Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Анализ - прогноза СТРОГО СЕКРЕТНО
Навални, новичок – нов нонсенс
Изчезна и отровната бутилка
Анализ на "Строго секретно"

Ще ви припомним, че в предишния брой на "Строго секретно", анализът "Австрия, не е имало "Новичок" /т. е. опровержението на Виена, че руският смъртоносен агент "Новичок" не е бил използван през март 2018 г. срещу Сергей Скрипал/ завършихме с изречението "На 20 август от един самолет в Русия беше свален по спешност закъсалият със здравето Сергей Навални. Очакваме Лондон да го отрови и него с "Новичок".

Отново познахме.

Няколко дни след това започна ново действие на трагикомедията "Новичок", която е обидна даже за хора с половин мозък и е образец за безкрайна глупост и наглост на Запада срещу Русия, а от друга страна е поредна порция шах на Путин срещу "западните партньори". Така или иначе нещата са много сериозни.

И така, в началото на август всички се подготвяха за изборите в Беларус – в самата Беларус, в Русия, в ЕС, САЩ и Англия.

Всеки залагаше на своя кандидат. Но това, което наблюдавахме, беше само видимата част на айсберга.

Преди изборите Москва и Минск демонстрираха някакви скандали, създавайки илюзия за разрив в отношенията. Това беше по... разписан сценарий.

САЩ и Европа търкаха ръце и вече виждаха как ще изгонят "последния диктатор на Европа" и ще инсталират "белоруски клонинг на венецуелския Гуайдо в Минск", грабвайки белоруското прекрасно парче за себе си.

Изборите се състояха. Всички замръзнаха. Без да чака резултатите, по заповед на полския провокатор Nexta – телеграфен канал, белоруската бяло-червено-бяла (нацисткия окупационен флаг от войната) опозиция влезе в битката.

Отначало всичко вървеше по плана – бяло-червено-белите тълпи наводниха улиците и започнаха да заплашват полицията и длъжностните лица. Започнаха сблъсъци и стачки. Това също беше по сценарий. "последният диктатор на Европа" Лукашенко ще падне.

Но тогава Москва влезе в играта, призна резултата от изборите, които Лукашенко спечели, и започна да го подкрепя организационно, информационно и финансово. Същото направи и Китай.

Западът засили натиска. Nexta увещаваше бяло-червено-белите да станат по-активни, но те нямаха сила в опитите си да завземат властта. И тогава, за техен "късмет" Путин взе, че "отрови" опозиционера Навални. Отново с "Новичок" и отново неуспешно, като Скрипал. Отгоре на всичко го пусна да отиде в Германия, за да могат немците да открият отровата.

От германското външно министерство, които симпатизират на SPD на Герхард Шрьодер се свързаха с Юлия Навални /съпругата/ и предложиха да хоспитализират Навални в клиника в Германия.

Германският министър на външните работи влезе в кабинета на Ангела Меркел и каза: "Можем да вземем Навални за лечение. Ако Москва се опита да предотврати това, ще предизвикаме силен скандал."

Меркел намери предложението за интересно и се съгласи.

Москва не възрази срещу трансфера на Навални.

След като Навални беше докаран със самолет в Германия в клиниката "Шарите" с кортеж от 12 коли, Меркел се обади в Москва и поиска: "Русия трябва да спре да подкрепя Лукашенко, в противен случай ще обявим, че Навални е бил отровен с "Новичок".

Москва отказа и увеличи подкрепата за Лукашенко, заявявайки, че е създала резерв от специалните си сили, които ще бъдат изпратени в Беларус само в случай, че някой направи внезапен ход.

На следващия ден Берлин обяви, че резултатите от анализа показват отравяне с инхибитор на холинестераза. Това беше последният предупредителен изстрел на Меркел. След това имаше нейно ново телефонно обаждане, за да предупреди, че следващия път ще бъде намерен "Новичок".

Москва отказа и обеща на Минск 1,5 милиарда долара точно в същия ден.

В този момент в Берлин Навални беше анализиран във военна болница, където веднага откриха, че е бил откровен не с инхибитор, а с "Новичок". Не намериха "Новичок", докато той беше в "Шарите", тъй като журналистите можеха да поискат да видят резултатите от теста, докато във военната болница подобни искания ще бъдат отказани – информацията е строго секретна.

Оказа се, че Навални е бил отровен с бутилка вода с "Новичок", но тъй кат "Новичок" се разпада във водата, бутилката в хотела в Томск е била намазана с "Новичок" отвън. Отгоре на всичко ФСБ са забравили бутилката до леглото на Навални да се саморазкрият по-бързо.

Но дори и новият "Новичок" не можа да принуди Москва да спре да подкрепя Минск. Руският премиер Михаил Мишустин беше изпратен в Минск с куфарче, натъпкано с документи за подпис.

Последва опит на Фриц Мерц, заместник на Ангела Меркел, да я натисне да спре Северен поток – 2. но той бързо получи по ушите от лобито на германски компании, които инвестираха в този тръбопровод. И хленчейки този Фриц се върна обратно в дупката му.

Тогава Лукашенко, който си е твърд орех, представи – по умишлено аматьорски начин, някакво прехващане на тайни дипломатически комуникации между Полша и Германия, в което те обсъждаха плановете за отравяне на Навални. Сега седят във Варшава и Берлин и не знаят – да отрекат или да се преструват, че не са го забелязали. Дилема!

По този начин междинният резултат засега е следният: Навални е жив в германска болница и периодично разпитва кога ще му бъде позволено да се прибере у дома. Скоро – едва ли. Защото сега, преди изборите, в Германия започва парламентарна предизборна кампания. Коалицията на Меркел няма много подкрепа. Някои хора дори сега са готови да атакуват Райхстага с голи ръце и да забучат отново флага си върху него. Имаме и нова токсична история с "Новичок", /като онази със Скрипал в Англия, където беше намазана дръжката на вратата, а "Новичок" беше намерен от наркоман във флакон от парфюм в съседно градче. Успяха да утрепат само котката на Скрипал./

Сега, ако Меркел обяви, че това е престъплението на века, в което една колосална руска опозиционна фигура е била жестоко отровена с "Новичок", тогава ще бъде задължена да прекъсне всички отношения с кървавия режим в Москва и да представи своите доказателства. Но няма никакви доказателства. И никой няма да й позволи да замрази завършването на Северен поток – 2. В противен случай германските компании, които инвестираха в тази тръба 2, ще превземат Райхстага, като Червената армия през 1945 г. И в двата случая коалицията на Меркел ще бъде изправена пред поражение.

Но ако тя удари задна скорост и се извини и върне Навални в Русия, твърдейки, че случилото се е било поредица от грешки и накаже всички, които са я поставили в тази ситуация, това също няма да спаси ситуацията. Германският избирател няма да прости на Меркел загубата на международния авторитет на Германия, загубата на влияние в Европа, пълната некомпетентност при управлението на външните си работи и ще я накаже на урните.

Следователно, единственият избор на Меркел е да седи на двата стола – обвинявайки Русия за използването на "Новичок" и подкрепяйки едновременно завършването на Северен поток – 2. Но предстои да видим поток от очевидци, снимки и документи от различните болници, където е лекуван Навални, който ще катурне един от двата стола. И затова пенсионирането на Меркел може да настъпи преди изтичането на нейния мандат. В този случай тя няма да може да победи 16-годишния рекорд на Хелмут Кол като канцлер.

Но какво ще кажем за руския приятел Герхард Шрьодер? Като председател на управителния съвет на компанията Северен поток – 2 и ръководител на SPD, той гледа в бъдещето с оптимизъм. Във всеки случай ХДС/ХСС ще бъдат ударени и SPD ще засили позицията си в Бундестага – сама или в коалиция с други партии, и ще постави свой лидер като канцлер. Северен поток – 2 ще бъде завършен.

И така, "Новичок" или шах с руснаците? Отдавна е известна максимата да не се воюва с руснаците, особено Германия, и да не се играе шах с тях.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 302, October 2020
"Мъртва ръка" отново действа
В Русия и САЩ отново се говори за системата Мъртва ръка" /"Периметър"/. Оръжието на "Страшния съд", на "Съдния ден" и т....
    COVID-19 не е бил изолиран
От 10 месеца светът замръзна в ужаса на COVID-19. коронавирусът, който убива хиляди хора навсякъде и всички трябва да но...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com