Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

BULGARIAN BUSINESS CLUB
От прост, по-прост, най-прост
Анализ на "Строго секретно"

Лятото е наистина страшно. По света го определиха като "най-страшното лято" – земетресения, екологични катастрофи, незапомнена суша, руски агенти в България...

У нас страшното лято беше мултиплицираното пренареждане на управляващите бандити и идиоти (според Платон), т.е. от прост – по-прост, от тиква – на кратуна-цигулка, от пожарникар – на чалгаджия и "цар".

Тъй като повечето българи все още не си дават сметка как става този номер с идиотите, ще го обясним накратко.

Номерът се нарича "гласуване". По този начин след Луканов дойде Димитров, след него Костов, след него Кобургготски, след него Станишев, след него Борисов. След него Чалгата от Учиндол.

Такъв политически "сифилис" не е имало в Европа от 30-те години на ХХ век. И трябваше да се случи точно в България.

Радостта, че сме се отървали от пожарникаря обаче се оказа преждевременна. Като хлебарките, които са устойчиви и на ядрената радиация, те пак изплуваха, за да влязат в урните и да излязат от там, за да управляват.

Предупреждавахме – хлебарките са като идиотите – непобедими. Наглостта на тези идиоти, в класическия смисъл на думата (като игнорант, глупак и тиквеник) и кретени (в тяхната медицинска диагноза) се оказа безкрайна.

Но същността е по-дълбока. Те са само следствието, но не и причината.

Преди всичко е въпросът какво се случи преди 30 години. Всеки преврат от такъв мащаб като през 1990 г. изтласква на повърхността мръсотията и тинята – луди, маниаци, авантюристи, садисти, мародери, разрушители, примитиви, игноранти.

Над България постепенно се спусна мъглата на новото средновековие и новото варварство. България стана заложник на корупцията и на организираната престъпност.

Въпросът, откъде се взе този боклук, още дълго време няма да намери отговор, но несъмнено той е специфика на така наречения "български преход".

Чрез пълното деиндустриализиране и пълното деобразование на нацията постепенно, но неотклонно, масите бяха дебилизирани с помощта на медиите, чалгата, тъпите развлечения.

За сметка на това оглавихме всички негативни класации на ЕС: по корумпираност – първи, по сива икономика – първи, по скъпи кредити в ЕС – първи, по спад на трудова заетост – първи, по скъпа енергия – първи.

Последни по качество на здравеопазване и образование.

Съдебната система беше превърната в изтривалка за предишните и сегашни престъпления.

Парламентът се превърна в патерица на правителството, с което бяха нарушени основни конституционни норми и водещата законодателна роля в държавата.

В областта на вътрешната сигурност ударихме дъното. Няма българин, който да не е бил обект на престъпление от различно естество.

В енергетиката – тотален срив за България, отново за сметка на бъдещите поколения.

Медиите бяха превърнати в проститутки. Такъв сексуален слугинаж не е имало досега.

Страната ни е на първо място сред най-известните държави-мафии на планетата. "В държавите-мафии като България, Гвинея-Бисау, Черна гора, Мианмар (Бирма), националният интерес и интересите на организираната престъпност са изключително тясно преплетени."

И след Борисов продължи да се навива спиралата на негативната селекция. Гласувалите за Трифонов не си дават сметка, че са типичен пример за програмирано поведение, свойствено за шизофреници, лишени от възможността да правят самостоятелен избор.

И така се стига до горещия български ад на лъжата в който триумфира глупостта, измамата и простотията.

Да се замислим накратко какви са отличителните черти на тази "политическа класа", освен неумело укриваната игноранщина.

На първо място е използването на думи, лишени от всякакъв смисъл. На второ място е плещенето на безсмислени глупости, публично и шумно. На трето – пълна невъзможност да се занимават с важните неща, които се отнасят до реалния живот на няколко милиона българи. На четвърто място е селското хитруване, простащина, арогантност и цинизъм.

В българската политика само клоунът, пъчещ се постоянно в телевизора, може да се взима насериозно.

В България вече няма елит. Нищо по-погрешно. Ще си останат аутсайдери и парвенюта. Простотията само предлага илюзията, че да управлява може всеки, но отгоре изплуват лайната (според Шекспир).

Така се стигна до монополизиране на политическата сцена от една малка група игноранти и неудачници, които не могат да изкарат и 5 лева с честен труд, но от политиката трупат милиони.

Играят си на опции и алтернативи, за да "оправят и те България", въпреки че България е в нова национална катастрофа, причинена именно от тях.

България е в нова национална катастрофа. Насаденият ни режим след 1990 г. е антибългарски, геноциден, антинароден, антинационален, арогантен, просташки и бандитски в политиката, икономиката, образованието, отбраната, науката здравеопазването, културата, спорта, медиите.

На върха на мафиотската пирамида се докопаха неграмотни простаци и селски бандити.

Само за 30 години един древен народ и държава бяха превърнати от тях в черната дупка на Европа и в дрипата на европейската цивилизация.

Властта и обществото са пропити от корупция, държавният апарат не изпълнява никакви социални и национални функции. Всичко е злокачествено болно.

Извършено бе преразпределение на националното богатство в мащаб, който е безпрецедентен в Европа.

Приватизацията беше разграбване на създаденото от четири – пет поколения българи национално богатство, милиарди и милиарди левове.

След 1989 г. се извършва систематично унищожаване на страната, отслабване на българската държавност.

Днес България е колония, която вече не представлява никакъв интерес за никого и е оставена на самоунищожение.

Досега България излизаше от всички войни с национални катастрофи. Сега влиза в нова голяма война с национална катастрофа. Което означава, че от нея ще излезе без държава.

Спадът в икономиката и жизнения стандарт е само елемент на тоталната криза и катастрофа. Нейни прояви са и демографският срив, ниската продължителност на живота, голямата емиграция, променящата се във вреда на българската народност етническа структура, влошаващата се екологична обстановка, деморализацията и деградация на младото поколение, ескалиращата престъпност, корупцията, ерозирането на българската идентичност и патриотизъм, национална култура, липсата на обединяващи национални идеали.

Негативните процеси достигнаха критична граница, след която стават необратими.

Дали сме колония или не? Да, в 100 процента.

Това променя изцяло фундаменталната постановка на въпроса "какво да се прави" и означава само едно нещо – ако не искаме да изчезнем, трябва да отсечем клона, на който ни бесят.

Значи непосредствената задача е да се изхвърлят тези политизтърсаци, които от 30 години доведоха до демонтаж на държавата.

Крайно време е тази система да бъде унищожена, докато не са ни изнесли всичките с краката напред.

Заради това казваме – каквито и да са резултатите от каквито и да било избори, голямата война на България тепърва започва.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 310, August 2021
До читателите и приятелите
С малко закъснение благодаря на всички, които ме поздравиха за 74-тата годишнина.Не я отбелязвах поради няколко причини....
    Царят на идиотите
...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2021, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com