Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Досие - актуална тема
Кой открадна 200 милиарда долара /6/
Документация "Строго секретно"

Решението на Върховния касационен съд /ВКС/, че Дворецът "Царска Бистрица" е на "Симеон Сакскобургготски и на сестра му Мария Луиза", което било "окончателно", отново извади духовете от мрачното минало на сцената, и скоро няма да се върнат там...

... Така продължава съдебната сага на България срещу лицето Симеон Сакскобургготски, зад която е едно от най-големите имуществено-финансови престъпления в България след 10 ноември 1989 г.

Списъкът с "подвизите" на Кобургготски наистина е впечатляващ. Ще припомним само някои от тях.

1. Заграбените "имоти". Това е най-голямото престъпление – имуществено, финансово, политическо и морално, след 1947 г., когато те бяха конфискувани завинаги с решение на съюзниците и със закона за бившите царе. Конфискацията не подлежи на никакво амнистиране или преразглеждане и беше възмездие за причинената на българите от монархо-фашиста Борис национална катастрофа. Никакъв съд не може по някакъв начин да отменя този закон, освен ако с международни договори не бъдат анулирани резултатите от Втората световна война.

2. Реакторите на Козлодуй. Договорът с ЕС за затваряне на 3-ти и 4-ти реактори е друго огромно престъпление на Кобургготски.

3. Сделката с дълга, направена от Кобургготски и неговите протежета. Експертите знаят, че всеки одит на тази сделка показва огромна корупция, която и сега подлежи на разследване.

4. Crown Agents. Поредното престъпление на Кобургготски за "реформи в митниците" и заобикаляне на закона. Незаконното решение в полза на една задкулисна структура, работеща за британската корона и в наркотрафика струваше на България най-малко 2 милиарда евро, според експертите.

5. Договорът за магистрала "Тракия". Престъпление, което предвиждаше плащане на някаква португалска фирма по 4,6 милиона евро на километър, въпреки че реално струва не повече от 1,3 милиона. Грабеж за 500 милина евро.

6. Продажбата на БТК. Държавата получи само 230 милиона, въпреки че компанията беше препродадена за 1,1 милиарда евро.

7. Скандалът с Белене и побутваната от сестрата на Кобургготски канадска фирма "Канду".

8. "Савойската афера". Виктор Емануил призна, че Кобургготски е "смазвал механизма на апетита", заради което е следствен в Италия. Цинизмът е огромен, тъй като ставаше дума за построяване на детска болница.

9. Присвояване на хиляди декари гори и земи в защитени райони на България и др.

Ще припомним, че около Кобургготски има и други неизяснени досега въпроси, като:

  • наистина ли е имал българско гражданство в момента на влизането му в Министерски съвет, като премиер и дали документите му не са били фалшифицирани в Испания с участието на техния крал, и в София – с помощта на Първанов и Станишев;
  • дали имаше образователен ценз за поста премиер и какво всъщност образование е получил този човек, какви документи има за него, които по закон би трябвало да са приложени към неговото дело;
  • какви данъци е плащал и плаща, къде и на кого, и как е подписал сам отменянето на данъците върху "реституираните" имоти до 2004 г.;
  • как сам подписа документа за "реституирането" на "Царска Бистрица" и подаряването на неговата щерка.

Що се отнася до имотите, става дума за публично-държавна собственост, към която Сакскобургготски не може да има никакви претенции, освен към една къща в Баня. Това е обсебване и престъпление по служба в особено големи размери и с тежки последици. Това са имоти, които са били дадени от държавата за временно ползване по време на временното пребиваване в България на тази фамилия (докарала страната до две национални катастрофи през 1887-1946 г.), чрез Цивилната листа на Интендантството, които Кобургготски не може да наследява. Какъв цинизъм!?

Става дума за тъпотията на австрийския поручик-хомосексуалист Фердинанд, който унищожи България в две национални катастрофи – през 1913 г. и 1918 г., когато бяха убити 195 000 души, ранени и инвалиди – 259 000 и т.н., или общо жертви 806 000 души, при население от 6 милиона, т.е. 18 на сто. При разходи за войните – репарации и обезщетения на разни държави по курса от 1923 г. – 414 милиарда златни лева. Загубени територии по договорите от Букурещ – 1913 г. и Ньой – 1918 г., за южна Добруджа, Тракия и Западните покрайнини, 31 562 кв. км или 24 на сто от територията на страната.

Неговият син Борис (за който Буров твърди, че е син на придворен лакей) не остана назад: убити без присъда от 1918 – 1944 г. – 80 000 души (не са включени убитите гръцки и югославски граждани и 14 000 евреи от Тракия и Македония), ранени, инвалиди, сираци и вдовици – 240 000 души.

Да припомним и други неща. Юнският преврат през 1923 г. бе извършен с указанието на Борис, както и убийството на Александър Стамболийски. Цанков установи диктатура с благословията на "царя" и забрани БЗНС, който представляваше над 80 на сто от населението. След бунта бяха избити над 10 000 души без съд и присъда, а след атентата от 1925 г. – почти цялата интелигенция на България.

През 1940 г. беше приет фашисткият закон за защита на нацията. Според него 52 000 евреи бяха украсени с жълтите звезди, а 14 000 от Беломорска Тракия и Западна Македония, с позволението на Борис (за което Бекерле съобщи в Берлин) бяха изпратени в Германия за изтребване. На 1 март 1941 г. България се включи официално в Тристранния пакт, като Филов подписа договора с пълномощията на "царя". На 13.12.1941 г. българският парламент, с благословията на "царя", обяви война на САЩ и Великобритания. На 1 август 1943 г. български изтребители нападнаха американски бомбардировачи. Отговорът беше съкрушителен. Благодарение на обявената от борис война на САЩ американските бомбардировки унищожиха 14 000 сгради в София, 7 000 софиянци бяха убити, ранени и осакатени. Ще припомним, че през тази война съюзници на коалицията бяха българските антифашисти.

По силата на параграф 36 на тогавашния бюджет, одобряван от Борис, за глава на убит антифашист се плащаха по 50 000 лева. След смъртта на Борис присъдите, в т.ч. и смъртните, бяха издавани в името на Симеон.

И Европа мълчи. Мълчат САЩ и Русия. Докога? Такъв скандал няма от десетилетия.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 305, February-March 2021
Царят на идиотите
...
    Банковите "плъхове" изядоха и златото
Ситуацията стигна до абсурд, т.е. до своите правилни пропорции.Образно казано – в швейцарските банки се завъдиха "плъхов...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2021, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com