Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

НОВО ДЕЛО
Сводка за бойните действия Европа – Балкани

Декември 2019 г. – на своята 70-годишнина в Лондон НАТО се опита да се измъкне от гроба на изтеклата си годност и да поеме към нови географски експедиции, т.е. към голяма война в Европа, Балканите, Близкия Изток и Тихия океан.

Юбилейният самит стана сблъсък на дълбоките разногласия между САЩ, Франция и Турция.

Няколко дни по-рано френският президент Макрон – бивш банков служител на Ротшилд, заяви, че НАТО е в "мозъчна смърт", на което от Турция Ердоган му отговори, че в смърт е неговият собствен мозък и че Франция няма никаква работа в Сирия. Освен това Ердоган няма да одобри плана за защита на страните от Прибалтика и Полша, ако НАТО не признае "отрядите за народна самоотбрана", т.е. кюрдската YPG, за терористична организация, която е съюзник на СЩА в Сирия. И няколко дни след срещата в Лондон Ердоган заплаши САЩ, че ако въведат нови санкции ще закрие базите им в Инджилик и Кюреджик, две от най-важните бази на НАТО в света.

Много експерти все още не разбират какво се крие зад новите сблъсъци в НАТО. Ще припомним, че Главната цел на НАТО при неговото създаване, според Лондон, беше "да се държи СССР отвън, Америка вътре, и немците – долу" /Keep the Soviet Union out, the Americans in, and the Germans down/. След разпадането на СССР Русия е новата заплаха, Германия може да провежда само ограничена собствена, но има и нова заплаха – Китай, и НАТО ще се разшири към Тихоокеанския район.Реализацията ще започне с влизането на Австралия в НАТО през 2026 г./.

В Европа истинското лице на НАТО ни връща към вековното френско-германско съперничество в нов вариант. Франция е ядрена държава в НАТО и иска да остане такава и в ЕС за сметка на европейската наддържавна структура, докато Германия не може да стане военна супердържава без ядрено оръжие в НАТО, но и налагат да поеме основното бреме за въоръжаването на НАТО с увеличените разходи над 3 процента от БНП, за което настоява Тръмп.

На източната страна на НАТО ще действа ядреният Израел с неговата средиземноморска функция и връзка с Франция, която започна още при Саркози.

На това се противопоставя Ердоган, не само заради Палестина и политиката на Израел в Газа, но и заради намесата на Франция в Сирия и в Либия.

Новината от Лондон обаче не беше разпадането на НАТО, а преобразуването на Атлантическия пакт в Тихоокеански-атлантически, като в него ще бъдат включени Австралия, Индия и Япония, за да блокират Китай. Как и кога ще стане това не е ясно, но вече има ново американско командване – ИндоПаком.

Противопоставянето срещу Русия и Китай навлезе в нов етап в Космоса и на сушата.

В края на декември американците изстреляха образец на нова балистична ракета с неядрено изпълнение, с което потвърдиха, че именно те нарушиха Договора за съкращение на ракетите със средна и малка далечина, като много по-рано от 2 август 2019 г., когато официално излязоха от него, започнаха разработката на непозволени ракети, като обвиниха руснаците.

През 2017 г. и 2018 г. САЩ прехвърлиха в Европа хиляди танкове и бойна техника F-22, потвърдиха наличието на най-малко 700 ядрени бомби B-61, изградиха ПРО в Румъния и Полша. Целта е война срещу Русия на територията на Европа с европейско пушечно месо.

Заради това продължава предислоцирането на военната структура на НАТО кмъ Русия, в това число и в България, където така нареченият премиер Борисов предложи някакъв координационен център за Черно море на НАТО във Варна, което я превръща в цел за унищожение, /както и другите US-бази на наша територия/ не само за Русия, но и за Иран и евентуално за Турция.

По този начин войната в Европа и на Балканите направи нова крачка напред, за което предупреждавахме от години.

Пентагонът в момента изпраща в Европа нови 13 000 единици техника и още 20 000 души. Това е най-големият военен контингент на САЩ в Европа за последните 25 години.

От февруари до лятото на 2020 г. навлизаме в нова ескалация в Европа и на Балканите, Украйна, Тихия океан.

НАТО се въоръжава и постоянно прехвърля нещо някъде.

Русия и Китай не стоят със скръстени ръце.

С една дума, началото на Третата световна е въпрос на близкото бъдеще.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 293, January 2020
България, която загубихме /6/
"Бъдните поколения трябва да знаят, че България е била индустриална страна, една от водещите 30 държави, участващи в све...
    С какво ни тровят в супермаркетите
По-долу даваме някои основни продукти от супермаркетите, които не трябва да се ядат /повтаряме – от супермаркетите/.Натр...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com