Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Китай
"Силата на Сибир" – газовата геополитика в нов етап
Анализ на "Строго секретно"

На 2 декември 2019 г. беше пуснат най-големият газопровод на планетата "Силата на Сибир" с дължина 3000 км, построен от Газпром, който се простира от залежите Чаяндински и Ковиктински до Благовещенск, граничещ с Китай.

Друга тръба, с дължина 3370 км, положена до границата от китайската страна, отива на юг и свързва "Силата на Сибир" с Шанхай. Общо дължината на газопровода е 6400 км.

Но това е само началото. Москва и Пекин вече водят преговори за изграждането на втора нишка на газопровода "Силата на Сибир – 2", който ще осигури гориво за индустриалните райони на източен Китай.

Този проект не е само газови доставки. Изгражда се най-големият в Русия завод за преработка на газ в Амур, където полезните компоненти като пропан, бутан, етан и хелий ще се извличат от газа и ще бъдат прехвърлени в съседния ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 293, January 2020
Показаха "ядреното куфарче" на Путин
За първи път във видеоклип беше показано прословутото "ядрено куфарче" на Путин. На пръв поглед е трудно да се повярва, ...
    Китай с нова технология срещу GPS
В пристанището на Шанхай е имало случаи на подправяне и манипулиране на GPS – с технология за изкривяване на навигационн...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com