Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Европа се готви за война

Европа се готви за война и купува злато. Така е било винаги в историята на войните, когато е започвало изкупуване на злато от централните трезори, така е и сега.

През 2019 г. Полша започна агресивно трупане на злато в своите резерви. През първата половина на 2019 г. полската централна банка добави 100 тона злато, удвоявайки резервите, които сега са 9% от всичките й резерви. Целта е 20%.

"Златото е най-резервното от всички резерви. То диверсифицира риска и е котва за доверието, особено във време на напрежение и кризи".

В същата посока действат и други страни. През 2019 г. централната банка на Унгария съобщи, че ще увеличи своите златни резерви 10 пъти.

Подобна програма реализира и Румъния след 2017 г., и Сърбия.

Германия върна половината от златните си активи във физическо злато от САЩ, Англия и Франция.

Става дума за физическото злато, а не за така нареченото книжно злато.

А къде е златото на България?

Питахме преди години, когато златният резерв на БНБ (около 10 тона) беше "депозиран" в банки вън от България срещу минимална (по-малко от 0,5%) лихва, "изнесени по времето на С. Гаврийски и М. Заимов".

Когато се депозира нещо, банката където е депонирано, би трябвало да ни го възстанови при поискване, както стана със златото на Германия, Франция, Полша, Сърбия и др.

БНБ следва да върне българското злато в България и би трябвало да отговори на следните въпроси:

1. Имат ли списък с номерата на кюлчетата, които са депозирали и къде?

2. Налични ли са депозираните кюлчета в банката, където са депозирани?

3. Кога е правена проверка за наличността на кюлчетата?

4. Защо още не са върнати и кой е отговорен за това?

Ако дори един от отговорите на горните въпроси е "не", има възможност златото да не е налично и да е ограбено, въпреки че това злато принадлежи на всички българи и трябва да работи за тях, а не например за кралицата на Англия.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 306, April 2021
"Все още – не". Not Yet
В предишния брой на "Строго секретно" предупредихме, че трябва да преодоляваме някои нарастващи трудности, които могат д...
    Не вирус – а плесен, не пандемия – а мръсен въздух
В пика на COVID-19, който още не е изолиран, и на "положителните вирусни" тестове в България, които, не доказват нищо. Н...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2021, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com