Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

С какво ни тровят в супермаркетите

Един от инструментите, с които световният паразитичен "елит" намалява световното население до 500 милиона души, е храната.

Транснационалните корпорации, чрез широка мрежа от супер- и хипермаркети, усърдно унищожават националните производители на висококачествени продукти и храни във всички страни и пълнят рафтовете на магазините с евтини и нискокачествени продукти въпреки красивия им вид.

Как се постига този "красив" външен вид? Какви ли не оцветители, консерванти и истинските токсични вещества не се добавят там? И всичко това се отразява на здравето на хората, които ядат отрова в красиви опаковки. Чудно ли е след всичко това повишената заболеваемост и смъртност сред населението и особено сред младите хора, които почти не познават вкуса и ползите от екологично чистите продукти. Сега почти всички продукти, които идват на нашата трапеза от супер- и хипермаркети са пълни с токсични вещества.

Сред тези вещества най-опасните за човешкия организъм са устойчивите органични съединения с висока токсичност и способността да се натрупват в хранителни продукти. И много неорганични съединения могат да се натрупват в хранителни продукти – серен диоксид и азотен оксид, както и съединения на арсен, олово, антимон, фосфор и различни смоли. Всички тези вещества се наричат замърсители, а процесът на тяхното натрупване в продукта се нарича замърсяване.

От своя страна прекомерното прилагане на минерални торове, особено азотни торове в почвата, води до появата на нитрати и нитрити в зеленчуците и плодовете, които също се отразяват негативно на здравето на хората.

Но натрупването на опасни съставки в храната не свършва дотук.

Плевелите се третират с различни хербициди, пестициди, инсектициди, дефолианти и др.

Освен това, за да се ускори растежът и узряването на плодовете и зеленчуците, те се "хранят" с фиторегулатори, стимуланти на растежа и много други съвременни лекарства.

Тези вещества или техните продукти на разлагане, под една или друга форма, се намират и в хранителните продукти. Някои пестициди имат канцерогенни и мутагенни ефекти.

И в животновъдството се използват лекарства, които стимулират увеличаване на живото тегло на рибата, свинете и говедата, както и снасянето на яйца от кокошките. Това са различни биодобавки – хормонални препарати, антибиотици, регулатори на растежа, стимулатори на производителността, протеинови и витаминни концентрати от масло и друг произход.

Тези компоненти, или страничните продукти, влизат в хранителните продукти и остават там.

При соковете, картофеното пюре, консервите, колбасите, изварата, сиренето и стотиците хиляди различни продукти се добавят оцветители, консерванти, антиоксиданти, стабилизатори, емулгатори, подобрители на аромата и много други.

Списък на всички добавки, които са "обогатили" продуктите, е показан на опаковките под формата на цифрови индекси, като Е131. В този код буквата означава съответствието с европейския стандарт, а цифрата – показва вида на хранителната добавка. Но в същото време никъде не е посочено – на опаковката или бутилката, че хранителните добавки като Е121, Е123 и Е240 са опасни и забранени за употреба.

Освен това според Международната организация по храните и земеделието на ФАО, повечето хранителни добавки (Е100 – Е900), широко използвани днес, водят до злокачествени тумори, заболявания на черния дроб и бъбреците, алергични заболявания и заболявания на стомашно-чревния тракт.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 292, Dec. 2019
Кого ще съкратят?
Според ООН, страните по света могат да бъдат разделени на няколко групи в зависимост от броя на ражданията годишно на 10...
    50 години контрареволюции. Кой и кога съчини "българската следа" /5/
Връщаме се отново към въвличането на България в "стрелбата по Йоан Павел ІІ" което беше една от най-големите атаки срещу...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com