Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

НОВО ДЕЛО
Австрия: Не е имало "Новичок"
Анализ на "Строго секретно"

На 2 август Австрия официално потвърди, че обвинението на британското правителство, че "Новичок" – руски агент за химическа война, е бил използван в Англия от руското военно разузнаване – ГРУ, през март 2018 г., срещу Серге и Юлия Скрипал е лъжа и британско изобретение.

Разследванията във Виена, направени от четири австрийски правителствени министерства, разузнавателната агенция BVT и австрийските прокурори, разкриха, че тайните доклади на организацията за забрана на химическите оръжия /OPCW/ за кръвните тестове на Сергей и Юлия Скрипал не потвърждават нервен агент с руски произход.

От двата доклада, публикувани във Виена в началото на август от медийната група ОЕ, се вижда, че публикацията на Financial Times на един от докладите на OPCW разкрива баркод, идентифициращ източника на изтеклите документи с австрийското правителство.

Австрийското външно министерство и Bundesamt fur Verfassungsschutz und Terrorismusbekampfung (BVT) – Националната разузнавателна агенция, еквивалентна на Mi-5 или FBI, потвърдиха автентичността на документите, в които се казва, че не е имало никакъв "Новичок".

Австрийските документи разкриват, че редакторът на "Файненшъл таймс" – Рула Халаф, четирима репортери на вестника и ръководството на компанията - японска собственост, са измислили фалшива версия на "доказателствата" на OPCW и са покрили британското правителство, което е лъгало за кръвните тестове на Скрипал и за "доказателствата" на Новичок.

Обвинението на Лондон беше следното: "На 4 март 2018 г. Юлия и Сергей Скрипал бяха отровени в Солсбъри, Обединеното кралство, с химическо оръжие, което експертите от Обединеното кралство установиха като "Новичок". OPCW вече провери тези констатации."

Но сега австрийското копие на досието OPCW потвърждава, че това е било лъжа и фалшиво представяне на химическата формула и други "доказателства" събрани от OPCW, и че нито анализът на DSTL /Лабораторията в Портън Даун/, нито докладът на OPCW са идентифицирали държавата или лабораторията на произход на агент, използван в тази атака.

Австрия сега казва, че това е било лъжа на Лондон и че не е имало никакъв "Новичок" /на един етап в антируската истерия се включи и режимът на Б. Борисов/.

Ще припомним накратко, как изглеждаше съчинената от Лондон афера с "Новичок".

1. Някой (този някой за Лондон винаги е Русия) е решил да убие Скрипал с помощта на опасния нервно-паралитичен агент "Новичок" (според Лондон такова нещо за убийство може да има само Русия), който гарантирано ще убие жертвата.

2. В Англия са били изпратени килъри (според Лондон това може да е само група от 6 агенти на руското ГРУ, начело с жена), които установили наблюдение на Скрипал и щерка му в най-мирния град на Земята – Солсбъри, ако не се брои неговата секретна лаборатория за химическа и биологична война и провежданите по същото време учения на британците за отразяване на външна химическа атака.

3. Когато настъпил часът "Х" килърите незабелязано намазали бравата на входната врата на дома на Скрипал в Солсбъри с гел без мирис и цвят, докато Скрипал, без нищо да подозира, се разхождал наоколо.

4. Скрипал и щерка му се върнали и си изцапали ръцете с гела без мирис и след няколко часа изпаднали в кома.

5. Но отровата не заработила и никой не е умрял, въпреки че "Новичок" води до бърз летален изход, в най-добрия случай до смърт на мозъка.

6. Британската полиция анализирала дръжката на бравата и установила, че някой я е намазал с "Новичок". Но главната улика не са намерили, тъй като споменатите агенти на руското ГРУ са изхвърлили отровата на улицата в съседното градче – Еймсбъри, никой да не се сети.

7. След 4 месеца обаче наркоманът Чарли Роули в съседното градче Емсбъри, в търсене на поредната доза хероин, разхождайки се по улиците, случайно намерил флаконче с "Новичок" в боклука.

8. Помислил си, че е парфюм и като добре възпитан британски наркоман не го изхвърлил, а го занесъл на колежката – наркоманка по хероин, Дон Стърджис, да вземе да се пръсне, за да мирише по-красиво.

9. Роули се пръснал 1 път, тя – 2 пъти, значи Роули се разминал с кома, но дамата, пръснала се два пъти с "Новичок", взела и умряла.

10. Биолабораторията в Портън Даун съобщи, че няма "Новичок", заради което получи правителствен грант от 50 милиона лири, да вземат да си го направят.

11. Накрая Русия беше обявена за виновна, Портън Даун получи парите, Роули получи курс за лечение безплатно, Скрипал и дъщеря му изчезнаха от хоризонта, Тръмп имаше аргумент за нови санкции срещу Русия и т.н.

Преди това британските специални служби унищожиха всички доказателства, без да пожалят дръжката, пейката, линейката, къщата, дори и котката на Скрипал, която утрепаха.

Хайде стига бе, такава простотия с бедната котка даже и ние не можем да измислим.

P. S. На 20 август от един самолет в Русия беше свален по спешност закъсалият със здравето Навални. Очакваме Лондон да го отрови и него с "Новичок".


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 301, Sept. 2020
Войната е на прага на България
Няколко пъти предупреждавахме, че това може да се случи. И то вече се случва.Кризата в Източното Средиземноморие и в Еге...
    САЩ са в епицентъра на финансовия ураган
През второто тримесечие на 2020 г. беше регистриран безпрецедентен спад на БВП на САЩ – с рекордните около 40%, по-лоши ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com