Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'22'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11
'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Досие - актуална тема
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
"Строго секретно" на 28 години
12.2021

Много от първите читатели на проекта "Строго секретно", който започнах преди 28 години, вече, за съжаление, не са между нас.

По-младите през тези 28 години пораснаха и днес са зрели хора.

Движехме се и с едните, и с другите, за да изградим този уникален в целия свят проект и да станем един от най-важните информационни и аналитични агрегати, феномен, какъвто не е имало в европейската и световна публицистика, важна част от глобалната информационна война.

С тези 28 години вестникът е най-старият и най-независим след 1990 г. – като периодика, в Европа и една от най-свободните и независими творчески лаборатории в света.

Обслужваме най-голямата в света читателска аудитория – 193 държави, т.е. всички държави в ООН.

Читателите ни са от Австралия и Аляска, от Русия и САЩ, от Китай и Южна Африка.

Има представители на различни професии и интереси – политици, бизнесмени, пенсионери, младежи, военни и философи, хакери, президенти и премиери. И всички искат да повярват в онова, което пишем – че човек е не само Homo, но може да стане и Sapiens.

Неотдавна прекрачихме и брой номер 310 на "Строго секретно".

Преди всичко това означаваше, че 310 пъти сте получавали четиво в обем от 150 страници. Месец след месец, година след година. 310 такива "книги" за 28 години.

28 години, цял човешки живот,310 броя по 150 страници, т.е. една цяла библиотека.

За да стигнем до статута на уникално издание, което направи революция в журналистиката и аналитичната мисъл на континента, а може би и в света.

Изпреварваме събитията 10-15 години с мегапреглед и анализ, който интегрира геополитически, икономически и военни аспекти.

Станахме пионери на геополитиката и геоикономиката не само в България.

Тъй като сме без аналог, няма с какво да се сравняваме. Хубаво е, че другите все повече се равняват по нас и ни подражават.

Това е добре. Но не е достатъчно. Защото и времето, в което ни се падна да живеем, е без аналог. Падна ни се да живеем в много сложно време. Време на преход от една епоха към друга. Промените стават с фантастична скорост и мащаби. Светът стигна до задънена улица и повече не може да живее в условията на ентусиазирания идиотизъм на Западния проект, кулминирал в съвременния неолиберален финансов капитализъм. Но той няма намерение да се примири със своето историческо поражение и да слезе сам на сцената.

Това е процес, в който войната и революцията са преплетени, но се водят с нетрадиционни методи преди всичко в информационната, военната, финансовата, геополитическата и геоикономическа област.

Кризата е планетарна. Съпротивата срещу нея – също.

Съвременният капитализъм е последният стадий на злокачественото глобализиране. Това е криза на целия предишен световен ред. Имаме пълен отказ на цялата система в мащабите на цялата планета.

Неравенството е чудовищно. Днес 359 милиардери имат доход, надвишаващ съвкупния доход на 55 на сто от човечеството.

Върхът на тази пирамида е глобалният мафиотски олигархичен синдикат, определящ хода на свтовните процеси. И Господ да слезе на Земята, не може да ги спаси.

Старите принципи не работят. Търсим нов смисъл на живота.

Какво ще бъде по-нататък? Въпросът "какво по-нататък" трябва да се оформи в някакъв продукт. На хората е нужно ново начало и нова свобода.

Приближаваме се към така наречения End Game, сходна с обстановката преди Първата и Втората световни войни. Дисбалансите водят към тектонични промени.

Вече няколко пъти имах намерение да огранича активната си публицистична дейност. Причината е естествена – "времето покирва с жълто всички дървета". Но друга причина не ми дава да се оттегля. Тя е съзнанието, че "пишем история". И как да се откажа в такъв момент? Още повече, че не ние избираме съдбата и мисията си, а те ни избират.

И че сега отново е моментът да се събират камъните. И ще извикат "Страж, колко е часът?" И ще чуят отговора "Още е нощ, но вече съмва".

Разбира се, всяко начало има и край. Вероятно скоро ще стигна до момента, в който проектът "Строго секретно" ще спре поради житейски причини. Но и това да стане, няма страшно.

Няма да сме нито първите, нито последните, които ще слязат от тази неблагодарна хамлетовска сцена.

Продължаваме заедно да пишем историята.

От тази гледна точка, тези 28 години все още не са точка, а само запетая.

И винаги ще харесваме, когато другите се смеят. Защото знаем, че ще се смеем последни.

Успех! И бъдете здрави през 2022 г.!


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 313, Dec. 2021
Царят на идиотите
...
    Дали САЩ имат ядрено оръжие в България
Няма никаква изненада в "непотвърдените слухове", че САЩ могат да разположат ядрено оръжие на бази на територията на Бъл...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2022, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com