Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
2020 г. ще бъде по-лоша от 2019 г.
01.2020

За съжаление отново не мога да започна оптимистично.

2019 г. беше година на глобален хаос и нарастващо напрежение. 2020 г. ще бъде още по-лоша.

Голямата война в Европа може да започне още през март-април, а в други части на света и по-рано.

С изостряне на курса към война, Тръмп в края на 2019 г. подписа указ за нови санкции срещу Русия /"Северен поток – 2" и "Турски поток – 2"/, за изграждане на космически сили, за военен бюджет от 740 милиарда долара, за продължаващо прехвърляне на най-големия в историята след Втората световна война военен контингент на САЩ от техника и жива сила в Европа, за продължаване на войните в Афганистан, Сирия и Йемен /с чуждо пушечно месо и чужди пари/, със забрана да се признава Крим и с мерки срещу правителството на Сирия...

Това е война по целия глобален фронт не само срещу Русия, но и срещу Китай, имайки предвид, че НАТО записа и Китай като "основен враг" и започна разширение срещу него в Тихия океан.

Озвучаването на позицията на Русия дойде от онзи, който добре знае за какво става дума – началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валери Герасимов: "Западът се готви за широкомащабен конфликт особено на източния фланг на Европа – от Балтийско до Черно море, което може да доведе до спирала на конфликта между НАТО и Русия и Трета световна война. Ситуацията в света остава нестабилна и развитието й все по-динамично".

Дават думата на Герасимов много рядко. Но, в традициите на руското оръжие, когато говори началникът на Генералния щаб, той трябва да се слуша много внимателно. Защото никога не прави публични изявления напразно.

От години обяснявам, че САЩ вървят към разпалване на голяма война, за да прикрият своите престъпления спрямо човечеството и колосалният си дълг от 300 трилиона долара.

Отдавна беше подмината и точката, в която всеки цент от събираните от американците данъци отиват само за погасяване на лихвите по дълга и не остава нищо за социалното и икономическо развитие на 300 милиона американци. Със своята система САЩ, Англия и Израел вече нямат място в съвременния свят, но не искат да се приспособят към него.

Сегашният етап на кризата на САЩ е още по-остър от кризата през 2008 г., когато глобалната финансова система изгърмя. Преломният момент настъпи в края на декември 2019 г., когато общият дълг на компаниите, регистрирани на американските фондови борси надмина 10 трилиона долара. Това се казва "точка на невъзврата". Фалитът на американската икономика се върна към стойностите от 2008 г.

Заради това, и много други причини, Путин прочете присъдата на този Нов световен ред с 4 думи: "Либералният модел е изчерпан".

Край. Крахът е зад ъгъла. Централните банки отдавна са с отрицателни лихви. Социалното неравенство е чудовищно. 26-тимата най-богати спекуланти на планетата притежават толкова богатство, колкото 50-те процента от населението на Земята – 3,7 милиарда души.

Това е финалният акт на Западния проект и на англосаксонския ционизъм.

Единственият им изход е да опитат война с още по-големи мащаби. Но се сблъскаха с Русия, която, според своята историческа традиция, отново действа с максимата: "Русия има само двама приятели – армията и флотът".

Към тях прибави и хиперзвуковите оръжия, които промениха същността на новата война. Реално цялата територия на Русия е защитена напълно със С-400 и С-500.

САЩ нямат шанс не само срещу Русия и Китай, но и срещу Иран или КНДР. В Сирия търпят най-голямото поражение след войната във Виетнам. Това ще е и последната война на Израел.

НАТО се разпада с предстоящото излизане на Турция от пакта.

ЕС е в безпътица.

Нещата са лоши, много лоши.

Но САЩ излязоха от Договора за средните и малки ракети, въпреки че е в техен интерес не само да останат в него, но и да го подновят безсрочно. Тръмп може да разбира нещо от конкурси за девици, но не разбира нищо от ракети. И онези, които го съветват, си мислят, че могат да повторят кризата със средните ракети и "Пършинг-ІІ" от 80-те години на ХХ век във ФРГ и Европа отново да е разменна монета в случай на ядрена война. Не е възможно.

Неслучайно руските подводници от Северния морски флот минаха незабелязано подводните рубежи на НАТО в Атлантика с ракетите "Калибър" и "Гранит", и кой знае още с какво, и изплуваха срещу бреговете на САЩ, за да покажат тяхната пълна уязвимост. Но в Белия дом се правят, че не разбират това.

САЩ са заинтересовани да продължат и Договора на стратегическите ракети СНВ-3 с Русия. Но и тук вървят към излизане. И вече нищо няма да остане от глобалната система за сигурност.

Едновременно САЩ готвят базите си в Прибалтика, Полша, Румъния и България за атака срещу Русия, заради което бяха предупредени от Герасимов.

Американците започнаха и маневри срещу Русия в Арктика, на което тя отговори с изнасяне на хиперзвукови оръжия, покриващи севера – от Кола до Камчатка.

Въобще, ако се анализират фактите от последните 5 години е ясно, че Путин отговаря по подходящ начин не защото иска да "присъединява, завоюва и атакува", а защото САЩ и НАТО не му оставят друг избор в координатната система на руските ценности.

Въобще през последните 5 години Путин няколко пъти отсрочи голямата война, но засега не може да я предотврати напълно.

2020 г. започна с ново изостряне, тъй като стратезите на САЩ са изчислили, че трябва да разрушат Русия до 2025 г., т.е. до следващите избори, иначе Русия и Китай ще укрепнат толкова, че "прозорецът" на възможностите за САЩ ще се затвори напълно. На което Путин отговори, че в такава ситуация той ще удари първи, както са го учили още в детството. Путин вече взе и съдбоносно решение – ако в Азия се появят американски ракети, той ще отговори по огледален начин. Къде? В Куба, Венецуела, Никарагуа. Или със споменатите подводници. Има избор.

И най-накрая се намери един американски генерал, който призна, че САЩ са безсилни срещу руските ракети, заради което трябва да удължат Договора СНВ-3 и че "за да стигнем руснаците ни трябват най-малко 1 трилион долара". Ще го поправя – най-малко 10 трилиона и 20 години. Откъде ще ги вземат и кой ще ги чака?

Доколкото си спомням, в началото на ХХІ век имаше един японски наивник, който тичаше насам-натам и съобщаваше, че историята приключва някъде към 2020 г. Гледам и не виждам никакви признаци за приключване на историята. Напротив. Където и да погледна тя едва сега започва. И няма намерение да приключва и през 2020 г., която ще бъде по-лоша от 2019 г., което ще се почувства скоро.

Дано не позная, в което обаче се съмнявам.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 293, January 2020
"Авангард" лети с 34 000 км/час
На 24 ноември 2019 г. Министерството на отбраната на Русия демонстрираха хиперзвуковия планиращ крилат боен блок "Аванга...
    Дали България е колония на САЩ
Дали България е колония на САЩ?Ако не е, тогава какво е? Отговорът е "да".Но, за да отговорим накратко на този въпрос, щ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com