Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

НОВО ДЕЛО
Войната влиза и в Черно море

През 2017 г., 2018 г. и 2019 г. САЩ прехвърлиха в Европа хиляди танкове и бойна техника, F-22, потвърдиха наличието на най-малко 700 ядрени бомби B-61, изградиха ПРО в Румъния и Полша. Целта е война срещу Русия на територията на Европа с европейско пушечно месо.

И през 2020 г. продължава предислоцирането на военната структура на НАТО към Русия, в това число и в България, където Б. Борисов предложи координационен център за Черно море на НАТО във Варна, което я превръща в цел за унищожение /както и другите US-бази на наша територия/ не само за Русия, но и за Иран и евентуално за Турция.

По този начин войната в Европа, Балканите и в Черно море направи нова крачка напред, за което предупреждавахме от години.

Пентагонът в момента изпраща в Европа нови 13 000 единици техника и още 20 000 души. Това е най-големият военен контингент на САЩ в Европа за последните 25 години.

От февруари до лятото на 2020 г. навлизаме в нова ескалация в Европа и на Балканите, Украйна, Тихия океан.

През ноември 2019 г. Русия изстреля в Черно море едно от най-модерните си оръжия – ракетите "Калибър".

Появата на "Калибър" на въоръжение дава на Черноморския флот коренно различни възможности, особено на фона на появата на базите на НАТО в Румъния, България и т.н.

Ракетите "Калибър", които са в експлоатация с фрегата "Адмирал Есен", извършиха "детски" изстрелвания на разстояние 250 км с потенциал за стрелба от 2500 километра.

Ще припомним, че от Севастопол до базата на НАТО в румънската Констанца са 390 км, до грузинския Батуми са 730 км., до турския истанбул са 540 км, до Одеса са 305 км, до Варна са.... Значи Черно море е прострелвано от руския "Калибър" цялото.

"Адмирал Есен" изстреля ракети "Калибър" и удари наземни цели на разстояние 250 километра (140 морски мили). Ракетите изминаха това разстояние със скорост 2,5 маха.

Всички нови руски кораби са подготвени за "Циркон". Броят на носещите кораби "Калибър" ще бъде удвоен.

В Черно море няма ядрени подводници или самолетоносачи. Те са забранени от международните споразумения. Силата е в корабите с по-малка водоизместимост, но не по-малко мощни оръжия. Черноморският флот включва включва такива кораби.

Преди това ефективността на "Калибър" беше доказана с изстрелвания от Каспийско море, когато крилатите ракети удариха позициите на терористите в Сирия.

Първоначално "Калибър" беше разработен за многоцелеви подводници от проект 885, а едва след това за други подводници и надводни кораби. Сега "Калибър" запълни нишата и с наземно изпълнение.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 294, February 2020
България, която загубихме /8/
"Бъдните поколения трябва да знаят, че България е била индустриална страна, една от водещите 30 държави, участващи в све...
    Какво да правим при ядрена война
Войната постепенно поглъща нови държави и райони. Доказано беше използване на тактическо ядрено оръжие в Близкия Изток, ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com