поколение деца, обзети от депресия, давайки на елита картбланш за драстични мерки, вариращи от увеличение на данъците, до загуба на лични свободи. И нека не забравяме, основната цел на всичко това, което е и основната цел на елитните структури зад Грета – създаването на световно правителство, управлявано от световния елит..., разбира се, за борба с изменението на климата.

И всеки човек, който се осмели да хвърли критичен поглед върху феномена Грета, веднага се сблъсква с реакцията: "Как смееш да тормозиш аутистично момиче?". И "Ти си отрицател на климата".

Става дума за мощна машина, която й осигури платформата, от която се търси контрол и подчинение, т.е. чрез създаване на стресирано паникьосано население, което моли правителствата да решат проблемите на наднационално глобално равнище.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 292, Dec. 2019
Полет над гнездото на тиквите
Разкарайте този идиот. Това се налага от висшия национален и държавен интерес. Онзи, който направи това, ще бъде обявен ...
    Кого ще съкратят?
Според ООН, страните по света могат да бъдат разделени на няколко групи в зависимост от броя на ражданията годишно на 10...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com