Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Мегаоръжието "Посейдон" отново изплува неслучайно над водата

На 4 юли 2019 г. в You Tube се появи един сюжет с изследователския руски кораб "Академик Александров", който в началото въобще не беше забелязан. А когато беше забелязан се появиха много въпроси – дали това беше суперподводното торпедо "Посейдон" и защо беше показано не под водата, а на този кораб...

Подсиленият кораб от арктически клас с водоизместимост 5800 тона "Академик Александров" е официално предназначен за изследователска и научна работа на шелфа на арктическите морета, за експлоатация на арктическо морско оборудване и спасителни операции в Арктика.

На кърмата на кораба имаше огромен "продукт", много подобен на суперподводното торпедо "Посейдон" по калибър и дължина.

Налице беше ново преднамерено изтичане на информация за "Посейдон". Освен това "Академик Александров" е оборудван с уникален набор кранове, включващи дълбоководни кранове и голям палубен кран с товароподемност над 100 тона. Приблизителното тегло на 25-метровото супер торпедо е с калибър около 1,5 метра. Това би могло да бъде дънната версия на "Посейдон", т.е. предварително поставено някъде на морското дъно супер торпедо, откъдето, след като получи заповед, да тръгне към целта.

Според друга версия това не е супер торпедо, а междуконтинентална балистична ракета с дънно изстрелване, изплуващо преди изстрелване от транспортния контейнер на повърхността.

Най-вероятно ставаше дума за дънната версия на гигантското торпедо, въоръжено не само с различни термоядрени бойни глави с различна мощност, но и със системи за търсене и унищожение на целта.

Въпросът беше защо всъщност беше допуснато това "изтичане" на информация за "Посейдон", което със сигурност не беше случайно и отново трябваше да стигне до Вашингтон – за да бъдат по-разумни и да не предприемат необмислени действия в областта на стратегическата стабилност, и по-специално в договора СНВ-3.

Но по-важното е, че отново ни беше показано супероръжието "Посейдон" в негови варианти, което вцепени САЩ.

Това е асиметричното оръжие, с което Русия умножава по нула всички геофизически и климатични оръжия на САЩ, за което бяха предупредени.

Асиметричното оръжие е оръжейна система, която трябва да нанесе на противника, например на САЩ, много по-големи унищожения отколкото САЩ ще могат да нанесат на противника, например на Русия.

И най-вероятно това ще стане в сферата на геофизическото оръжие, отразяващо особеностите на територията на САЩ и Русия.

Русия е разположена на евразиатския континент, където е основната част от нейната територия, на която се разполага голяма част от населението и е отдалечена от океанските и морски пространства. За оцеляването на държавата в случай на глобална война това ще бъде решаващо. При това средната височина над равнището на морето практически гарантира на Русия защита от потопяване даже при мащабни бедствия, съпровождани от мощни мегацунами.

Различна е картината при САЩ. В прибрежните райони с незначителна височина над морското равнище е разположена значителна част от населението – над 80 процента. Тук са и основните производствени мощности на САЩ. Даже относително слаба цунами с височина няколко десетки метра може да донесе катастрофални последици за САЩ. Това беше доказано от урагана Катрина в Ню Орлийнс, който беше потопен и до днес не може да се справи с последствията от катаклизма.

В основата на всички експерименти и теоретични работи по геофизическото и климатично оръжие е така нареченият тригерен ефект, т.е. възбуждане и развитие на геофизически процеси в една или друга геосфера. Той се свежда до въвеждане, даже на неголямо количество енергия /независимо от нейния вид/ в ключова точка на средата и може да доведе до съществени изменения на свойствата й.

Физическите механизми за такива въздействия в различните геосфери не са изяснени напълно, но повече или по-малко са известни за йоносферата, магнитосферата, околоземното космическо пространство и това води до различен вид геофизическо оръжие – тектонично, климатично, радиотехническо и т.н.

На този фон заслужава да се върнем към 12 август 1953 г., когато бяха извършени успешните изпитания на новото съветско оръжие с чудовищна разрушителна сила – термоядрената бомба. Един от създателите на тази бомба беше току-що избраният за член на академията на науките на СССР, 32-годишният Андрей Сахаров, който предложи като средство за доставка на новото оръжие да се използват разработваните атомни подводници от проекта 627, като се въоръжи всяка от тях с гигантско торпедо с термоядрен 100-мегатонен заряд, примерно 6000 пъти по-мощен от бомбата, хвърлена над Хирошима.

Според идеята на младия академик взривяването при бреговете на САЩ на такова торпедо ще предизвика цунами с невиждана мощ – височина 300 метра, която ще заличи американските градове.

Започнаха проектните разработки, суперторпедото получи шифър Т-15. Според проекта, огромното торпедо тежеше 40 тона, имаше дължина 23,55 метра и калибър 1550 мм.

Главният конструктор на "Малахит" и разработчик на атомните подводници от първо и второ поколение Радий Шмаков си спомня: "Първата наша атомна подводница трябваше да достави до бреговете на САЩ един единствен торпеден монстър Т-15. Това беше машина, дълга 25 метра, с диаметър 1,5 метра, за бойна глава се използваше ядрен заряд. Според идеята подводницата трябваше да достави това оръжие в залива на голям американски град, например Ню Йорк. Взривът щеше да предизвика цунами, което ще го разруши. Авторът на този проект беше Андрей Сахаров.

Сахаров предлагаше да бъдат създадени огромни количества 100-мегатонни бомби и да бъдат разположени покрай Западното и Източното крайбрежие на САЩ в Атлантическия и Тихия океан и, ако американците започнат война да бъдат взривени. Ще се надигне вълна 400-600 метра, която ще помете САЩ.

Сахаров предложи това на Лаврентий Берия – да бъдат заличени САЩ от лицето на Земята.

Какво разказваше акад. Игор Острецов: "Сахаров предложи да пусне срещу САЩ мощна цунами, като до бреговете на САЩ ще бъде взривено суперторпедо. Той рисуваше картина след картина – гигантската вълна с височина над 300 метра настъпва откъм Атлантическия океан и се стоварва върху Ню Йорк, Филаделфия, Вашингтон, Пентагона, Белия дом. Друга вълна покрива западното крайбрежие в района на Чарлстон. Още две вълни ще се стоварят върху Лос Анжелис и Сан Франциско. Само една от тях е достатъчна от брега на Мексиканския залив да изчезнат Хюстън, Ню Орлийнс и Пенсакола. На брега ще бъдат изхвърлени всички подводници и самолетоносачи. Пристанищата и морските бази ще бъдат разрушени."

Говорейки за така наречения съвременен асиметричен отговор на Русия срещу американската заплаха, най-известен обект за такъв удар е Йелоустоунският национален парк, разположен в калдерата на едноименния супервулкан. Според геолозите вулканът може да изригне всеки момент. В тези условия е достатъчно относително неголямо външно въздействие – например удар с ядрен боеприпас от мегатонен клас, за да започне подобно изригване. Вероятността е висока. Боеприпас от този клас ще тежи 5-7 тона. Това означава, че може да го вдигне и носи тежката руска ракета "Сатана" и новата супер ракета "Сармат".

Друга уязвима зона на САЩ е разломът Сан Андреас, дълъг 1300 км, между тихоокеанската и северноамериканската тектонични плочи. Той върви по дължината на крайбрежието на щата Калифорния, някъде по сушата, някъде под водата. Паралелно на него са разположени разломите Сан Габриел и Сан Хосинто. Тази област на геофизическа нестабилност ражда земетресения със сила 8,5 бала по Рихтер. Въздействието на достатъчно мощен ядрен боеприпас може да инициира бедствие, което напълно ще унищожи инфраструктурата на САЩ на тихоокеанския бряг с цунами.

Да не забравяме, че Сан Андреас е свързан и с разлома Нов Мадрид на източното крайбрежие, чието активиране ще разчупи САЩ на две части – от Атлантическия океан до Големите езера.

Това означава, че от геофизична гледна точка САЩ са много уязвима страна. Остава да се определи с помощта на какви средства може да се инициират толкова мащабни геофизически процеси.

Доставката на ядрените заряди до мястото може да стане по различни начини, в това число именно от "Посейдон".

Това означава, че асиметричното супероръжие на Русия може да изключи всякаква заплаха от голяма война срещу Русия даже в условията на превъзходство на противника при всички други видове въоръжения.

Това са области на геофизическа нестабилност, раждаща земетресения с огромна мощност. Въздействието върху тези точки с термоядрени боеприпаси може да предизвика бедствие, което ще унищожи крайбрежието на САЩ с огромна цунами с височина 400-600 метра, която ще се стовари върху континента като ще унищожи всичко на дълбочина 500 километра.

Геофизическото оръжие лишава напълно САЩ от неуязвимост и може да прекрати въобще съществуването на американската цивилизация.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 304, January 2021
"Авангард" влезе на въоръжение. Хиперракетите летят с 27 Маха
На 27 декември 2019 г. светът се промени. Първият полк руски хиперзвукови ракети "Авангард” влезе на въоръжение. Местона...
    COVID-19: вирусен маскарад и глобален тероризъм. Светът е обхванат от безумие
За да се задейства такава глобална измама, трябва да се знаят и разбират добре страховете и слабостите, както на обикнов...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2021, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com