Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Русия не започва войни, тя ги завършва
11.2020

Казва се, че мирът е почивката между войните. Даже глупаците вече разбират, че светът е на прага на нова световна война.

Освен това светът има едно неотменимо качество – да се променя. През последните 30 години това ставаше с бясна скорост. През тях границите на предишния свят бяха променени, а международното право - многократно потъпкано. Но не заради "страшната Русия", а заради "демократичните" западни страни, начело със САЩ – бомбардировки на Югославия, анексиране на ГДР, разпадане на Чехословакия, Варшавския договор и СИВ, инспирирани отвън държавни преврати в Грузия, Украйна... На какво основание САЩ се намират в Афганистан, Ирак, Сирия? С какво право унищожиха Либия? Няма отговор. Никакво международно право не съществува за тях. Какви права на човека защитават афганистанците, либийците, сърбите, жителите на Донецк...

Според Запада правото на самоопределение съществува само в един вариант – пълно подчинение. Други варианти няма. А ако нямате население над 100 милиона, мощна промишленост и ядрено оръжие за никаква независимост не може да се говори.

Вече няма никакъв мир. Има война в различни форми – икономически санкции и ембарга, пропаганда на неправителствени организации, финансирани от САЩ, организирани отвън държавни преврати, граждански войни или открити агресии. И водената от векове война срещу Русия. И Китай. Но преди всичко срещу Русия. Защото Русия от векове е самостоятелна и има ресурси, които не иска да даде на Запада, който иска да ги открадне.

Споменах, че още древните римляни са считали, че мирът е почивката между войните. Сегашният кратък период на затишие завърши. И светът отново се свлича към военния дневен ред.

Проблем е, че както показва историята, Западът без външен враг не може да съществува и се саморазрушава. Такава е неговата система. Сега САЩ се разрушават вътре в техните граници. А Европа се разпада по етноконфесионални и други граници.

За спасението на Запада е нужен "ужасен враг", с който идеологическото, икономическо и военно противостоене неизбежно ще завърши с война.

А кой е най-подходящ за ролята на такъв враг – разбира се, Русия.

Китай досега беше "далеч", но от 30 години и той подсилва тенденциите към разпадане на Запада.

И отново пълзят армии, концентрирайки се около Русия. Западният елит взе курс към война. Друг изход няма. Нищо друго не може да ги спаси от кризата. Войната е неизбежна и е въпрос само на време. Когато всичко, според Запада, е готово, тогава ще измислят и окончателния предлог.

Но и сега, както и в миналото, отново не разчетоха уникалното качество на Русия да възкръсва и да се съсредоточава, когато е най-необходимо.

Западът чакаше 25 години Русия да се самоунищожи. Това не се случи и спряха да чакат. Западът заложи отново на война с чужди ръце и кръв.

Да се разговаря със Запада е безполезно. Всичко е отдавна решено.

Още преди около 60 години Западът измисли тактиката на бавното навлизане във война. Смисълът е потенциалният противник да не може да определи дали вече е време за война или е още мир. Дотътриха 10 танка до границата на Русия. Това война ли е, или не? Докараха на близкото летище 10 самолета. Време ли е за война, или просто плашат? Въведоха санкции, в началото малки. Дали е време да се воюва? След това проверка на устойчивост – диверсанти взривяват един вагон. Това война ли е или случайност? След това цял завод или ВЕЦ. Това пък какво е?

И така нататък – от години. Докато вече е късно.

Тази тактика беше съчинена още в края на 60-те години и съм от малцината анализатори, които още я помнят. Ставаше дума за 26-те степени на ескалацията – от дипломатически стъпки до преки действия и обмен на ядрени удари. Стъпките не са забравени, но са ги скрили и действат отново. Според тях не е трудно да се досетим, че сегашната спирала на изостряне следва тези предписания и че в тактиката на Запада спрямо Русия излиза давлението в "горещи точки" по целия периметър на нейните граници – от Финландия до Монголия.

Избраха НАТО като основен проводник на агресивната въоръжена русофобия и координатор в Европа и Закавказието. Сега готвят и нова "желязна завеса", този път между Източна Европа и Русия. Москва вече предупреди, че това ще доведе до пълен разрив между Европа и Русия.

Някога Столипин бил казал "давайте на държавата 20 години мир – вътрешен и външен, и няма да познаете Русия". Наивник? Кой ще даде на Русия 20 мирни години? Никога не е имало такова нещо. Защото Русия е твърде голяма и богата, и защото заема най-благоприятното положение на планетата.

Но този път Русия, въпреки че е под колосален натиск, се оказа готова.

Русия, като никога преди, е в пълна бойна готовност. След края на 90-те години армията на съвременна Русия никога не е била на такова високо равнище на своите бойни възможности, както сега. И само с едно натискане на копчето може да унищожи целия Запад.

Въведе хиперзвуковите оръжия – шах и мат. Писал съм много на тази тема.

Да вземем и петгодишната операция на Русия в Сирия. Такова нещо не е било никога – всяка ракета – в целта, стратегическа внезапност за врага, унищожена 300-хилядна армия на терористите от Ислямска държава, финансирана и въоръжавана от САЩ, Англия и Израел, натрупан реален военен опит от всички военни летци, от цялата военна полиция и от целия висш генералитет и командири - до командир на полк и даже на батальон.

Неслучайно още преди няколко години отделих голямо внимание на новия команден център в Москва, т.е. на новата Ставка. На Запад обаче не разбраха какво означава това. А означаваше нещо много просто – Русия отново е в режим на война.

А когато мечката излезе от бърлогата, много трудно се връща там.

Не я дразнете. Защото след Сергей Викторович /Лавров/ - външният министър на Русия, следва Сергей Кужегутович /Шойгу/ - министър на отбраната /или както се казва "виждал съм карти на генералния щаб. На тях Америка я няма"/. Защото след тях може да има само едно действие - когато Путин облече униформата на главнокомандващ. Най-вероятно ще бъде без военен чин, /както на Си Цзинпин или някога на Кастро/.

За да се потвърди старата максима, че "Русия не започва войните, тя ги завършва".


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 303, Nov. 2020
Избори в САЩ: накрая ще обвинят пощата
Тезата, че президентските избори в САЩ са "най-важните в нашия живот" е пълна глупост, която отразява равнището на полит...
    Дали САЩ ще излязат от СНВ-3
Русия опроверга твърдението на администрацията на Тръмп, че САЩ и Русия били постигнали "джентълменско споразумение" за ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com