Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Една банка, един долар, един вожд - Vanguard, един неофашизъм на капитала
11.2020

Още в началото на 80-те години започнах да анализирам многонационалните корпорации, т.е. основаващи се на една банка – печатницата на Федералната резервна система на САЩ, на една валута – доларът на САЩ, на един вожд – хиперкорпорацията Vanguard, и един нов финансов глобофашизъм...

Всъщност с това изречение бих могъл и да завърша, защото в него се съдържа концентрирана цялата истина, вместо хилядите страници, изписани от други "икономисти", анализи и глупости, за които са декорирани с разни нобелови награди, прикриващи израждането на съвременния неолиберален капитализъм в една хиперкорпорация – Vanguard и BlackRock, оправдаващи митовете за свободна конкуренция, свободен пазар, свободен избор, но нямащи нищо общо с действителността.

Каква е тя? Не е много сложна...

...Най-крупните финансови компании напълно се контролират от един от следните четири октопода:

  • Vanguard;
  • Fidelity;
  • BlackRock;
  • State Street.

Всички те принадлежат една на друга, но, ако акуратно се анализира балансът на пакетите с акциите, ще стане ясно, че реално Vanguard контролира всички тези свои партньори или конкуренти.

Значи светът се управлява от четири на брой корпорации, от които шапката е мегакорпорацията Vanguard, под чийто контрол се намират активи за 6.5 трилиона долара /към 18 октомври 2018 г.

Основателят на това мега чудовище си отиде от този свят на 16 януари 2019 г. Името му беше Джон Богл. И ще остане в историята не само с колосалните си престъпления, но и със сентенцията: "so – and – so – is, all hat and no сattle", т.е. "всичко са само шапки, но няма крави". Това е доста конкретна оценка за капитализма – всичко е измамна и фалшива надстройка, като базата липсва.

Така се появи и най-опасната за света симбиоза Федералната резервна система – т.е. банката, която притежава САЩ и ЦРУ – т.е. основният въоръжен "пощаджия", разнасящ доларите на банката по света чрез войните за контрола и оценката на нефта и газа в долари – досега в Близкия Изток и Персийския залив, Венецуела, Балканите, Европа, Азия.

Сега искат да наложат и "вирусния долар" на Голямата фармация.

От началото основен партньор на ФРС в ЦРУ беше Буш –старши, а след неговата неотдавнашна смърт – Дик Чейни и Vanguard.

Това вече би трябвало да бъде разбрано в Москва и Пекин – че, докато не се отърват от долара и корпорациите, Русия ще е енергиен придатък към САЩ и финансова колония на долара, а Китай ще е експлоатиран като основен производствен цех на САЩ и рециклатор на зелените хартийки, т.е. че двете големи държави ще играят по чужди правила в чужда игра на чужди корпорации.

Последните данни са направо ужасяващи и показват, че тяхната Вавилонска дългова работна система е стоварила върху човечеството дълг от 244 трилиона долара, т.е. 318 процента от целия брутен продукт на планетата и че, докато 48 процента от хората по света живеят с по-малко от 5,50 долара дневно, най-богатите 6 мултитрилионери притежават колкото най-бедните 50 процента.

Е, как може да издържи този абсурд?

Супербогатите крадат от най-бедните, а те са принудени да крадат от природата. Резултатът е най-унищожителното бедствие в историята на Земята.

От 50 години коментирам този абсурд. Нарекоха го либерален или неолиберален капитализъм, или глобализъм. Но всъщност става дума за система на абсурда, за системен абсурд или абсурдна система.

Най-точното е система на абсурда, която доведе планетата до екологична гибел като човекът стана несъвместим със Земята.

Заради това бунтът, революцията е срещу тази абсурдна система.

Тази система повече не може да съществува. Наблюдаваме нейната смътна агония. Започна поредната антисистемна революция. Сега се опитват да я изпреварят с опити за нови "цветни революции" в Беларус, Кавказ, Централна Азия...

Това е грандиозна война в мащаба на цялата планета. Такова нещо досега не е имало.

Капитализмът, каквито и прилагателни да му слагат отпред или отзад, винаги идва, за да ограбва всичко. Той ограбва вашето имущество, вашите данъци, вашите права, вашата свобода, вашата история, образование и вашето здраве.

Нищо и никой няма да остане неограбен. Не се надявайте.

Нищо по същество не се променя през отминалите векове. Същността на капитализма остава грабежът.

Конфликтът е неразрешим и доведе до непримиримо противоречие със съхранението на живота на планетата.

Такава е страшната истина за нашите дни.

Човечеството стигна до задънена улица на своето развитие по всички параметри. Човекът беше превърнат от системата в животно и излишен лумпен.

Това е фашизъм. В новите условия – неофашизъм. Унищожение на 6 милиарда излишни хора. Те не им трябват, защото не се вписват в тяхната доларова пазарна система.

Фашизмът е властта на самия финансов капитал. Тази формула е отпреди 80 години и нищо не се е променило.

Смисълът и целта на неофашизма е удържане на властта на паразитизма на САЩ и Запада на всяка цена. Заради това той може да мимикрира по различен начин – може да се прави на национализъм, патриотизъм, демокрация, либерализъм, мултикултурализъм. Да приема различни форми.

Цикълът на развитието на човечеството отхвърли това чудовище.

Капитализмът приключва.

Именно дълбоко в недрата на тази глобална икономическа война, която определя параметрите на новия свят, световното задкулисие (мафия) извършва най-голямата си маневра в историята на капитализма – супер концентрацията на западния капитал чрез споменатата супершапка над западните корпорации, а именно Vanguard, StateSreet и BlackRock, зад които евентуално се крият кланът на Буш – Чейни, Рокфелер и Ротшилд. "Евентуално", защото никой в момента не може да каже дали е така.

Но на основата на известното може да се предположи, че зад тези три мега корпорации, опитващи се да концентрират глобалния капитал, за да спасят Запада, се крият и трите основни източника на съвременната "либерална западна система": наркотици – оръжие, нефт и газ – долар, валути – злато, като между тях постоянно става преливане на активи, спекулации и измами, които не е в състояние в момента да разгадае никой.

Това е и новият фронт на Запада срещу изтока с безпрецедентна концентрация на капитала в мега корпорациите Vanguard и BlackRock за противопоставяне преди всичко на Китай и Русия. Въпреки оскъдната или укривана информация, може да се предположи, че това е и последният етап на икономическата глобална война на Запада срещу Изтока.

Това е част от фона, на който Тръмп наложи мита на вноса на редица стоки от Китай и т.н. Тръмп е прав, като казва, че САЩ имат търговски дефицит от 800 милиарда долара годишно и че е принуден да въвежда мита и ограничения. Но те няма да му помогнат. Защото причината е другаде. Тръмп явно не разбира, че причината е липсата на реална икономика в САЩ и че, ако този икономически тренд продължи, в средносрочна перспектива американската икономика или по-точно онова, което е останало от нея, ще умре.

Всичко това е свързано, както споменах, с развитието на транснационалните корпорации, кулминирало с появата на мега корпорациите Vanguard, StateStreet, BlackRock и Fidelity.

Основният извод е, че налице е най-голямата пирамида в историята на съвременния капитализъм, зад която се крият и най-крупните банки в света – Вank of America, JP Morgan, Citi Group, Wells Fargo, Goldman Sachs и Morgan Stanley, контролирани от Vanguard Group.

За тези банки и компании Федералният резерв на САЩ печата колкото си поискат пари, за да спасяват американския капитализъм чрез войните.

Последните са в Сирия и Украйна. Сега опитват на други места.

Този глобален център се оформи още от 70-те години около клана Буш и неговата симбиоза с ционистко-финансовата групировка на САЩ, Израел и Англия, и с наследството на хитлеристка Германия.

Става дума и за Vanguard Group, разположена в Малверн (Пенсилвания), основана през 1975 г. от Джон Богл, който беше "фронтова" фигура на Буш и ЦРУ, чиято смърт беше съобщена неотдавна.

Vanguard Group е най-големият съвременен финансов октопод с JP Morgan Chase, Halliburton, Fidelity, Monsanto, Microsoft, BlackRock, Bank of NY, Mellon, Wells Fargo, Goldman, Alcon, Altria, AT&T, Boeing, Coca-Cola, Dupont, Exxon Mobil, General Electric – General Motors, Hewlett-Packard, Verizon, Wal-Mart, Time Warner, Pfizer, Vivacom News Corp., CBS, NBC и още десетки и стотици корпорации, концерни, холдинги, преплели се в едно гнездо, на глобалния супероктопод – Vanguard.

Няколко думи за основателя на Vanguard Джон Богл, член на Съвета на попечителите на Академията "Блеър", на Йейлската школа по мениджмънт, на Съвета на попечителите на Националния съвет за конституцията /NCC/ във Филаделфия, САЩ. Той беше председател на съвета на директорите на този фонд от 1999 г. до 2007 г., когато отстъпи поста на президента Джордж Буш – младши.

Ето за такива хора става дума, не само за Богл, но преди всичко за клана Буш и сивия кардинал Дик Чейни, собственици и идеолози на Vanguard Group, както и на Halliburton

Щаб-квартирата на Halliburton се намира в Хюстън /Тексас/ и в Дубай /ОАЕ/. Номиналният собственик на Halliburton е Дейвид Лейзър, бивш главен управляващ директор на частните наемници KBR. И на двете длъжности е бил назначен от Дик Чейни.

Vanguard е най-големият в света фонд за взаимни инвестиции с около 2,5 трилиона долара инвестиции само в САЩ където през 1975 г. на тази корпорация стана тясно и тя излезе на световния простор, като стана авангард на глобализма на най-новата капиталова финансова групировка на САЩ, събрана около Буш и вероятно надминала клановете на Рокфелер и Ротшилд, или влязла в симбиоза с тях, държаща под контрол Уиндзорите в Англия и Ватикана при Йоан Павел ІІ.

Vanguard назначава президентите, в това число Буш-младши и Обама (вероятно и Тръмп), той контролира Държавния департамент. Директорите на ЦРУ също работят за Vanguard.

Към декември 2017 г. Vanguard беше на второ място в света по обема на активите под управление – 4,7 трилиона долара, и второ място по обема на активите – 902 милиарда, съсредоточени в управляемите компании на борсовите инвестиционни фондове.

Компанията съобщи, че над 90 милиона институционални и индивидуални инвеститори са нейни клиенти от около 180 американски и 210 международни фондове, намиращи се под управлението на Vanguard.

Като цяло делът на компанията на пазара на активите на САЩ през декември 2017 г. беше около 25 процента – от 19 трилиона долара, невиждан досега показател на концентрация на капитала в рамките на една операционна структура.

Ролята на Vanguard е толкова важна, че тя не само е котва на фондовия пазар, но и реформаторски авангард на американското, а оттам и на глобалното корпоративно управление.

Това не е държавата САЩ, а една-две мегакорпорации с активи, по-големи от САЩ, като се превърнаха във върха на финансовата пирамида на САЩ и на техните големи банки.

Реално Vanguard ликвидира каквато и да било конкуренция и свободен пазар чрез монополизирането на капиталите.

Пред нашите очи приключва формирането на новия финансов мега капитализъм, т.е. на неговия ноев ковчег, в който се събират трилионите фалшиви долари, напечатани от въздуха от Федералната резервна система, контролирана и днес от Ротшилд.

Те са архитектът на енергийните войни, които започнаха през 2001 г. и продължават и до днес, като се изразиха в такива трагични събития, като събитията на 11 септември 2001 г., войните в Ирак и Сирия, "арабската пролет", убийството на Кадафи, провала на "Южен поток", Украйна, атаката срещу "Турски поток", Венецуела и др.

Ако след време някой напише, че Третата световна война беше започната от мафията на Буш – Клинтън – Обама – Тръмп - Чейни и техният Vanguard, със сигурност, няма да сбърка.

Или по-точно от една банка – от един долар – от един вожд Vanguard – и от един глобофашизъм.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 303, Nov. 2020
Добре дошли в ерата на "черните скали"
Преди много, много години в една далечна социална галактика като един от първите, а сега като един от последните политик...
    Възможна ли е глобална геофизическа катастрофа
Вече няма сериозен политик, икономист или военен, който да не се съобразява с тезата за предстояща глобална геофизическа...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com