Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Мелница за разни проверени слухове
Дали ще останем без газ

Зимата започна. Заедно с нея се разгоря отново и газовата война. За нас въпросът отново е дали България ще остане без газ, независимо от съобщенията за някаква договорка между Газпром и Киев.

Предупреждението се съдържаше във въпроса на Путин към Б. Борисов защо забавя прекарването на "Турски поток" през България към Сърбия. На глупостите на Борисов, че "строи по 5 км дневно" никой не обърна внимание, още повече че България със своето минимално потребление реялно не съществува на газовата карта на Европа, тъй като няма никаква промишленост и никакво газифициране на домакинствата, заради което е и най-мръсната държава на континента.

"Турски поток" влиза в експлоатация на 9 януари 2020 г.

Няма никаква връзка през България и скоро няма да има. Никакъв газ няма да получим от Гърция по TAP, който ни заобиколи. И TAHAП – няма мощност.

Когато пишем тези редове не е ясно дали транзитът през Украйна към нас ще продължи даже ако има нов договор между газпром и Киев, или Газпром няма да го спре, защото Турция не се нуждае от него по Трансбалканския газопровод.

И така, от януари, България, благодарение на Борисов може да се окаже въобще без газ. Напротив. Отново благодарение на него, сме в орбитата на оформящия се нов газов конфликт между Турция – от една страна, и Израел и Гърция – от друга, в която Борисов се присламчи към Израел и САЩ.

Става дума не само за залежите около Кипър и тяхната принадлежност, но преди всичко, защото Турция не признава спорните "израелски зони" в Източното Средиземноморие в Ливански и Сирийски води – Тамар и Левиатан, които Израел разработва с американците и иска да прекара през България и Гърция към Европа.

Турция, от своя страна координира газовата си политика с Египет, Либия и Алжир.

На Изток, Русия и Китай пуснаха "Силата на Сибир", който променя цялата глобална геополитика.

На Север в Европа приключва изграждането на "Северен поток – 2", като за всеки случай европейските газови хранилища са препълнени в предвиждане на спиране на транзита през Украйна към Европа и все някак ще изкарат зимата, като вероятно по реверс ще захранят и Сърбия.

Но България няма даже възможности за реверс от Европа. Е, какво има?

Има един премиер, олицетворение на глупостта, некомпетентността, лакомията, корупцията и слугинажа, заради когото не само всички тръби от всички посоки заобикалят България, но даже и джихадистите от Афганистан ни заобикалят и минават за по-пряко към Европа през Северния полюс.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 293, January 2020
Европа е разкрачена над геополитически разлом /1/
Всъщност, бих могъл да започна и да завърша анализите за състоянието на ЕС в края на 2019 г. и в началото на 2020 г. с д...
    Царят на идиотите
...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com