Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Малтийският център на ЦРУ

ЦРУ неслучайно избра за щаб-квартира на агентурния европейски център столицата на Малта – Ла Валета. Конспирацията тук е от векове. Тук се зараждаше средиземноморската мафия. В този град се намираше Малтийският орден на рицарите на Свети Йоан Йерусалимски. Тук се загнездиха и масонските ложи. Опитният турист знае – където и да погледне на острова ще забележи или рицар на Малтийския орден или масон, или мафиот, или обикновени шпиони.

Във връзката масони –специални служби е трудно да се каже кой е по-главният, кой е водещият, а кой – агентът. Известно е, че ЦРУ чрез своите хора в масонските ложи е в състояние да контролира работата на международните банкери. Но и масоните, работещи в структурите на ЦРУ му дават искания тон.

Масонските технологии са взети на въоръжение в ЦРУ, британското Mi6, BND и Моссад. Започнаха да проникват в КГБ – по времето на Андропов, и след това – при Горбачов и Крючков. При подбора на сътрудниците предпочитание се дава на свободните масони. Ложите са не само кадрови резервоари, но и гарант за надеждността на един или друг офицер. В резултат, се стигна до срастване на ръководствата на масонските ложи и разузнаванията от страните от НАТО. Класически пример за това е основателят на ЦРУ Алън Дълес, който до края на живота си остана масон.

За симбиозата на ЦРУ и свободните масони свидетелстват и наградите, с които са отличавани всички ръководители на ЦРУ, започвайки от неговия основател Донован, получил през 1945 г. от ръцете на папа Пий ХІІ Големия кръст на малтийския орден Свети Силвестър.

Със същата награда беше удостоверен за контраразузнавателна дейност и шефът на външното контраразузнаване на ЦРУ Джеймс Енгълтън, който се изявяваше в работата със съветските бегълци от КГБ и ГРУ.

През есента на 1948 г. "рицарите на църквата" връчиха висшата награда на Малтийския орден – Големият кръст за заслуги, на генерал Райнхард Гелен, шеф на западногерманското разузнаване BND, което по онова време беше само филиал на американското разузнаване. Съдейки по некролозите, рицари на Малтийския орден са били всички директори на ЦРУ и техните заместници по времето на Студената война.

Американските служби в много случаи считат масоните за опора в своята тъмна работа. По линията на "братята" се установяват отношения с "необходимите лица".

За да се ръководят филиалите на тайните общества, разхвърляни по много континенти и страни, е необходим център за координация и взаимодействие. ЦРУ има такъв център. Той е в столицата на Малтийския орден – Ла Валета. Дейността му не се афишира според добрите традиции на спецслужбите и масонските ложи.

Като шапка на операциите по вербовка на висшата агентура за влияние през 1973 г. ЦРУ създаде международната организация Тристранна комисия. Тя обединява представители на политиката, науката и бизнеса на западните държави. В Тристранната комисия влязоха Джордж Буш – старши, Збигнев Бжежински, Алън Дълес, Хенри Кисинджър, Бил Клинтън, Робърт Макнамара, Олаф Палме, Дейвид и Нелсън Рокфелер, барон Едмонд Ротшилд, Хенри Форд, Вили Брандт, Хелмут Кол, Ханс Меркел, Хелмут Шмид, Алекс Шпрингер, Франц Йозеф Щраус, Лудвиг Ерхард и около 200 други постоянни члена.

През декември 1989 г. в Малта, по-точно в нейните териториални води, се състоя срещата на Михаил Горбачов и Джордж Буш – старши. Там те официално съобщиха за края на Студената война. Като награда Горбачов беше избран за член на Тристранната комисия. Скоро след това СССР изчезна.

Известно е също така, че през ноември 1991 г. на Борис Елцин беше присвоено званието "малтийски рицар". В Кремъл му връчиха кръста на командор на Малтийския орден на богинята Бау. Оттогава е и снимката на Елцин след посвещението в пълно рицарско облекло. След една година той подписа указ за възстановяване на официалните отношения между Русия и Малтийския орден. Твърденията, че Елцин е бил масон, се свеждат само до тази фотография. Но на първо място, тази рицарска организация, поддържаща с Русия официални отношения, няма към масонството никакво отношение. На второ място, отличителните знаци бяха връчени на Елцин от екстравагантната Джуна Давиташвили, определяща се сама като генерал-полковник на астралните войски. Ясно беше, че Джуна не е член на Малтийския орден, тъй като там жени не приемат.

Освен католическия малтийски орден би трябвало да действа и православен малтийски орден, основан от кипърския архиепископ Макариос. Този орден се управлява от Лондон и се ползва от финансовата поддръжка на богатите гърци – масони в САЩ.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 300, August 2020
Кулисите на "дълбоката държава". Това не е конспирация, а жестока реалност /2/
Въведохме термина "дълбока държава" и "задкулисие" като едни от първите в света в началото на 90-те години с разкритията...
    Тайните на честотата 432 херца
Една от темите, която привлича вниманието на специалистите по целия свят, е необяснимата промяна на стандарта за настрой...

 



 

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com