Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'22'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11
'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

В Германия – dark eagle, в Беларус – "Искандер"

Още преди няколко месеца писахме, че разполагането на САЩ на ядрени ударни самолети във Великобритания сигнализира на Европа, че планирането на ядрена война срещу Русия се ускорява.

На 5 октомври Държавният департамент на САЩ обяви, че арсеналът на ядрените оръжия на американската армия наброява 3750 броя към 30 септември 2020 г.

В същия ден изтребител на военновъздушните сили на САЩ хвърли макетни ядрени бомби по време на тренировъчни полети. Успешният тест на F-35A Lightning II дойде, когато 48-ото изтребително крило, базирано в британския RAF Lakenheath, реактивира 495-та изтребителна ескадрила за нова мисия в Европа.

Едновременно Великобритания "вдига самоналожената граница на общите си запаси от ядрени глави от сегашните 225 бойни глави".

Растат и арсеналите във въздушните бази в Kleine Brogel в Белгия, Buchel в Германия, Aviano и Ghedi в Италия, Volkel в Холандия и Incirlik в Турция.

В "Прогнозни разходи за ядрените сили на САЩ, 2021 до 2030 г." се предвижда, че "около 188 млрд. долара от общо 551 млрд. долара за периода 2021-2030 г. ще отидат за модернизиране на ядрените оръжия и системите за доставка. От тази сума 175 млрд. ще отидат за модернизиране на стратегическата ядрена триада, а 13 млрд. – за модернизация на тактическите ядрени оръжия и системите за доставка.

Това не включва финансирането на такива проекти като ударния самолет F-35, който ще струва около 1,6 трилиона долара.

Едновременно Вашингтон съобщи, че няма да откаже да разположи ударни системи близо до руските граници. Това беше определено от Москва като "поредно действие на театъра на абсурда". Путин, говорейки на конференцията за сигурност в Москва, заяви: Западът отказва да влезе в диалог и продължава активно да разширява военната инфраструктура по руските граници.

Така се стигна до последната ескалация на 14 ноември. За първи път след Студената война в Германия беше възстановена американска ядрена артилерийска система, която ще бъде въоръжена с нови хиперзвукови оръжия с голям обсег – Dark Eagle.

Армията на САЩ официално върна 56-то артилерийско командване в Германия в Майнц-Кастел.

Командването ще управлява както хиперзвуковото оръжие Dark Eagle, което може да ускори до 4000 мили в час, така и системата за изстрелване и управление Typhon. И двете системи в момента са в процес на тестване и разработка.

Командването беше сформирано през 1942 г. и действаше в Европа по време на Втората световна война, участваше в битките в Северна Франция, Белгия. От началото на 60-те години на миналия век ролята на 56-то артилерийско командване се разширяваше значително.

През 2019 г., когато Договорът за средните и малки ракети рухна при Тръмп, дейността на 56-та артилерийска група беше възобновена.

Хиперзвуковите ракети летят с повече от пет пъти скоростта на звука в горните слоеве на атмосферата. Траекторията на хиперзвуковия планер му позволява да маневрира към целта и да заобикаля всички защити. В обсега им е и Москва и цялата Беларус.

В отговор президентът на Беларус Лукашенко ще поиска от Русия комплексите "Искандер" не само за прикриване на западната посока от агресията на НАТО, но и южната. Това означава, че планът на Украйна за присъединяване към НАТО е приключил.

Защо Западът се страхува от "Искандер"?

"Искандер" е оперативно-тактически комплекс, въоръжен с ракети Р-500, които практически са невъзможни за прихващане.

Основната цел на "Искандер" е да обезвреди основните сили на противника още в първите минути на войната. Чрез удари по летища, системи за противоракетна и противовъздушна отбрана, мостове, струпвания на техника и други важни обекти.

"Искандерите" създават така наречената "зона без достъп". Те ще действат срещу споменатите американски ракети в Германия и от Калининград.

"Искандер" в Беларус обезсмисля и влизането на Украйна в НАТО. Сега, от територията на Беларус, Украйна е изцяло под обстрел от "Искандер", чак до Карпатите.

Ако към това добавим и "Искандерите" в Крим и на територията на самата Русия, тогава тяхното действие обхваща изцяло цяла Украйна от всички посоки. Всичко това означава, че генералите на НАТО не се интересуват от Украйна. Всички бази, летища, техника и войници на НАТО, "Искандерите" ще унищожат за броени минути.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 313, Dec. 2021
75 години контрареволюции: 75 години "Гладио" - Gladio /24/
След 1990 г. нашата основна хипотеза, а след това и доказана теза, за атентата срещу Йоан Павел II беше, че атака с така...
    Защо САЩ се страхуват от новите руски наземни и мобилни ракети "Ярс" и "Сармат"
Едно от основните направления за укрепване на националната сигурност на Русия е модернизацията на нейните стратегически ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2022, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com