Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Анализ - прогноза СТРОГО СЕКРЕТНО
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Това ще е дълга и сложна война
07.2020

Имах намерение да напиша няколко реда благодарности към онези приятели, познати и читатели, които ме поздравиха за 73-годишнината и за 50-годишнината ми журналистическа дейност, но ще оставя това за следващия брой, който съвпада и с уникалния за световната журналистика юбилей – 300-ят брой на "Строго секретно", който четете вече 27 години – също световен рекорд.

Но има по-важни неща, тъй като в момента се разгръща поредният етап на най-голямата война на нашата съвременност – информационната. И над света забиха камбаните на световната гражданска информационна война.

Не стана дума за поредната класация на свободата на словото, в която България отново е на последно място в Европа и на едно от последните в света. Тук изненада няма – държава на мафията и нейните прес-титутки.

Става дума преди всичко за сблъсъка с новите глобални медийни монополисти – Google, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube – които се превърнаха в най-свирепото средство на цензурата на неофашизма на глобализма, т.е. на глобофашизма.

96 процента от световния информационен медиен пазар служат на електронните слуги на новия световен ред. Такъв монопол нямаше и основният идеолог на Хитлер – Гьобелс. Такива Fake News – лъжливи новини, човечеството не помни.

Срещу тях е укрепващият поток на истинската информация и алтернативните медии, /алтмедиите/, в който и "Строго секретно" има своето скромно, но заслужено място.

Това е най-важната война, много по-важна от ракетите и вирусите. Всъщност вирусът COVID беше "изтърван", за да може зад неговото прикритие глобалните медийни монополисти да започнат атака срещу наистина свободните медии.

Google и Twitter започнаха поголовно елиминиране от своите съперници – сайтове и блогове, които са последно пристанище на добросъвестната и обективна информация.

Битката се изостри именно в САЩ – родината на глобалните фалшиви медии. На фона на наближаващите през есента президентски избори и войната между Тръмп и неоконсерваторите, начело с Байдън и Хилъри Клинтън.

Може би Тръмп не е искал, но заради обстоятелствата се превърна във враг на медийния монопол, тъй като не разполага със собствени така наречени "масмедии" в интернет, който стана основен носител на монопола в областта на информацията.

И ако има някакво място, в което глобалната мафия е уязвима, то е именно при информацията. Това е войната на плутокрацията и мафията, т.е. на властта на една малка престъпна група.

И започналата гражданска война в САЩ е подстрекавана от същата група, т.е. от 6-те глобални корпорации, които контролират 96 процента от медийните изходи в САЩ и света и които сами се определят като официални, основни, главни носители на истината, въпреки че са безпрецедентни професионални лъжци. Присъединиха се и добре известните по-специални централи, които могат да съществуват само в света на лъжата и измамата. И двете групи усетиха екзистенционалната заплаха и започнаха атаката срещу алтернативните медии.

Още през 2016 г. се появи списък на 200 сайта и издания, които Google трябва да елиминира чрез спиране на рекламните им приходи. И войната се пренесе в интернет с основни поръчкови изпълнители Google и Twitter.

Това съвпадна и с вирусната карантина в САЩ, която донесе прелом в развитието на информационната глобална война, заради срива на доверието. И "основните медии" се сринаха до нулеви равнища. За тях трябва да се доплаща все повече. Но в кризата парите ги няма и спонсорите фалират. Освен това олигархията не обича да плаща на вятъра. Значи, трябва да се елиминира конкуренцията.

Но и това няма да им помогне. Нещата за тях са трагични. На Запад годишно се харчат за "официалните медии" над 100 милиарда долара, но те вече са без никаква ефективност или възвръщаемост. Никой не им вярва, не ги чете и не ги гледа. "И за какво ще ви плащаме?" Но ако тези медии изчезнат, ще изчезне и олигархията. Порочният кръг за затваря.

Не могат да помагат и транснационалната корпорации, тъй като ефективността на техните реклами пада непрекъснато още от 2000 г. С една дума парите за "официалните медии" стават все по-малко и прикриването на престъпленията все по-сложно. Тълпата може и да е глупава, но не може вечно да бъде мамена.

Тенденцията ще се засилва. Колкото повече "официалните медии" губят влияние, толкова повече алтернативните ще го печелят.

Промиването на мозъците вече не работи. Лъжливите "официални медии" не могат да определят реалността. Дебилизирането на хората и унищожаването на човешките ценности – на семейство, работа, образование, религия, вече не върви. Отблъскването от дъното започна.

В момента сме в епицентъра на тектоничния сблъсък. Това е най-важната война на човечеството. И тя няма да завърши мирно, ще имаме възможност да я наблюдаваме приживе.

Преминаваме през събития с библейски или най-малкото с исторически пропорции.

Човечеството е на влак с еднопосочен билет към ада. Всеки от нас има различни спирки, но дестинацията е една и съща.

Какво да се прави? Чърчил беше казал: "Ако изберем между позора и войната – позора, накрая ще имаме и двете".

Значи, за да си върнем правата и достойнството, трябва да ги извоюваме.

Това ще е дълга и сложна война.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 299, July 2020
До читателите и абонатите на "Строго секретно" в 194 държави
Скъпи приятели,През последните месеци няколко пъти ви обърнахме внимание, че, въпреки непредвидените обстоятелства, ще п...
    Открит е най-кухият елемент – Tulup-1
Голяма изследователска институция обяви откриването на най-кухият известен досега на науката елемент. Новият елемент е н...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com